5,K
Zo op tafel
Eerder maakten we al de vegetarische ‘beef’ Wellington, maar vandaag kiezen we voor een prachtig stuk zalmfilet. Een klassieker die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens het kerstdiner. Als vulling kiezen we voor spinazie met roomkaas en voor extra pit nog wat Parmezaanse kaas – maar een andere kaas, bijvoorbeeld een Emmentaler of Gruyère, kan ook. En guess what, anders dan je zou vermoeden zet je deze heerlijke zalm in een krokant jasje zo op tafel en maak je ook nog eens indruk bij je familie en vrienden. Let’s go!
15 reacties
Tweede Kerstdag 2024 hiervan genoten in combinatie met gekarameliseerde worteltjes en in roomboter gebakken krieltjes. Een kiloknaller, maar zo lekker dit.
Voorafje met garnalen en eigen gemaakte whiskeysaus: perfect.
Toetje? Zelfgemaakt citroenijs met een theelepel schilschaafsel van een bio-citroen.
Hoi hoi, kan ik het morgen al eerder op de dag maken en later serveren? Of is het beste als ik het gewoon maak ter plekke
Hoi! In dit geval wel op het moment zelf gezien het vocht en het krokante jasje. Geniet ervan!
Kan het ook met gerookte zalm
Nee dat kan niet! Je hebt wel verse zalm nodig
Alleen hier voor een compliment, jullie recepten en inspiratie zijn echt top! Dank je wel en fijne feestdagen 🎄🥂 ps: dit recept komt ook op de kersttafel
Kan je alles een dag ervoor maken dat je het rauw in de koelkast zet, en op de dag zelf alleen nog afbakken?
Zou ik niet doen, wordt een zompig geheel en dat komt de bladerdeeg niet ten goede. Het lekkerst is echt vers klaarmaken (maar 20 minuutjes) 🙂