Home Bijgerechten Haricots verts met spek

Haricots verts met spek

een ideaal (kerst)bijgerecht!

door SmaakMenutie
Haricots verts met spek

Slanke groene boontjes

Een ideaal bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Deze haricots verts met spek zijn namelijk niet alleen heel erg lekker, je maakt ze ook in een handomdraai. De knapperige slanke groene boontjes zijn door hun zachte smaak met veel gerechten te combineren. Om er een rolletje van te maken gebruiken wij katenspek, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor pancetta. Serveer ze bij onze zalm Wellington of dit malse beenhammetje uit de oven!

Haricots verts met spek

Haricots verts met spek

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g haricots verts
  • 125 g katenspek
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Verwijder de uiteinden van de haricots verts en kook ze in maximaal 5 minuten beetgaar. Spoel af onder ijskoud water en laat uitlekken.
  • Neem een plakje katenspek (of pancetta), snijd door de lengte en vouw dubbel. Maak een rolletje met circa 10 haricots verts. Met deze hoeveelheid maak je circa 8 rolletjes.
  • Doe ze in een ovenschaal en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.

Recept haricots verts met spekHaricots verts met spek ovenHaricots verts met spekHaricot vert met spekHaricots met spek

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!