Home Hoofdgerechten Witlofschotel met kip en geitenkaas

Witlofschotel met kip en geitenkaas

door SmaakMenutie
Witlofschotel met kip en geitenkaas

Zoetige bite

All you need is een snijplank, een mes en een ovenschaal voor deze overheerlijke ovenschotel. De gekarameliseerde witlof in combinatie met de geitenkaas, walnoten en kip is echt super. Helemaal met de geroosterde radijsjes. Die overigens verrassend mild worden in de oven. De bittere smaak van de witlof en radijsjes worden omgezet in een zoetige bite dankzij het karameliseren van de witlof.

Witlofschotel met kip en geitenkaas

Witlofschotel met kip en geitenkaas

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 38 keer gestemd )

Ingrediënten

125 g geitenkaas (naturel)
50 g walnoten
4 stronken witlof
2 kipfilets
2 el bruine suiker of honing
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl knoflookpoeder
Handje radijsjes

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190 graden.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de buitenste bladeren. Halveer en verwijder de harde kern.
  • Vet een ruime ovenschaal in met (olijf)olie en verdeel de witlof bladen over de bodem. Dikke stukken halveren.
  • Besprenkel de witlof met (schenk)honing of bestrooi met (bruine) suiker. Dit zorgt voor het karameliseren.
  • Snijd 2 kipfilets door de lengte in gelijke stukken en bestrooi rondom met zout, peper en knoflookpoeder. Verdeel de kip tussen de witlof. 
  • Voeg een handje in schijfjes gesneden radijsjes toe samen met 50 g gebroken walnoten. Brokkel tevens de geitenkaas over het geheel.
  • Bestrooi het geheel met circa 1 tl gedroogde tijm, een extra draai van de pepermolen en extra olijfolie.
  • Plaats het geheel nu circa 20 minuten in de oven (misschien wat langer; dit verschilt per oven).

Witlofschotel recept Witlofschotel maken Witlofschotel met kip en geitenkaas Witlof ovenschotel met kip en geitenkaas

TIP

Serveer gerust met gebakken aardappeltjes als je een grote eter bent.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Cindy 13 september 2017 - 12:51

Ik hou normaal helemaal niet van witlof, vind het veel te bitter. Maar doordat het er op de foto zo lekker uit zag, dit gerecht gister toch gemaakt. En het was echt waanzinnig lekker! De combi van witlof, geitenkaas en walnoten doet het hem echt! Het bittere is er af. Echt een aanrader! Vooral als je eters krijgt is het ook nog eens super makkelijk, want je doet alles in één schaal en je schuift het zo de oven in. Je hebt er niet veel werk aan en kan je gasten toch iets culinairs voorschotelen! Super!

Reply
SmaakMenutie 13 september 2017 - 13:35

Hi Cindy, wat leuk om te horen dat je door dit recept witlof nu wél lekker vindt! Het karameliseren maakt de witlof inderdaad minder bitter en krijgt het een zoetige bite. Superlekker dus 🙂

Reply
Floor 27 november 2018 - 00:00

Had me afgelopen weekend al laten inspireren door https://volsmaak.nl/recepten/1987/ovenschotel-witlof-kip-geitenkaas Net als jullie ? 😉 Zonder radijsjes maar met tomaatjes beneveld met balsamico, een heerlijke schotel!

Reply
SmaakMenutie 27 november 2018 - 11:04

Hi Floor, lekker he 🙂 Nee wij hebben ons niet laten inspireren door dit recept. Wellicht wel andersom 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Marquerite 1 december 2020 - 18:41

Weer een heerlijk recept!
Hou op met me hoor ?

Reply
SmaakMenutie 2 december 2020 - 10:10

Haha sorry Marquerite 🙂 Fijn dat je ervan genoten hebt!

Reply
Marjon 1 juli 2019 - 08:21

In ons gezin van 6 personen zijn er 3 die van witlof houden, de anderen ‘gruwen’ ervan… Toch heb ik hier zin in en gaat dit vanavond op tafel komen. Wellicht krijg ik de 3 tegenstanders zover dat ze in ieder geval proeven… 😉

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2019 - 12:03

Leuk, we zijn benieuwd of het in de smaak viel! Vast wel 😉

Reply
Jannie Schipper 17 maart 2020 - 11:31

Wij hebben gisteren de gekameraliseerde witlof/ kip/geitenkaas gegeten! Het was een heerlijke maaltijd.!
Deze houd ik er echt in! Dank jullie wel ,mannen!

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2020 - 11:42

Wat leuk om te horen Jannie! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 🙂

Reply
Marja 26 juni 2020 - 20:54

Vanavond heb ik dit voor de eerste keer gemaakt en met het gezin gegeten.
In een woord Heerlijk.
Dit recept ga ik zeker nog meer keer maken.

Dank jullie wel voor jullie heerlijke recepten- ik hou ervan ?

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:00

Dat horen we graag Marja, leuk! Bedankt voor je leuke berichtje 🙂

Reply
Joop 29 september 2020 - 22:58

Heb deze ovenschotel gemaakt.
Reacties waren heerlijk vaker van dit soort ovenschotels maken,, echt heerlijk.
Bedankt voor het recept

Reply
SmaakMenutie 30 september 2020 - 10:36

Leuk om te horen Joop! Ja zeker doen, daar is het nu écht weer voor 🙂

Reply
Moniek 30 november 2020 - 15:14

Heerlijk gerecht! Heb de geitenkaas vervangen door brie, dat gaat ook goed!
Thanks weer voor dit heerlijke gerecht.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 15:33

Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Moniek! En goed idee de brie, lijkt ons ook heerlijk 🙂

Reply
Henriëtte 7 april 2021 - 18:59

Wat een super heerlijke maaltijd was dit! Die walnoten met de kip en de geitenkaas…. super! Ik ben eigenlijk fan van rauwe witlof, maar dit is een blijvertje hoor! Volgende keer iets meer radijsjes erbij, want die verdwenen een beetje in de heerlijke smaken! Top!

Reply
SmaakMenutie 8 april 2021 - 08:49

Leuk te horen Henriëtte! Het is ook een favoriet bij ons op tafel 🙂

Reply
Jolanda 11 april 2021 - 21:44

Hoi Tim & Rick,
Ik heb dit recept vanavond gemaakt.
Misschien heb ik iets fout gedaan maar het was zo vochtig dat de witlof niet gekaremaliseerd was en het tegen viel. 😔

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 11:23

Wat jammer Jolanda! Sommige kip bevat nogal veel vocht waardoor het ietwat waterig kan worden. Wij adviseren om altijd “betere” kip te kopen. Culinaire groet, Tim & Erik 😉

Reply
Jolanda 15 april 2021 - 21:17

Ik snap nu wat ik fout heb gedaan 😊 de kip was nog niet helemaal ontdooid. Het was kip van de sligro dus aan de kwaliteit lag het niet.

Reply
SmaakMenutie 16 april 2021 - 11:59

Gelukkig ben je erachter gekomen Jolanda! Volgende keer beter 🙂

Reply
José Kaats 11 april 2021 - 22:08

Vandaag gemaakt. Erg lekker, voor herhaling vatbaar! Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 11:14

Leuk te horen José! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Pamela Zwart 14 april 2021 - 22:02

Heb jullie recept vorige week gemaakt en het was super lekker en gemakkelijk te maken.
Heb alleen Rocquefort gebruikt in plaats van geitenkaas. Heb het recept doorgestuurd naar de familie, goede reclame voor jullie.

Reply
SmaakMenutie 15 april 2021 - 08:57

Leuk te horen Pamela! En lekker om Rocquefort te gebruiken, goed idee! 🙂

Reply