Home Vlees en kip Ovenschotel met gekarameliseerde witlof, kip en geitenkaas

Ovenschotel met gekarameliseerde witlof, kip en geitenkaas

door SmaakMenutie

Gekarameliseerde witlof

All you need is een snijplank, een mes en een ovenschaal voor deze overheerlijke ovenschotel. De gekarameliseerde witlof in combinatie met de geitenkaas, walnoten en kip is echt super. Helemaal met de geroosterde radijsjes. Die overigens verrassend mild worden in de oven. De bittere smaak van de witlof en radijsjes worden omgezet in een zoetige bite dankzij het karameliseren van de witlof. Maak er lekker wat aardappeltjes uit de oven bij. Jammieee!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Witlof ovenschotel met kip en geitenkaas

Ovenschotel met gekarameliseerde witlof, kip en geitenkaas

All you need is een snijplank, een mes en een ovenschaal voor deze overheerlijke ovenschotel. De gekarameliseerde witlof in... Vlees en kip Ovenschotel met gekarameliseerde witlof, kip en geitenkaas European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

4 grote stronken witlof
250 gr kipfilet
100 gr geitenkaas (naturel)
50 gr walnoten
Handje radijsjes
1 el bruine suiker of honing
1/2 tl knoflookpoeder
Gedroogde tijm
Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de bladeren los tot je op de harde kern komt (de kern kan weg).
  • Vet de ovenschaal ruim in met olijfolie en leg de bladeren met de bolle kant onder in de schaal. Bestrijk met wat extra olijfolie en bestrooi vervolgens met (bruine) suiker of eventueel honing. Dit zorgt voor het karameliseren.
  • Snijd de kipfilet in reepjes (circa 5 à 6 gelijke repen). Kruid de kipfilet rondom met zout, peper, knoflookpoeder (en eventueel met wat paprikapoeder) en smeer in met olijfolie. Verdeel de kipfilet over de witlof.
  • Brokkel de geitenkaas gelijkmatig over het gerecht evenals de (stukjes) walnoot. Snijd de radijsjes in schijfjes (niet te dun) en verdeel eveneens over het gerecht.
  • Bestrooi vervolgens met wat gedroogde tijm en besprenkel het geheel met wat extra olijfolie en wat peper en zet het geheel 18-20 minuten in de oven.
  • Verdeel over 2 borden en schenk daarbij het overgebleven vocht over het gerecht. En voilà, een super smaakvol witlof gerecht!

Witlof overschotel makenRecept witlof ovenschotel met kip en geitenkaas

TIP

Voeg gerust aardappelschijfjes toe als je een grote eter bent. Verdeel deze dan tussen het geheel.

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Cindy 13 september 2017 - 12:51

Ik hou normaal helemaal niet van witlof, vind het veel te bitter. Maar doordat het er op de foto zo lekker uit zag, dit gerecht gister toch gemaakt. En het was echt waanzinnig lekker! De combi van witlof, geitenkaas en walnoten doet het hem echt! Het bittere is er af. Echt een aanrader! Vooral als je eters krijgt is het ook nog eens super makkelijk, want je doet alles in één schaal en je schuift het zo de oven in. Je hebt er niet veel werk aan en kan je gasten toch iets culinairs voorschotelen! Super!

Reply
SmaakMenutie 13 september 2017 - 13:35

Hi Cindy, wat leuk om te horen dat je door dit recept witlof nu wél lekker vindt! Het karameliseren maakt de witlof inderdaad minder bitter en krijgt het een zoetige bite. Superlekker dus 🙂

Reply
Floor 27 november 2018 - 00:00

Had me afgelopen weekend al laten inspireren door https://volsmaak.nl/recepten/1987/ovenschotel-witlof-kip-geitenkaas Net als jullie ? 😉 Zonder radijsjes maar met tomaatjes beneveld met balsamico, een heerlijke schotel!

Reply
SmaakMenutie 27 november 2018 - 11:04

Hi Floor, lekker he 🙂 Nee wij hebben ons niet laten inspireren door dit recept. Wellicht wel andersom 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Marjon 1 juli 2019 - 08:21

In ons gezin van 6 personen zijn er 3 die van witlof houden, de anderen ‘gruwen’ ervan… Toch heb ik hier zin in en gaat dit vanavond op tafel komen. Wellicht krijg ik de 3 tegenstanders zover dat ze in ieder geval proeven… 😉

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2019 - 12:03

Leuk, we zijn benieuwd of het in de smaak viel! Vast wel 😉

Reply