Home Salades en soepen Truffel caesarsalade (heerlijke variatie!)

Truffel caesarsalade (heerlijke variatie!)

door SmaakMenutie
Truffel caesarsalade

Per ongeluk

Toen ik laatst een caesersalade maakte gebruikte is per ongeluk truffelolie in plaats van gewone olijfolie. Wow, dat was onverwachts superlekker! Na wat meer experimenteren is dit het resultaat geworden. Hartstikke makkelijk en zo klaar. Ideaal!

Truffel caesarsalade

Truffel caesarsalade

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g Romaine sla
200 g kipfilet
4 plakjes bacon
3 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1/2 citroen (het sap)
2 el Parmezaanse kaas
2 el kwark
2 el truffelolie
1 el mayonaise
1 el Worcestersauce (optioneel)
Paar cherrytomaten
Paar radijsjes
Stokbrood

Zo maak je het

  • Neem 3 ansjovisfilets, 2 flinke el truffelolie, 1 teen knoflook, 2 el Parmezaanse kaas, 2 el kwark, 1 flinke el mayonaise, sap van een halve citroen,  beetje worcestersaus en wat peper. Mix met een (staaf)mixer of keukenmachine tot een gladde dressing.
  • Bak circa 4 plakjes bacon krokant in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met zout en peper. Bestrijk daarna met truffelolie. Bak de kip in enkele minuten goudbruin op matig vuur.
  • Verdeel ondertussen de Romaine sla over 2 borden. Snijd de cherrytomaten in halfjes en de radijsjes in plakjes en verdeel over de borden. Snijd tevens de bacon in kleine stukjes en verdeel over de salade. Eventueel kan je ook een (lente)uitje toevoegen.
  • Snijd een paar stukjes stokbrood en smeer in met truffelolie en zout en peper. Bak even mee in de pan met de kip. Je kan het brood ook 5-7 minuten in de oven doen op 200 graden.
  • Verdeel de kip en stokbrood over de salade en voeg ruim dressing toe. Voeg ook wat extra Parmezaanse kaas toe en peper naar smaak. Goed husselen en mmm!

Truffel caesarsaladeTruffel caesarsalade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!