Home Vlees noch vis Vegetarische ‘beef’ Wellington met champignons

Vegetarische ‘beef’ Wellington met champignons

door SmaakMenutie

Je mist geen seconde het vlees

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.

Vegetarische beef Wellington met champignons

Vegetarische 'beef' Wellington met champignons

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder... Vlees noch vis Vegetarische beef Wellington met champignons, kerst Engels Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kastanje champignons
400 g verse spinazie
125 g blauwe kaas
50 g walnoten
20 g paneermeel
100 ml witte wijn of 100 ml extra water
3 tenen knoflook
1 rode ui
1 rol vers bladerdeeg
1 groentebouillonblokje
1 ei (eigeel)
Takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
  • Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
  • Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roerbak ondertussen 400 gr spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
  • Meng 50 gr fijngemalen walnoten en 20 gr paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten vegetarische Wellington Vegetarische beef Wellington Vegetarische Wellington vulling Vegetarische Wellington recept Vegetarisch hoofdgerecht Kerst Vegetarische WellingtonHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Anne 21 december 2018 - 19:12

Ik houd niet van blauwe kaas.. hebben jullie een idee welke kaas hier lekker bij smaakt?

Reply
SmaakMenutie 21 december 2018 - 19:17

Hoi Anne, je zou bijvoorbeeld een goede feta kunnen gebruiken. Maar gebruik in elk geval een kaas die wat krachtiger is van smaak. Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Claudia Barendrecht 9 januari 2019 - 18:37

Kan je de vegetarische Wellington ook de dag van tevoren maken zodat je hem alleen maar op hoefd tewarmen

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2019 - 19:18

Hoi Claudia, bedoel je nadat de Wellington een half uur in de oven is geweest en dan op de dag dat je hem wil eten nog even wil opwarmen? Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Sandra 20 oktober 2019 - 11:05

Ik heb deze Vega Wellington gemaakt, heerlijk! Volgens recept maar een flinke theelepel mosterd door het champignonmengel heen gedaan en een klein beetje creme fraiche. Als kaas heb ik ‘witte kaas’ (Feta) verkruimeld en toen de oven in. Heerlijk!! De 2e dag heb ik het overgebleven stuk nog een keer opgewarmd in de oven. Op zich goed te eten, maar de eerste dag was ie toch een stuk lekkerder.

Reply
SmaakMenutie 21 oktober 2019 - 09:22

Hoi Sandra. Wat fijn om te horen! En klinkt als een goede toevoeging de creme fraiche en extra mosterd. Dat heb je misschien ook wel extra nodig als je feta gebruikt :). Blauwe kaas is van zichzelf namelijk al vrij pittig. En yup, de eerste dag is ‘ie het lekkerst he. Dank voor je berichtje!

Reply
Maaike 28 oktober 2019 - 19:26

Hij is ook heerlijk met taleggio!

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2019 - 08:48

Goed idee Maaike, ook een kaas met pit!

Reply
Roxanne 13 december 2019 - 20:38

Ik wil deze graag maken voor een etentje bij vrienden binnenkort. Nu zou ik graag thuis de voorbereidingen willen doen en afmaken op locatie. Wat kan ik het beste doen? Maken en dan op locatie in de oven? Of opwarmen op locatie (zo ja, hoe?) Mvg

Reply
SmaakMenutie 15 december 2019 - 10:10

Hoi Roxanne, leuk! Je kan het beste de Wellington op locatie opwarmen. Doe dit dan niet op al te hoge temperatuur anders heb je kans dat hij verbrandt. Vergelijk het maar met een saucijzenbroodje wat je even opwarmt in de oven. Alleen duurt dit natuurlijk langer gezien de vulling. Succes en laat het smaken!

Reply
Abdre 22 december 2019 - 11:36

Hoi, wij willen dit gaan maken maar wat zou je erbij serveren, wij denken richting noedels

Reply
SmaakMenutie 22 december 2019 - 11:38

Leuk! Noedels zou kunnen, maar wellicht gebakken aardappeltjes beter?

Reply
Beer oldenhof 7 januari 2020 - 10:06

Hi ik wil graag een vegetarisch bijgerecht maken naast dit recept. Wat zouden jullie aanraden naast gebakken aardappeltjes?

Reply
SmaakMenutie 7 januari 2020 - 11:05

Hi Beer, in principe is het al een volledige maaltijd. Er zit namelijk groente in, dus een bijgerecht is niet per sé nodig. Mocht je toch wat anders willen dan gebakken aardappeltjes, kies dan eens voor deze krokante pieper gevuld met ragout van champignons https://smaakmenutie.nl/krokante-pieper-met-ragout-van-champignons/ Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor frietjes of wat dacht je van deze winterwortels https://smaakmenutie.nl/gekarameliseerde-winterwortels/

Reply
Monique 2 april 2020 - 10:24

Hi, ik heb wat gedroogde tomaatjes toegevoegd en geserveerd op een bedje van gemengde sla. Verder heb ik hem de avond van te voren al gemaakt. Goed afgedekt in de koelkast bewaard en de volgende dag afgebakken. Ging prima.
IK had gehoopt wat over te houden maar helaas, iedereen wil nog een tweede hapje 🙂

Reply
SmaakMenutie 2 april 2020 - 11:10

Goed idee de gedroogde tomaatjes! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Anne 3 april 2020 - 17:22

Dit lijkt me fantastisch lekker. Ik heet ook Anne maar ben wél dol op blauwe kaas. Mijn vraag betreft de reactie van Monique: kun je hem dus ongebakken een nacht in de koelkast bewaren? Ik twijfel of ik dat goed begrijp omdat in mijn beleving afgebakken betekent dat hij eerst wordt voorgebakken. Maar dat kan ik verkeerd hebben opgevat. Mijn dank voor het antwoord en voor het prachtige recept.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2020 - 11:03

Hoi Anne, deze Wellington is ook heerlijk (vooral met blauwe kaas vinden wij). Je hebt het goed begrepen hoor 🙂 Gewoon afbakken in de oven en de volgende dag opwarmen in de oven. Succes en alvast eet smakelijk!

Reply