Home Vlees en kip Spezzatino di manzo

Spezzatino di manzo

door SmaakMenutie
Spezzatino di manzo

Italiaans stoofpotje

Spezzatino di manzo (letterlijk: stoofpotje van rundvlees), is heerlijk Italiaans stoofvlees dat een paar uur heeft geprutteld in de rode wijn en vleesbouillon. De typerende Italiaanse smaak komt door de verse kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn (Italiaanse verse kruidenmix). Serveer met (Franse) frietjes of traditioneel zoals ze in de Italiaanse keuken doen met stokbrood.

Spezzatino di manzo

Spezzatino di manzo

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.6/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

750 g runder riblap
150 ml rode wijn
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 runderbouillonblokjes
1 winterpeen
1 bakje Italiaanse verse kruidenmix
3 el bloem

Zo maak je het

  • Snijd 1 winterpeen en 2 stengels bleekselderij (heel) fijn. Snipper tevens 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Smelt een flinke klont roomboter samen met een scheut olijfolie in een braadpan. Fruit de sjalot, knoflook, bleekselderij en wortel enkele minuten aan.
  • Snijd ondertussen 750 g runderlappen of sukadevlees in kleine (hapklare) stukjes. Bestrooi rondom met bloem. Doe het vlees bij de groenten en bak al omscheppend enkele minuten tot het vlees wat verkleurd is.
  • Voeg een flinke draai van de pepermolen toe samen met wat (grof) zeezout.
  • Schenk 1 flink glas rode wijn bij het geheel en meng grondig. Voeg tevens 1 bosje van een paar takjes tijm, salie en rozemarijn toe (afbinden met een touwtje).
  • Schenk nu 500 ml heet water bij het geheel samen met 1 verkruimeld runderbouillonblokje. 
  • Doe het deksel op de pan en laat nu minimaal 2 uur stoven op matig vuur. Haal eventueel het laatste half uur de deksel van de pan zodat het geheel wat indikt.

Spezzatino ingrediënten Spezzatino rundvlees maken Spezzatino di manzo Italiaans stoofvlees

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Monica 2 oktober 2021 - 13:49

Het was heerlijk! Ik heb het wat verder laten indikken en er Engelse pie bakjes van gemaakt. We hebben gesmuld!

Reply
Magnus 5 oktober 2021 - 20:28

Dit was echt ouderwets lekker smullen, samen met wat verse frietjes.
Heb sukadelappen gebruikt en een uurtje in de snelkookpan… een feestmaal!

Reply