5,2K
Stoofpotje van rundvlees
Spezzatino di manzo (letterlijk: stoofpotje van rundvlees), is heerlijk Italiaans stoofvlees dat een paar uur heeft geprutteld in de rode wijn en vleesbouillon. De typerende Italiaanse smaak komt door de verse kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn (Italiaanse verse kruidenmix). Serveer met frietjes, polenta of traditioneel zoals ze in de Italiaanse keuken doen met stokbrood.
30 reacties
Het was heerlijk! Ik heb het wat verder laten indikken en er Engelse pie bakjes van gemaakt. We hebben gesmuld!
Dit was echt ouderwets lekker smullen, samen met wat verse frietjes.
Heb sukadelappen gebruikt en een uurtje in de snelkookpan… een feestmaal!
Was weer heerlijk! Heb al veel recepten van jullie gemaakt en allemaal even lekker. Bij dit stoofpotje ook een paprika gedaan die ik nog had liggen. Wel gedroogde kruiden moeten gebruiken want onze dorpssupermarkt had geen verse…
is er een alternatief voor de rode wijn?
Het grootste gedeelte van de alcohol verdampt Ursula! Maar als je echt geen rode wijn wil gebruiken zou ik 150 ml water en 1/2 bouillon blokje extra toevoegen 🙂
Ik ga dit jaar met kerst voor een Italiaans menu en ik wil dit als hoofdgerecht maken. Hebben jullie nog tips voor een groente bijgerecht?
Leuk Daniella! Ik zou er lekker gekarameliseerde wortels uit de oven bij maken 🙂
Lijkt me lekker en heb meteen een lastige vraag waar jullie meer kijk op hebben… ik wil dit maken voor op een Italiaans buffet voor 35 personen. Help! Wat moet ik verviervoudigen en wat niet?
Ik zeg verviervoudigen maar ik ga 2 kilo vlees halen… alvast bedankt voor jullie hulp…
Wat leuk dat je dit Italiaanse stoofpotje gaat maken voor een buffet Maartje! Ik zou dan de overige ingrediënten ongeveer verdubbelen bij 2 kg vlees. Geniet ervan en veel plezier!
Uiteindelijk toch 3 kilo vlees genomen en ingrediënten verviervoudigd. Alleen gewoon bosje met verse kruiden. Iedereen vond het lekker dus bedankt voor het recept!
Thanks!
kan dit ook met kipfilet?
Het kan ongetwijfeld Jelly maar gezien de lange stooftijd is het met rundvlees lekkerder 🙂
Ik dien het op in pastaborden. Eerst een laag farfalle en dan het vlees erover. Is het dan ook lekker om er geraspte kaas over te doen? Lijkt leuk nl.
Dat hebben we zelf niet eerder gedaan, maar je kan het zeker een keer proberen door te beginnen met een klein beetje. Ik zou dan wel kiezen voor Parmezaanse kaas 🙂
Kan dit ook met sukade lappen?
Ja tuurlijk! 🙂
Dit was heerlijk! Ik heb sucadelappen gebruikt, in de slowcooker dus het stond langer op. En op het laatst nog een goeie klont roomboter erdoor gedaan. Met tagliatelle er verse parmezaan geserveerd. Rapportcijfer een 9!
Daar zocht ik dus naar. Hoe lang heb je die aangezet? (‘low’?)
Kun je dit ook maken op een buitenhoven? Een Kamagon? En wat is dan de temperatuur die je moet aanhouden?
Als het dezelfde specificatie heeft als de oven, kan het zeker!
Wat een heerlijk gerecht! Lekker met tagliatelle en een mooi glas rood (Foravia van Scagliola), genieten!!
Wohw wat was dit lekker wij hebben het met frietjes gegeten en dag 2 (nou niet lachen) met hutspot wat een voortreffelijke combinatie.
Heerlijk gerecht! Heb er aardappelpuree bij gemaakt met parmezaanse kaas erdoor en verse peterselie erover heen
Welke rode wijn hebben jullie hier in gedaan ? Ik ga het deze week maken . Lijkt me heerlijk
Kies maar een Italiaanse wijn, dan zit je altijd goed. Geniet ervan!
Hoe lang zou dit in de slowcooker moeten….?
Oei, wij gebruiken die niet dus kan je daar niet in adviseren. Wellicht een andere gebruiker die je een tip kan geven?
Net als elke andere runderstoofpot kan dit prima in de slowcooker. Uurtje of 5/6 op de hoge stand is een goed begin. Het vlees moet echt lekker uit elkaar vallen. Wel iets minder water erbij doen!