Home Pasta Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei

ideaal voor een drukke (doordeweekse) dag!

door SmaakMenutie
Pasta met spekjes en prei

Lekker romig

Deze pasta met spekjes en prei is ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Je zet ‘m namelijk zo op tafel. Het doet je misschien een beetje denken aan spaghetti carbonara. Maar in plaats van pancetta gebruiken we gerookte spekjes en voor de pecorino nemen we Parmezaanse kaas. Daarnaast voegen we 2 preien toe die het geheel van de nodige groenten voorzien. De geklutste eieren zorgen net als in de carbonara voor een extra romige pasta. Serveer met een frisse salade!

Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g spaghetti
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 100 ml witte wijn
  • 3 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 runderbouillon blokje
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in 11 minuten al dente.
  • Bak 125 g gerookte spekreepjes kort aan. Snipper 2 sjalotten en 2 tenen knoflook en fruit mee met de spekjes.
  • Snijd ondertussen 2 preien in halve ringen. Voeg de gesneden prei toe samen met 100 ml witte wijn en een half verkruimeld runderbouillon blokje. Laat rustig pruttelen tot de pasta gereed is.
  • Kluts met een garde 1 ei en van 2 eieren alleen het eigeel samen met 30 g geraspte Parmezaanse kaas tot een glad mengsel.
  • Doe de spaghetti bij het prei-mengsel en meng grondig. Zet het vuur laag en voeg nu het ei-mengsel toe samen met een flinke snuf nootmuskaat toe en gemalen zwarte peper. Verwarm kort en serveer direct.

Pasta met spekjes receptPasta met spekjes en preiSpaghetti met spekjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

william 29 oktober 2020 - 14:11

De spaghetty was bovenverwachting, met deze wijn echt super lekker.
Ik heb een dubbele portie gemaakt en een 1/2 groente bouillonblokje aangehouden….precies goed.!
Vooral met dezelfde wijn gereserveerd ..aanrader .

Reply
Magda 9 januari 2021 - 20:32

Vandaag dit gerecht gemaakt, het was lekker en absoluut niet zout, ik heb zelfs de spaghetti gekookt in gezouten water. Smaken verschillen natuurlijk, ik hou nu eenmaal niet van flauw eten. Bedankt voor deze klassieker.

Reply
Jurry 21 december 2021 - 18:04

Gisteren dit gerecht gemaakt. Echt super makkelijk en echt lekker. Ik heb tagliatelli gebruikt als spaghetti en per ongeluk een scheut rode ipv witte wijn erin gedaan. Smaakte heerlijk!!!!

Reply
Marleen 5 januari 2022 - 18:29

Heeeeerlijk, zelfs met 160 gr pasta ( kleine eters haha)

Reply
Rianne 29 april 2022 - 19:35

Het was heerlijk. We hebben 100 gram spaghetti gebruikt (geen grote pasta eters) In plaats van spekblokjes hebben we kalkoenreepjes gebruikt.
Tevens een scheut vodka (intensievere smaak) erin gedaan en een heel groente bouillonblokje gebruikt. Voor herhaling vatbaar!

Reply
Wietske 18 november 2022 - 19:03

Wat een heelijk gerecht! Echt lekker gegeten, morgen de andere helft yam

Reply
Andries 21 januari 2023 - 13:22

Gisteren dit recept eens uitgeprobeerd, was heerlijk alleen denk ik als je XL eieren hebt dat 2 eieren wel genoeg zal zijn. Verder niets op aan te merken was eenvoudig en lekker.

Reply