Home Pasta Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

door SmaakMenutie

Grote pijpen

Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis en groenten. Wij vullen ze met ricotta, spinazie en spekjes en plaatsen ze in passata. De ovenschotel maken we af met wat plakjes mozzarella en vervolgens hoeft ‘ie alleen nog maar een half uur de voorverwarmde oven in. En klaar is kees. Buon appetito!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis... Pasta Cannelloni met spinazie en ricotta European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

200 ml passata (tomatensaus)
200 g ricotta
200 g spinazie
125 g spekjes
30 g Parmezaanse kaas
8 cannelloni rolletjes
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 bol mozzarella
1 tl oregano
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn en fruit in een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur even een paar minuutjes aan.
  • Voeg 200 gr verse spinazie toe en bak de spinazie tot deze flink geslonken is. Laat het geheel vervolgens goed uitlekken in een vergiet. Duw eventueel het overtollige vocht er met je handen extra uit.
  • Bak de 125 gr spekblokjes of spekreepjes enkele minuten aan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Neem een ruime mengkom en kluts ongeveer 200 gr ricotta los met 1 flinke tl gedroogde oregano, 1/2 tl nootmuskaat en een snuf peper en zout.
  • Meng vervolgens door het ricottamengsel de gebakken spekjes, de uitgelekte spinazie en 30 gr geraspte Parmezaanse kaas.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem van de schaal met een laagje passata. Neem een cannelloni rolletje en vul deze met het mengsel. Tip: gebruik een slagroom spuitzak. Of anders gewoon een klein lepeltje.
  • Plaats de gevulde cannelloni in de ovenschaal en maak af met plakjes mozzarella. Plaats circa 30 minuten in de oven. Mmmm!

Cannelloni met spinazie en ricotta recept Cannelloni vullen Cannelloni vullen Cannelloni oven Cannelloni met ricotta en spinazie Cannelloni met spinazie en ricotta

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Karin 28 oktober 2019 - 11:09

Hoi Hoi,
Maken jullie de passata zelf of moet ik uitgaan van een kant en klare tomatensaus.?
Met vriendelijke groet ,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 14:04

Hoi Karin, wij hebben gekozen voor een kant-en-klare saus, maar je mag ‘m uiteraard ook zelf maken. Succes!

Reply