Home Pasta Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

door SmaakMenutie
Cannelloni met spinazie en ricotta

Grote pijpen

Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis en groenten. Wij vullen ze met ricotta, spinazie en spekjes en plaatsen ze in passata. De ovenschotel maken we af met wat plakjes mozzarella en vervolgens hoeft ‘ie alleen nog maar een half uur de voorverwarmde oven in. En klaar is kees. Buon appetito!

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 50 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 ml tomaten passata
  • 200 g ricotta
  • 200 g spinazie
  • 125 g spekjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 8 cannelloni rolletjes
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn en fruit in een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur even een paar minuutjes aan.
  • Voeg 200 g verse spinazie toe en bak de spinazie tot deze flink geslonken is. Laat het geheel vervolgens goed uitlekken in een vergiet. Duw eventueel het overtollige vocht er met je handen extra uit.
  • Bak de 125 g spekblokjes of spekreepjes enkele minuten aan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Neem een ruime mengkom en kluts ongeveer 200 g ricotta los met 1 flinke tl gedroogde oregano, 1/2 tl nootmuskaat en een snuf peper en zout.
  • Meng vervolgens door het ricottamengsel de gebakken spekjes, de uitgelekte spinazie en 30 gr geraspte Parmezaanse kaas.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem van de schaal met een laagje passata. Neem een cannelloni rolletje en vul deze met het mengsel. Tip: gebruik een slagroom spuitzak. Of anders gewoon een klein lepeltje.
  • Plaats de gevulde cannelloni in de ovenschaal en maak af met plakjes mozzarella. Plaats circa 30 minuten in de oven. Mmmm!

Cannelloni met spinazie en ricotta recept Cannelloni vullen Cannelloni vullen Cannelloni oven Cannelloni met ricotta en spinazie Cannelloni met spinazie en ricotta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Resia 26 september 2022 - 20:00

Kan ik de cannelloni al een dag van te voren maken zodat ie alleen nog maar in de oven hoeft op de dag zelf? Of wordt de cannelloni dan te zacht?

Reply
SmaakMenutie 28 september 2022 - 10:36

Zou ik niet doen Resia, wordt inderdaad te zacht

Reply
Mike 22 september 2021 - 10:54

Heerlijk recept! Gister gemaakt voor 4 personen, GEWELDIG LEKKER!!!! Nog nooit met een slagroomspuit gewerkt maar gaat echt prima, makkelijk om de cannelloni te vullen. Dank jullie wel!

Reply
SmaakMenutie 22 september 2021 - 16:28

Haha leuk om te horen Mike! Fijn dat het gelukt is met de slagroomspuit 🙂

Reply
1 2