Home Pasta Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Door-de-weekse maaltijd

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is 😉 Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een door-de-weekse maaltijd als deze.

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm(snippers)
150 g tagliatelle
20 g Parmezaanse kaas
200 ml kookroom
1 bosje lente-ui
1 teen knoflook
2 tl scherpe mosterd
Handje verse dille
Paar cherrytomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Rasp alvast circa 20 gr verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren. Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
  • Snijd 1 teentje knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe, de vers gehakte dille, 2 tl scherpe mosterd, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper. Laat op laag vuur een beetje inkoken.
  • Voeg 200 gr gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel. Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar. Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht. Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Tagliatelle met gerookte zalm receptTagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus Pasta met gerookte zalm Tagliatelle met gerookte zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

20 reacties

Laura 7 februari 2019 - 20:13

Het was zo gemaakt en erg lekker, dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:29

Hoi Laura, fijn dat het recept in de smaak viel! 🙂 Uiteraard heel graag gedaan. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Magda 14 juni 2020 - 19:48

Heerlijk!!
geroosterde tomaatjes mooi erop rangschikken.
Dille en zwarte gemalen peper zichtbaar erover strooien en plukje rucola. Glas chardonnay erbij.
Dan lijkt het mooi restaurantwaardig met kleine ster.?

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 14:00

Mmm klinkt goed Magda! Fijn dat ons recept in de smaak valt 🙂

Reply
Helga 11 september 2020 - 20:38

In één woord: heerlijk! Het recept is in de familie al rond gegaan en elke reactie is dat ze het ontzettend lekker vinden .. dus een blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:06

Haha dat horen we graag Helga, leuk!!

Reply
Gerrit Holstege 2 februari 2021 - 18:01

Wow mannen, dit is heerlijk, snel en easy.
Ga ik beslist vaker maken.
Ik ben een grote fan van smaakmenutie

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 09:58

Leuk om te horen Gerrit! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Marieke van Gils 3 februari 2021 - 18:44

Het was weer heerlijk! Ook bij ons wordt dit een blijvertje! Ga zo door!

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2021 - 10:08

Leuk Marieke! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Jac 13 februari 2021 - 12:07

Met zongedroogde tomaten extra lekker

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:47

Lekker Jac!

Reply
Marjolein 1 maart 2021 - 20:17

Het was echt heel erg lekker, ik heb de Cherry Tomaatjes gegrild in de oven en dat was echt een toppertje.

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2021 - 10:17

Oeh extra lekker Marjolein! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Birgit 9 maart 2021 - 11:59

Lekker snel klaar en heerlijk recept! Mijn favorietenlijstje wordt wel erg lang!

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 12:16

Haha heel goed Birgit! Fijn dat ook dit recept in de smaak viel 🙂

Reply
Sharon 19 juni 2021 - 13:11

Lijkt me erg lekker! Kan je de kookroom ook vervangen door slagroom?

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 11:41

Ja dat moet kunnen hoor Sharon! Kookroom en slagroom worden vaak door elkaar vervangen

Reply
Mike 19 september 2021 - 18:51

Alweer zo’n heerlijk recept, heel erg bedankt!

Reply
Armin 27 november 2021 - 12:40

Heerlijk heerlijk heerlijk. En zó op tafel. Moest van mijn huisgenoten meteen in mijn receptenboek worden gestopt om het nog vaak te maken. Gisteren gemaakt. Vraag ik vandaag: ” wat zullen we eten vanavond?”. Antwoord : ” zelfde als gisteren “. Haha. Maar nee, wordt vandaag één van jullie heerlijke stoofschotels. Bedankt weer mannen.

Reply