Home Pasta Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie

Door-de-weekse maaltijd

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is ­čśë Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een door-de-weekse maaltijd als deze.

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is ­čśë Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met... Pasta Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 32 keer gestemd )

Ingredi├źnten

200 g gerookte zalm(snippers)
150 g tagliatelle
20 g Parmezaanse kaas
200 ml kookroom
1 bosje lente-ui
1 teen knoflook
2 tl scherpe mosterd
Handje verse dille
Paar cherrytomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Rasp alvast circa 20 gr verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren. Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
  • Snijd 1 teentje knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe, de vers gehakte dille, 2 tl scherpe mosterd, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper. Laat op laag vuur een beetje inkoken.
  • Voeg 200 gr gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel. Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar. Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht. Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Tagliatelle met gerookte zalm recept Pasta met gerookte zalm Tagliatelle met gerookte zalmHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Laura 7 februari 2019 - 20:13

Het was zo gemaakt en erg lekker, dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:29

Hoi Laura, fijn dat het recept in de smaak viel! ­čÖé Uiteraard heel graag gedaan. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Magda 14 juni 2020 - 19:48

Heerlijk!!
geroosterde tomaatjes mooi erop rangschikken.
Dille en zwarte gemalen peper zichtbaar erover strooien en plukje rucola. Glas chardonnay erbij.
Dan lijkt het mooi restaurantwaardig met kleine ster.­čśÇ

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 14:00

Mmm klinkt goed Magda! Fijn dat ons recept in de smaak valt ­čÖé

Reply