11,1K
Zoals vroeger
Zoals jullie wellicht weten zijn de meeste Indische recepten op onze website echte familierecepten. Mijn oma schreef op allerlei kladpapiertjes het recept op, maar van de sajoer lodeh kon ik niks vinden. Dus ik moet eerlijk zeggen dat het wel wat tijd heeft gekost voor ik écht de smaak te pakken had zoals hij vroeger was. Maar volgens mij is het goed gelukt. Sajoer lodeh kan je trouwens als bijgerecht eten maar ook prima als (vegetarische) maaltijdsoep. En met de groenten kan je ook volop variëren. Dit is in ieder geval zoals ik hem altijd maak. Selamat makan!
24 reacties
Hier tante Yda weer…, ik zelf vind dat de typische smaak van lodeh komt door iets wat ik hier mis; een paar djeruk puruts…
Hoi Yda, iedereen heeft zijn eigen recept maar het lijkt ons ook heerlijk! Voeg ze vooral toe 🙂
Doet me heel vell denken aan tante Ina en oom Leen uit Loosdrecht die iedere week met de Rantan langs kwamen!
Ik ga het snel koken voor de ouderen in mijn buurt! (En ….. natuurlijk voor mijzelf!)
JM
Wat leuk dat ons recept herinneringen opwekt! Geniet ervan 🙂
Water in de mond. En ik moet het nog koken. Hu’uh.
Haha heel goed Victor! Viel het in de smaak 🙂
Een vraag: moet en/of kan sajoer lodeh warm/koud gegeten worden bij een rijstmaaltijd ?
Hi John, wij eten het warm maar lauw kan waarschijnlijk ook wel als bijgerecht. Of koud als een soort vervanger van atjar. Wij eten het als maaltijdsoep met witte rijst.
Hallo Erik,
Vandaag heb ik jouw heerlijk sajoer loden gemaakt. Het smaakt verrukkelijk!
Hoi Ariane! Wat superleuk om te horen. Thanks! 🙂