Pico de gallo

Mexicaanse salsa

door SmaakMenutie
Pico de gallo

Hanensnavel

Pico de gallo is Spaans voor hanensnavel en bestaat uit in kleine stukjes gesneden tomaat, rode of groene peper, sjalotje, knoflook, peterselie (of koriander) en wat limoensap. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om er komkommer, avocado of paprika doorheen te doen. Deze salsa (saus) wordt veelal gegeten bij Mexicaanse gerechten als taco’s, nacho’s en wraps. Je kan ‘m zo pittig maken als je zelf wil door er wat extra pepertjes door te doen. Wij vonden onze versie al redelijk spicy, dus kijk daar mee uit 😉 Ook lekker voor op toast als lunch of borrelhapje.

Pico de gallo

Pico de gallo

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 sjalot
  • 1/2 limoen (sap)
  • 1/2 groene jalapeño (of rode peper)
  • 2 el olijfolie
  • Verse peterselie (of koriander)
  • Stokbrood

Zo maak je het

  • Snijd 2 rijpe tomaten (zonder zaadlijsten) in kleine stukjes. Snipper een 1/2 sjalotje en 1 teentje knoflook en snijd een halve rode of groene peper ragfijn. Meng alles in een kommetje goed door elkaar.
  • Voeg het sap van 1/2 limoen toe en voeg tevens een handje fijngehakte peterselie toe (of koriander).
  • Meng tot slot 2 à 3 el olijfolie en een goede snuf zout en peper door het geheel.
  • Lekker met wat getoast stokbrood of een toastje. Of eet het met taco chips, bij je nacho's of op je California burrito!

Pico de galloMexicaanse pico de gallo Pico de gallo recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Betty Alsemgeest 4 november 2023 - 18:22

Eigenlijk een vraagje, in diverse gerechten worden pepers gebruikt. Worden deze dan met of zonder zaadjes gebruikt.
Groeten Betty

Reply
SmaakMenutie 6 november 2023 - 10:33

In principe altijd met Betty, tenzij we anders vermelden. Maar mocht je dat té spicy vinden, laat ze dan gerust achterwege 🙂

Reply