Home Borrelhapjes en sausjes Mexicaanse pico de gallo

Mexicaanse pico de gallo

door SmaakMenutie

Hanensnavel

Pico de gallo is Spaans voor hanensnavel en bestaat uit in kleine stukjes gesneden tomaat, rode of groene peper, sjalotje, knoflook, peterselie (of koriander) en wat limoensap. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om er komkommer, avocado of paprika doorheen te doen. Deze salsa (saus) wordt veelal gegeten bij Mexicaanse gerechten als taco’s, nacho’s en wraps. Je kan ‘m zo pittig maken als je zelf wil door er wat extra pepertjes door te doen. Wij vonden onze versie al redelijk spicy, dus kijk daar mee uit 😉 Ook lekker voor op toast als lunch of borrelhapje.

Pico de gallo

Pico de gallo

Pico de gallo is Spaans voor hanensnavel en bestaat uit in kleine stukjes gesneden tomaat, rode of groene peper, sjalotje, knoflook, peterselie (of koriander)... Borrelhapjes en sausjes Pico de gallo, salsa, Mexicaans, taco Mexicaans Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

2 rijpe tomaten
1 teen knoflook
1/2 sjalot
1/2 limoen (sap)
1/2 groene of rode peper
2 el olijfolie
Verse peterselie of koriander
Stokbrood

Zo maak je het

  • Snijd 2 rijpe tomaten (zonder zaadlijsten) in kleine stukjes. Snipper een 1/2 sjalotje en 1 teentje knoflook en snijd een halve rode of groene peper ragfijn. Meng alles in een kommetje goed door elkaar.
  • Voeg het sap van 1/2 limoen toe en voeg tevens een handje fijngehakte peterselie toe (of koriander).
  • Meng tot slot 2 à 3 el olijfolie en een goede snuf zout en peper door het geheel.
  • Lekker met wat getoast stokbrood of een toastje. Of eet het met taco chips of bij je nacho's!

Mexicaanse pico de gallo Pico de gallo receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak