Home Hoofdgerechten California burrito

California burrito

goedgevulde tortilla met carne asada

door SmaakMenutie
California burrito

San Diego

Altijd als we deze waanzinnig lekkere California burrito maken moet ik denken aan onze reis door Californië. Na een hele dag rijden kwamen we aan het einde van de middag met een enorme trek eindelijk aan in San Diego. Via de zus van Erik hadden we een goed adresje gekregen waar je naar het schijnt de allerlekkerste burrito kan eten. Nou.. ze had niks te veel gezegd! Mmm het water loopt mij nog in de mond als ik hier aan terug denk. Dat smaakte wel heel goed na een lange dag in de auto. Niet geheel toevallig komt deze California burrito dan ook uit deze plaats net boven de Mexicaanse grens die veelal door surfers worden gegeten die de hele dag op het water hebben vertoefd. Een goedgevulde tortilla met onder andere carne asada (gegrild vlees) waarvan we toevallig onlangs nog het recept van op de website plaatste. Verder wordt de tortilla gevuld met avocado (of guacamole), Franse frietjespico de gallo en zure room.

California burrito

California burrito

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.6/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g bavette (vinkenlap)
  • 125 g zure room
  • 100 g cheddar cheese
  • 60 ml olijfolie
  • 4 grote tortilla wraps
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zak Franse frietjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen (sap)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 citroen (sap)
  • 1 groene jalapeño peper
  • 1 el azijn
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
  • Pico de gallo

Zo maak je het

  • Begin met de pico de gallo. Het recept staat hier. Dit is klaar binnen 5 à 10 minuutjes.
  • Dan de carne asada. Snijd 1 groene jalapeño (zonder zaadlijsten) en 3-4 tenen knoflook fijn. Zet even apart.
  • Meng in een kommetje het sap van 1 limoen, 1 (hand- of pers)sinaasappel, 1 citroen, 60 ml olijfolie, 1 el azijn, 1 (flinke) tl komijn en 1 tl zout met een garde tot een mooie marinade. Voeg de fijngesneden knoflook en jalapeño toe en meng grondig door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en giet daar de marinade in. Haal de bavette door de marinade en laat hem nu minimaal 1 uur afgedekt in de koeling marineren. Langer mag ook, maar niet langer dan een uur of 6.
  • Neem een grillpan of grillplaat en verhit de pan of plaat op middelhoog vuur. Bij onze inductieplaat is dat stand 6 van 9. Grill de bavette nu ongeveer 7-10 minuten per kant. Wil je meer doorbakken? Grill hem dan wat langer.
  • Verwarm ondertussen de oven op 180-200 graden en frituur tevens alvast de frietjes goudbruin.
  • Neem een tortilla wrap en besmeer ruim met zure room. Bestrooi met geraspte cheddar cheese en voeg een deel van de pico de gallo toe. Voeg tevens een paar reepjes avocado toe.
  • Snijd de gegrilde carne asada in dunne reepjes en voeg deze samen met de frietjes toe aan de tortilla wrap.
  • Vouw de de wrap dicht als een envelopje (zie afbeelding hieronder) en plaats nog enkele minuten in een ovenschaal in de oven. En klaar is de allerlekkerste burrito die je in tijden hebt gegeten! Serveer met extra zure room.

Bavette marineren Burrito rollenBurrito receptCalifornia burrito

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!