Home Hoofdgerechten Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

door SmaakMenutie

Comfort food

Een gerecht als dit vinden wij heerlijk om in het weekend te eten. Mexicaans comfort food op de vrijdagavond (zie bijvoorbeeld ook bbq pulled chicken nachos of wat dacht je van deze variant nacho’s). Wanneer we een drukke week achter de rug hebben is het fijn om iets binnen een half uurtje op tafel (lees: de bank) te kunnen zetten. Uiteraard met een koud biertje, televisie aan en genieten maar! Heerlijke gesmolten cheddar cheese, crispy mais en kruidig gehakt. Op de foto gebruiken wij een gietijzeren pan die we in de oven zetten, maar een ovenschaal kan net zo goed!

Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Nacho ovenschotel met gehakt

Een gerecht als dit vinden wij heerlijk om in het weekend te eten. Mexicaans comfort food op de vrijdagavond (zie bijvoorbeeld ook bbq pulled... Hoofdgerechten Nacho ovenschotel met gehakt, Mexicaans, comfortfood, ovengerecht Mexicaans Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 53 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g gehakt
150 g nacho of tortilla chips
125 g crème fraîche (1 bakje)
100 g geraspte kaas (cheddar)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje mais (150 gr)
1 blikje zwarte bonen (200 gr)
1 bosje lente-ui
1 rode paprika
1 rode ui
1 groene jalapeño peper
2 tenen knoflook

Voor de kruidenmix
2 tl djintan (komijn)
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl oregano
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Snipper 1 rode ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit ze even aan en voeg vervolgens 300 gr gehakt toe. Rul het gehakt in een paar minuten bruin.
  • Mix ondertussen 2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl oregano, 1/2 tl knoflookpoeder en een 1/2 tl zout tot een kruidenmix. Voeg de kruidenmix toe aan het gehaktmengsel en meng even goed door elkaar.
  • Voeg nu ook 400 gr tomatenblokjes, 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 blikje mais en 1 blikje zwarte bonen toe. Laat alles nog enkele minuten pruttelen zodat het vocht ietwat verdampt.
  • Neem een ovenschaal of ovenvaste pan en bedek de bodem met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens een deel van het groente-en gehaktmengsel toe en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal de stap nog een keer zodat je eindigt met een laag geraspte kaas.
  • Voeg tevens 1 of 2 jalapeño's in ringetjes gesneden toe aan het geheel. Plaats circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de chips om lekker mee te dippen en bestrooi met verse lente-ui en een klodder crème fraîche.

Nacho ovenschotel recept Nachos maken Nacho's met gehakt Nacho ovenschotel met gehakt Mexicaanse ovenschotel met gehaktHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Heleen 10 augustus 2019 - 18:29

Lekker voor de zaterdagavond !

Reply
Mellanie 19 september 2019 - 19:25

Super lekker! Vanavond gemaakt. Ik had i.p.v. de losse groentes een zakje Mexicaanse wokgroentes gebruikt. Erg lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2019 - 09:05

Leuk om te horen Mellanie! En een zakje gesneden wokgroente kan inderdaad net zo goed 🙂

Reply
Kiki 10 december 2019 - 18:19

Working on it! En straks wegspoelen met een heerlijke Rioja. xx

Reply
SmaakMenutie 11 december 2019 - 10:15

Heerlijk, laat het smaken Kiki!

Reply
Demi 3 mei 2020 - 18:38

Super lekker. Ik heb er nog blokjes zoete aardappel bij gedaan. Dit wordt een favoriete!

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2020 - 10:35

Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Demi! En lekkere combi met de zoete aardappel 🙂

Reply