Home Hoofdgerechten Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

door SmaakMenutie
Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Comfort food

Een gerecht als dit vinden wij heerlijk om in het weekend te eten. Mexicaans comfort food op de vrijdagavond (zie bijvoorbeeld ook bbq pulled chicken nachos of wat dacht je van deze variant nacho’s). Wanneer we een drukke week achter de rug hebben is het fijn om iets binnen een half uurtje op tafel (lees: de bank) te kunnen zetten. Uiteraard met een koud biertje, televisie aan en genieten maar! Heerlijke gesmolten cheddar cheese, crispy mais en kruidig gehakt. Op de foto gebruiken wij een gietijzeren pan die we in de oven zetten, maar een ovenschaal kan net zo goed!

Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Nacho ovenschotel met gehakt

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 107 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g gehakt
150 g nacho of tortilla chips
125 g crème fraîche (1 bakje)
100 g geraspte kaas (cheddar)
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje mais (150 g)
1 blikje zwarte bonen (200 g)
1 bosje lente-ui
1 rode paprika
1 rode ui
1 groene jalapeño peper
2 tl djintan
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl oregano
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Snipper 1 rode ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit ze even aan en voeg vervolgens 300 gr gehakt toe. Rul het gehakt in een paar minuten bruin.
  • Mix ondertussen 2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl oregano, 1/2 tl knoflookpoeder en een 1/2 tl zout tot een kruidenmix. Voeg de kruidenmix toe aan het gehaktmengsel en meng even goed door elkaar.
  • Voeg nu ook 400 gr tomatenblokjes, 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 blikje mais en 1 blikje zwarte bonen toe. Laat alles nog enkele minuten pruttelen zodat het vocht ietwat verdampt.
  • Neem een ovenschaal of ovenvaste pan en bedek de bodem met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens een deel van het groente-en gehaktmengsel toe en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal de stap nog een keer zodat je eindigt met een laag geraspte kaas.
  • Voeg tevens 1 of 2 jalapeño's in ringetjes gesneden toe aan het geheel. Plaats circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de chips om lekker mee te dippen en bestrooi met verse lente-ui en een klodder crème fraîche.

Nacho ovenschotel recept Nachos maken Nacho's met gehaktMexicaanse nacho ovenschotel met gehakt Nacho ovenschotel met gehakt Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

17 reacties

Heleen 10 augustus 2019 - 18:29

Lekker voor de zaterdagavond !

Reply
Mellanie 19 september 2019 - 19:25

Super lekker! Vanavond gemaakt. Ik had i.p.v. de losse groentes een zakje Mexicaanse wokgroentes gebruikt. Erg lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2019 - 09:05

Leuk om te horen Mellanie! En een zakje gesneden wokgroente kan inderdaad net zo goed 🙂

Reply
Kiki 10 december 2019 - 18:19

Working on it! En straks wegspoelen met een heerlijke Rioja. xx

Reply
SmaakMenutie 11 december 2019 - 10:15

Heerlijk, laat het smaken Kiki!

Reply
Demi 3 mei 2020 - 18:38

Super lekker. Ik heb er nog blokjes zoete aardappel bij gedaan. Dit wordt een favoriete!

Reply
SmaakMenutie 4 mei 2020 - 10:35

Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Demi! En lekkere combi met de zoete aardappel 🙂

Reply
Els 9 december 2020 - 16:45

Wat een heerlijk gerecht! Hier zijn de kinderen er dol op. Bedankt!!

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:56

Fijn dat het ook in de smaak viel bij de kids Els, leuk! 🙂

Reply
Lotte 19 januari 2021 - 13:00

Heerlijk! Maar worden de nacho’s niet zacht? Helemaal als je dit een dag wil bewaren?

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2021 - 16:52

Nee hoor Lotte ze zijn knapperig! Maar dit is wel iets wat je gelijk moet eten want anders worden ze wel zacht

Reply
kim 6 februari 2021 - 19:42

lekker, lekker, lekkker!!!!!

Reply
SmaakMenutie 7 februari 2021 - 15:48

Fijn Kim!

Reply
Kaylee 26 februari 2021 - 17:07

Ik heb jammer genoeg altijd dat de nacho’s tussenin nat en zacht worden door het vocht. Hoe kan ik dit oplossen?

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:48

Heb je de bonen en mais wel goed uit laten lekker Kaylee? Moet wel zeggen dat de nacho’s onderin nooit zo crispy worden als die bovenop uiteraard. Heb je overigens dit recept gemaakt?

Reply
Elly 6 augustus 2021 - 19:55

Wat een heerlijk recept weer. We hebben er lekker van gesmuld 🤤

Reply
SmaakMenutie 9 augustus 2021 - 11:05

Fijn dat jullie van deze ovenschotel hebben genoten Elly! 🙂

Reply