Home Salades en soepen Griekse salade

Griekse salade

door SmaakMenutie
Griekse salade

Lekker fris

Deze Griekse salade is super lekker bij kruidige vleesgerechten als kipgyros of een pita kipshoarma. Maar kan bijvoorbeeld ook heel goed bij de barbecue. Zelf heb ik deze salade met de lunch klaar gemaakt. Mogelijkheden genoeg dus! 🙂

Griekse salade

Griekse salade

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g cherry tomaten
100 g feta kaas
50 g zwarte olijven
2 kleine komkommers
1/2 rode ui
1/2 limoen (sap)
5 el olijfolie (30 ml)
1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwijder de zaadlijsten van 2 kleine komkommers en snijd in smalle halve maantjes. Doe alles in een ruime kom.
  • Voeg 200 gr in vieren gesneden cherry tomaatjes toe, 50 gr in schijfjes gesneden zwarte olijven en een halve rode ui in smalle ringen.
  • Doe in een kommetje 5 el olijfolie (30 ml), het sap van een halve limoen, 1 tl oregano en een 1/2 tl zout. Meng goed door elkaar en giet vervolgens bij de komkommersalade. Meng alles grondig.
  • Verkruimel 100 gr feta kaas door de salade en mix alles nog eenmaal goed door elkaar. Voeg naar smaak peper toe. Zo simpel is het!

Griekse saladeGriekse salade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

cees 19 juli 2018 - 13:01

Eet smakelijk

Reply
Anita 11 juli 2022 - 17:39

Heerlijke salade.. zeker met dit weer..☀️👍🏼

Reply
Joep 13 oktober 2022 - 00:02

Ja, een echte simpele Griekse salade. Allen begrijp ik de hoeveelheid olijfolie niet die jullie opgeven. Vijf eetlepels is 5×15=75 ml olijfolie. Dat kan nooit de bedoeling zijn. De 30 ml die er tussen haakjes achter staan komt volgens mij veel dichter bij wat jullie bedoelen. Misschien wat meer duidelijkheid in jullie recepten wat jullie bedoelen met een eetlepel?

Reply
SmaakMenutie 14 oktober 2022 - 15:49

Hi Joep, klopt het moet 30 ml zijn. Doe het vooral een beetje met gevoel 🙂

Reply