Home <30 minuten BBQ pulled chicken taco’s

BBQ pulled chicken taco’s

door SmaakMenutie
Pulled chicken taco's

Barbecuesaus

We hebben weer een heerlijk recept uit de Tex-Mex keuken voor je. Eerder maakten we al deze heerlijke fish taco’s met limoensaus en vandaag gaan we voor een minstens zo’n lekkere variatie: BBQ pulled chicken taco’s! De pulled chicken maken we aan met barbecuesaus. Hiervoor gebruiken wij kant-en-klare maar het is ook heel eenvoudig om deze zelf te maken!

Pulled chicken taco's

BBQ pulled chicken taco's

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet
125 g zure room
100 g ijsbergsla
100 g cherrytomaten
50 g cheddar kaas
250 ml barbecuesaus (of maak deze zelf)
6 mini tortilla's
1 groene jalapeńo peper
1 avocado
1 rode ui
1 limoen
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Kook circa 400 g kipfilet (2 stuks) in een ruime hoeveelheid water in circa 12-15 minuten gaar.  Laat even afkoelen en pluk daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar ('pulled chicken').
  • Snipper ondertussen een 1/2 rode ui en snijd de andere 1/2 in ringen. Snijd ook alvast 1 avocado in plakjes en 1 jalapeño peper in ringetjes. Rasp tevens 50 g cheddar kaas en snijd een handje cherrytomaatjes in kleine stukjes.
  • Fruit de gesnipperde rode ui kort aan in een scheut olijfolie en voeg de pulled chicken toe. Schenk vervolgens 250 ml barbecuesaus bij het geheel en meng grondig. Verwarm op matig vuur al omscheppend.
  • Verwarm de mini tortilla's 1 minuutje in de magnetron en bestrijk met een lepel zure room. Beleg vervolgens met ijsbergsla, tomaat, avocado en de rode uienringen.
  • Voeg vervolgens de pulled chicken toe en bestrooi met de geraspte cheddar kaas. Maak af met jalapeño peper en peterselie en serveer met een schijfje limoen en extra zure room.

Pulled chicken taco's ingrediënten Pulled chicken maken Pulled chicken Pulled chicken tacos Pulled chicken taco bbq Taco's met pulled chicken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!