Een verrassend ontbijtje
Ben je toe aan een ontbijtje dat nét even anders is dan een boterham of bakje yoghurt? Probeer dan eens deze hartige ontbijtmuffins van ei, ham en kaas!
Ze zijn luchtig, smaakvol en perfect om je dag mee te beginnen. Bovendien zijn ze supermakkelijk te maken en ook nog eens ideaal om mee te nemen voor onderweg en makkelijk om vooraf te maken.
Een warme start vol smaak
Wat deze ontbijtmuffins zo bijzonder maakt, is de combinatie van simpele ingrediënten die samen iets heel lekkers creëren. Het begint met een paar stukjes (wit) brood in de muffinvorm. Zeg maar de basis die zorgt voor luchtigheid en structuur. Daarboven giet je een mengsel van geklutste eieren met een scheutje melk met cherrytomaatjes, reepjes ham en fijngesneden. De verkruimelde feta voegt een beetje zoute smaak toe en de verse bieslook voor een tikkie pittigheid en kruidigheid natuurlijk.
Tot slot wordt alles afgetopt met geraspte Parmezaanse kaas, die in de oven verandert in een knapperig korstje. Na zo’n twintig minuten op 180 graden zijn de muffins mooi gerezen en goudbruin. Eigenlijk een soort boerenomelet in een bakje.
De finishing touch
Als de muffins uit de oven komen, kun je ze nog extra feestelijk afmaken met een beetje extra Parmezaanse kaas en een simpele salsa van avocado en tomaat. Dit is een frisse en romige tegenhanger. Serveer de muffins zo, of leg er een snee brood naast voor een wat vullender ontbijt. Als sausje serveren wij ze met ketchup, sriracha of mayo.
Lekker en veelzijdig
Hoewel muffins vaak geassocieerd worden met zoetigheid, denk aan blauwe bessen of chocolade, zijn hartige muffins minstens zo lekker en hartsikke veelzijdig. Ze zijn perfect voor brunches, picknicks of als vullend tussendoortje. En je kunt eindeloos variëren met de vulling. Wat dacht je van spinazie, paprika, spekjes of zelfs restjes groenten uit je koelkast. Kortom, een superlekker vullend ontbijtje!