Home Brunch en lunch American pancakes

American pancakes

koolhydraatarm en glutenvrij!

door SmaakMenutie
American pancakes

Weekendbrunch

Als we in het weekend wat meer tijd hebben, maken we graag een uitgebreide brunch. Niks lekkerders dan een tafel vol heerlijkheden om de dag goed te beginnen. Uiteraard met een krantje en cappuccino.

We maakten als eens eerder de perfecte American Pancakes. Maar vandaag gaan we voor een verantwoorde variant. En guess what, deze doet niets onder voor z’n originele zusje. Ideaal voor een koolhydraatarm (low-carb) of een glutenvrij dieet. En om de brunch low-carb te houden, serveren we er een koolhydraatarme siroop bij. Maar heb jij liever honing, stroop of maple syrup, kies dan lekker daarvoor. Of natuurlijk met (vers) zomerfruit of banaan. Ook heerlijk met kaneel trouwens. Kortom, superlekker en klaar binnen 20 minuutjes. Ideaal voor je weekendbrunch deze week!

American pancakes

American pancakes

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en mix hierin met een vork 100 g amandelmeel samen met 4 flinke el kwark of Griekse yoghurt, 1 tl (wijnsteen) bakpoeder, 2 eieren en 2 tl vloeibare stevia (of honing) tot een soepel beslag.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet een kleine soeplepel beslag in de pan. Afhankelijk van de koekenpan kan je 3 á 4 pannenkoekjes tegelijk maken.
  • Zodra het beslag een beetje gaat bubbelen keer je het pannenkoekje om. Herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer met low-carb siroop, blauwe bessen en banaan (of ander fruit). Maar je kan natuurlijk ook poedersuiker of stroop gebruiken!

Ingrediënten American pancakes American pancakes maken Gezonde American pancakesAmerican pancakesGlutenvrije American pancakes Low carb American pancakes

Your greatest wealth is health!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met G&W GezondheidsWinkel. G&W heeft een groot assortiment aan koolhydraatarme producten voor een gezond en gevarieerd ontbijt zoals muesli, brood en crackers. Deze zijn te vinden in de webshop of in een van de ruim 100 vestigingen in Nederland. Met meer dan 25 jaar gespecialiseerde ervaring in gezond zijn én blijven is G&W een expert op het gebied van gezonde voeding, vitaminen en mineralen, sportvoeding, afslanken en natuurlijke cosmetica.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Tamara 9 februari 2020 - 13:22

Kan je ook skyr (ah of arla) gebruiken voor de lowcarb pancakes?

Reply
SmaakMenutie 12 februari 2020 - 10:54

Ja hoor dat kan heel goed!

Reply
Ben de Konin 11 april 2020 - 10:47

Kun je op bv kokos of bananenmeel gebruikrn

Reply
SmaakMenutie 11 april 2020 - 14:17

Hoi Ben, ja hoor we denken het wel!

Reply
Wiebe 23 september 2020 - 13:54

Hoeveel calorieen zitten er in 1 pancake?

Reply
SmaakMenutie 24 september 2020 - 10:24

Hi Wiebe, per 100 gr: 659 kcal amandelmeel + 233 kcal bakpoeder + 220 kcal kwark + 220 kcal (= 2 eieren)

Reply
Annie 12 april 2022 - 18:17

Hoeveel net carbs in 1 pancake?

Reply
Wiebe 27 september 2020 - 12:24

Ik had stevia poeder gehaald voor dit gerecht, las pas later dat vloeibare stevia wordt aanbevolen. Maakt dit een groot verschil? Ik vond de pannekoekjes net iets te droog.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 13:34

Misschien dat de vloeibare stevia het net iets minder droog maakt Wiebe

Reply
Anja 29 november 2023 - 10:25

Ja Tim en Erik, zou je deze pancakes ook in kunnen vriezen? Nou ja, dat sowieso natuurlijk, maar zijn ze ook nog lekker als je ze eenmaal ontdooid weer even in een pannetje opwarmt? Ooit uitgeprobeerd?

Reply
SmaakMenutie 29 november 2023 - 14:22

Oei, nee dat zouden wij niet doen. Vers is het allerlekkerst 🙂

Reply