Home Brunch en lunch Krokante panini met kip

Krokante panini met kip

door SmaakMenutie
Panini kip recept

In een handomdraai

Heb je trek in een lekkere lunch die in een handomdraai gemaak is? Dan is deze panini met kip precies wat je zoekt. Een super krokante ciabatta, belegd met heerlijke gebakken kip, avocado, mozzarella, Serranoham en pesto! Met een bonte verzameling aan kleuren maakt het geheel tot een vrolijke en vooral lekkere lunch waar je maar al te graag je tanden in wil zetten. Buon appetito!

Panini kip recept

Krokante panini met kip

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g kipfilet
20 g pijnboompitten
6 plakjes Serranoham
2 ciabatta broodjes
1 avocado
1 bol mozzarella
Cherrytomaatjes
Rucola
Groene pesto

Zo maak je het

  • Bak de kipfilet in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een minuut of 8 tot deze goudbruin en gaar is.
  • Rooster de broodjes kort in een toaster of de oven en besmeer ruim met groene pesto.
  • Beleg vervolgens elk broodje met 3 plakjes Serranoham, een beetje rucola, de helft van de mozzarella, de kipfilet, een paar schijfjes avocado en maak af met wat cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitten.

Panini kip receptPanini kip, avocado en mozzarella

TIP

De rest van de rucola kan je als salade toevoegen met wat cherry tomaten, aardbeien en een goede balsamico. Zo simpel kan het zijn!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!