Home Brunch en lunch Panini kip met mozzarella

Panini kip met mozzarella

door SmaakMenutie
Panini kip

Bonte verzameling

Heb je zin in een lekkere lunch die in een handomdraai gemaakt is? Dan is deze panini met kip precies wat je zoekt. Een gegrilde panini belegd met gerookte kip, avocado, tomaat en mozzarella op een lekkere laag pesto-mayonaise. De bonte verzameling aan kleuren maakt het geheel tot een vrolijke en vooral lekkere lunch waar je maar al te graag je tanden in wil zetten. Buon appetito!

Panini kip

Panini kip met mozzarella

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g gerookte kipfilet
20 g pijnboompitten
4 panini
2 bollen mozzarella
1 avocado
1 tomaat
Handje rucola
4 el mayonaise
2 el groene pesto

Zo maak je het

  • Verwarm de contactgrill.
  • Maak een dressing van 4-5 el mayonaise en 1-2 el groene pesto door deze eenvoudig met elkaar te vermengen. Snijd de panini open en bestrijk lichtjes met de dressing.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en plaats op het broodje. Voeg vervolgens wat plakjes tomaat toe en bestrooi deze met wat zout en peper. Eindig met dungesneden gerookte kipfilet.
  • Plaats het broodje circa 4-5 minuten in de grill.
  • Haal de bovenkant van het broodje en voeg tot slot wat rucola, avocado en geroosterde pijnboompitten toe. Besprenkel met wat extra pestomayonaise.

Panini kip ingrediëntenPanini recepten kipPanini kip pesto

TIP

Op zoek naar variatie? Vervang de gerookte kip dan eens door salami, of wat dacht je van Parma- of Serranoham. Minstens zo lekker!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

John Coertjens 1 juli 2022 - 11:59

Gisteren gemaakt. Alleen niet met panini’s. Waren niet bij de AH winkel waar ik kwam. Daarom ciabattabroodjes gebruikt. Ging prima en smaakten voortreffelijk.

Reply