Home Desserts en taarten Blue Monday? Blueberry Muffin day!

Blue Monday? Blueberry Muffin day!

door SmaakMenutie

Crispy topping

Yep, je ziet het goed. Deze blueberry muffins heb je in een half uurtje gemaakt! Met een heerlijke crispy topping en zacht van binnen. Dus niks blue monday, vandaag is blueberry monday!  Lekker bij de koffie of thee en als je er een over hebt de volgende dag als ontbijt 😉

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Yep, je ziet het goed. Deze blueberry muffins heb je in een half uurtje gemaakt! Met een heerlijke crispy topping en zacht van binnen. Dus niks blue monday... Desserts en taarten Blue Monday? Blueberry Muffin day! European Print dit recept
Personen: 8 muffins Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr blauwe bessen
200 gr bloem (+25 gr voor de topping)
150 gr suiker (+50 gr voor de topping)
80 ml melk
80 ml zonnebloemolie
30 gr roomboter
2 zakjes bakpoeder (10 gr)
1 tl kaneel
1 ei

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Meng de droge ingrediënten: 200 gr bloem, 150 gr suiker, 2 zakjes bakpoeder (10 gr) en een halve tl zout goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom met een garde de natte ingrediënten: 80 ml (volle) melk, 80 ml zonnebloemolie en 1 ei.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig door elkaar. Voeg tot slot 200 gr blauwe bessen toe en meng door elkaar.
  • Vet de muffinvorm in met boter of gebruik muffinvormpjes. Giet het beslag tot de rand in de vormpjes.
  • Nu de topping: Meng in een kommetje 30 gr roomboter (in kleine stukjes) samen met 50 gr suiker, 1 tl kaneel en 25 gr bloem tot kruim. Dit doe je door de boter met een vork fijn te prakken. Strooi de topping over het beslag in de vormpjes.
  • Zet de muffins 20 (tot 25) minuten in de voorverwarmde oven. that's it!

Blueberry muffins makenBlueberry muffins receptMuffins maken

Misschien valt dit ook in de smaak