Home Desserts en taarten Blueberry muffins

Blueberry muffins

door SmaakMenutie
Blueberry muffins

Blue monday? Blueberry monday!

Yep, je ziet het goed. Deze blueberry muffins heb je in een half uurtje gemaakt! Met een heerlijke crispy topping en zacht van binnen. Dus niks blue monday, vandaag is blueberry monday!  Lekker bij de koffie of thee en als je er een over hebt de volgende dag als ontbijt 😉

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Print dit recept
Personen: 8 muffins Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g blauwe bessen
200 g bloem (+25 g voor de topping)
150 g suiker (+50 g voor de topping)
30 g roomboter
80 ml melk
80 ml zonnebloemolie
2 zakjes bakpoeder (10 g)
1 ei
1 tl kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Meng de droge ingrediënten: 200 gr bloem, 150 gr suiker, 2 zakjes bakpoeder (10 gr) en een halve tl zout goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom met een garde de natte ingrediënten: 80 ml (volle) melk, 80 ml zonnebloemolie en 1 ei.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig door elkaar. Voeg tot slot 200 gr blauwe bessen toe en meng door elkaar.
  • Vet de muffinvorm in met boter of gebruik muffinvormpjes. Giet het beslag tot de rand in de vormpjes.
  • Nu de topping: Meng in een kommetje 30 gr roomboter (in kleine stukjes) samen met 50 gr suiker, 1 tl kaneel en 25 gr bloem tot kruim. Dit doe je door de boter met een vork fijn te prakken. Strooi de topping over het beslag in de vormpjes.
  • Zet de muffins 20 (tot 25) minuten in de voorverwarmde oven. that's it!

Blueberry muffins makenBlueberry muffins receptMuffins maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Marja 15 november 2020 - 14:52

Top recept. Staat vaak bij ons op tafel.

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:23

Leuk om te horen dat jullie van ons recept genieten Marja! 🙂

Reply
ayse 26 november 2020 - 21:06

je hebt de roomboter niet in je beschrijving gezegd en ik heb de blauwe bessen al erin gedaan :(((((

Reply
ayse 26 november 2020 - 21:07

je hebt de roomboter niet in je beschrijving gezegd en ik heb de blauwe bessen al erin gedaan :((((( onee laat maar ik zie het al

Reply
Marcella 1 februari 2021 - 21:52

Beste Tim en Erik,
In het recept staat dat er 1 ei nodig is. Wat voor ei is dit? Ik heb vorige week een kwartelei gebruikt, maar dit lijkt me een beetje weinig. Bedoelen jullie een kippenei?
Groetjes,
Marcella

Reply
SmaakMenutie 2 februari 2021 - 10:16

Hoi Marcella, een kippenei inderdaad! 🙂

Reply
Menno 4 februari 2021 - 22:41

Hi, de hoeveelheid bakpoeder is volgens mij niet handig aangeven. Een standaard zakje is 16 gram, dus als je gewoon het recept aanhoudt zonder op het gewicht te letten gooi je 32 gram bakpoeder in je beslag. Ik kan je vertellen, dat is op z’n zachtst gezegd niet zo lekker.

Reply
SmaakMenutie 5 februari 2021 - 10:08

Ik denk dat wij een ander merk hebben gebruikt Menno! Maar 32 gram is inderdaad te veel. Voeg er dan slechts 1 toe 🙂

Reply
Mieke 6 februari 2021 - 10:28

Kun je zonnebloemolie ergens mee vervangen? Heb dat nooit in huis namelijk. Gesmolten boter oid? Olijfolie niet denk ik he?

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2021 - 10:00

Nee helaas! Zonnebloemolie is het enige dat je kan gebruiken Mieke

Reply
Lotte 21 maart 2021 - 12:46

Moeten heb verse blueberrys zijn? Of ingevroren

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2021 - 10:35

Kan beide hoor Lotte!

Reply
Roos 9 november 2021 - 14:20

Van de week deze gemaakt en de familie weer ernstig blij gemaakt. Waren heerlijk! En snel gefixt👌 Had de crumble íets aangepast; met gemalen amandelen, (en dan iets minder bloem), boter, suiker (van alles 30g). Was heel nice 😍

Reply