Home Salades en soepen Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

door SmaakMenutie

Gek op soep!

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al vanaf jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle soorten en smaken. Mijn oma’s groentesoep is er bijvoorbeeld een die we in de hele familie nog veelvuldig maken. En dat is een receptuur die ook niet zo snel zal veranderen 😉 Maar ook voor bijvoorbeeld champignonsoep kan je mij midden in de nacht wakker maken. De geur van champignons die eerst gebakken worden in de boter is echt verrukkelijk. Klaar in een half uurtje, easy!

Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik ontzettend gek op soep. Al sinds jongs af aan kan je mij niet blijer maken dan met een kop soep, in alle... Salades en soepen Champignonsoep, soep, recept, champignons Frans Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.8/5
( 48 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g kastanjechampignons
50 g crème fraîche
3 tenen knoflook
3 el bloem
2 groente bouillonblokjes
3 stengels lente-ui
Verste peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak 250 g champignons schoon en snijd in de gewenste grootte. Bak de champignons in een (braad)pan met een klontje boter tot ze mooi bruin zijn. Voeg ook 3 fijngesneden teentjes knoflook toe. De champignons zijn klaar zodra het vocht is opgenomen.
  • Voeg een klontje boter toe en 3 el bloem. Zet het vuur laag en meng de bloem door de champignons tot de bloem is opgenomen.
  • Voeg nu 50-100 ml water toe en blijf roeren tot het geheel wat indikt. Het vuur mag weer hoger. Voeg nog eens 900 ml water toe samen met 2 verkruimelde groente bouillonblokjes. Breng tegen de kook aan en laat even 10-15 minuten rustig pruttelen.
  • Roer (met een garde) een half bakje (ca. 50-60 g) crème fraîche door de soep. Verwarm nog een minuutje mee.
  • Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui!

Champignonsoep maken Zelf champignonsoep makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

Marcel 2 juni 2019 - 13:54

Dag Smaakmenutie,

Dank voor het delen van het recept voor deze champignonsoep, hij is hier goed in de smaak gevallen :-). Nu lees ik dat (Erik’s?) oma een groentesoep maakt(te) welke door de familie nog veelvuldig wordt gemaakt. Ik heb al vele recepten hiervoor uitgeprobeerd, maar helaas vind ik de “kant en klare soeppoeders” nog lekkerder….en ja…jullie voelen de vraag al aankomen….willen julllie dit recept ook met ons delen …zou helemaaal top zijn!

Reply
Marcel 2 juni 2019 - 14:01

….in bovenstaand bericht vermelde ik de naam van Erik, maar ik vermoed dat het hier om Tim’s oma ging 🙂 Maar ik kan er naast zitten 🙂

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:39

Hoi Marcel, wat fijn dat de champignonsoep in de smaak viel. Leuk! De groentesoep hebben we inderdaad nog niet op de website staan, maar zullen we binnenkort delen. Houd ons dus in de gaten! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Bianca 28 juli 2019 - 14:34

Wij vinden hem hier thuis heerlijk

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2019 - 11:58

Leuk om te horen Bianca! 🙂

Reply
Joyve 14 augustus 2019 - 07:58

Gisteren gemaakt en de pan ging helemaal leeg! Heerlijke soep, dank je wel voor dit recept.

Reply
SmaakMenutie 14 augustus 2019 - 09:17

Dat horen we graag Joyce, fijn dat-ie in de smaak viel! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Elle 25 september 2019 - 12:03

Is deze soep goed in te vriezen?

Reply
SmaakMenutie 28 september 2019 - 12:30

Hoi Elle, dat hebben we nog nooit gedaan. Maar het lijkt ons dat dat gewoon moet kunnen 🙂

Reply
Liz 2 december 2019 - 12:39

Echt de lekkerste champignonsoep die ik ooit gehad heb!

Reply
SmaakMenutie 2 december 2019 - 14:44

Leuk om te horen Liz! Fijn dat de soep in de smaak valt 🙂

Reply