Home Vis Mosselen in bier

Mosselen in bier

door SmaakMenutie
Mosselen in bier

Licht bittertje

Eerder maakten we al mosselen op klassieke wijze door ze in wijn te koken, maar mosselen in bier is minstens zo lekker! En uiteraard net zo eenvoudig te bereiden. We gebruiken praktisch dezelfde ingrediënten alleen vervangen we de wijn door, je raadt het al: bier. Door de mosselen in tripel bier gaar te stoven krijgen ze een heerlijke licht bittere smaak. En de typische mosselgroenten als wortel, bleekselderij en prei maken het tot een hemelse combinatie. Serveer net als wij met friet (of kies voor stokbrood) en een frisse salade. Sommigen vinden ze puur het lekkerst, maar een mosseldip als kerriesaus, cocktailsaus of ravigotesaus is ook heerlijk. Drink er een (donker) biertje bij, maar een glas wijn combineert natuurlijk ook goed. Wil je overigens een keer variëren met een Aziatische twist? Maar dan eens deze Thaise mosselen in een mild-pittige curry!

Mosselen in bier

Mosselen in bier

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 flesje tripel bier
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het

  • Je kan een kant-en-klaar zakje mosselgroenten (400 g) kopen, maar vers is toch het lekkerst.
  • Snipper 2 sjalotten (of 1 ui), snijd 1 teen knoflook fijn, snijd 1 prei en 3 stengels bleekselderij in smalle ringen en snijd 1 (kleine) winterpeen in kleine blokjes. Hak de peterselie grof.
  • Verhit een scheut olijfolie in een (mossel)pan en bak alle groenten en peterselie op laag vuur circa 5 minuten. Voeg ook een snuf zout en peper toe.
  • Spoel ondertussen de mosselen schoon onder koud water. Gooi alle kapotte mosselen direct weg. Mosselen die een klein stukje openstaan tik je op het aanrechtblad tot ze dichtgaan. Als ze niet dichtgaan gooi ze dan ook weg. Leg de mosselen in schoon koud water.
  • Schenk 1 flesje tripel bier bij de groenten en breng aan de kook. Doe de mosselen erbij en doe een deksel op de pan.
  • Laat de mosselen in 4-5 minuten garen of tot de schelpen zijn opengegaan. Schud 1 of 2 keer halverwege. Serveer direct.

Recept mosselen bierMosselen in biermosselen met bier

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Sikko 19 november 2024 - 09:17

Lekker recept. Ik heb het bier pas toegevoegd na 3 minuten de mosselen bij de ui en groenten te verhitten. Overigens schieten jullie wel door met reclames (6x in 1 recept).

Reply