Licht bittertje
Eerder maakten we al mosselen op klassieke wijze door ze in wijn te koken, maar mosselen in bier is minstens zo lekker! En uiteraard net zo eenvoudig te bereiden. We gebruiken praktisch dezelfde ingrediënten alleen vervangen we de wijn door, je raadt het al: bier. Door de mosselen in tripel bier gaar te stoven krijgen ze een heerlijke licht bittere smaak. En de typische mosselgroenten als wortel, bleekselderij en prei maken het tot een hemelse combinatie. Serveer net als wij met friet (of kies voor stokbrood) en een frisse salade. Sommigen vinden ze puur het lekkerst, maar een mosseldip als kerriesaus, cocktailsaus of ravigotesaus is ook heerlijk. Drink er een (donker) biertje bij, maar een glas wijn combineert natuurlijk ook goed. Wil je overigens een keer variëren met een Aziatische twist? Maar dan eens deze Thaise mosselen in een mild-pittige curry!
1 reactie
Lekker recept. Ik heb het bier pas toegevoegd na 3 minuten de mosselen bij de ui en groenten te verhitten. Overigens schieten jullie wel door met reclames (6x in 1 recept).