Home Voor- en tussengerechten Voorgerecht! Hollandse Garnalencocktail 2.0

Voorgerecht! Hollandse Garnalencocktail 2.0

door SmaakMenutie

Kerstklassieker in een modern jasje

Okee, bij ons draait het natuurlijk het hele jaar om (lekker) eten. Maar met kerst… dan is het natuurlijk helemaal feest. Jammer alleen dat zo veel mensen al weken voor de kerstdagen stress krijgen voor het kerstdiner. Zonde! En nergens voor nodig. Want wees eerlijk, het draait toch vooral om het samenzijn? En laat eten nu binnen elke cultuur daar het ideale bindmiddel voor zijn. En of je nu lekker gaat gourmetten (onze traditie op kerstavond) of je uitslooft voor een 5-gangen diner, het belangrijkste is dat je dit doet met de mensen om wie je geeft.

Supermarkt Coop vroeg ons daarom een klassiek kerstrecept te maken die wij onze gasten zouden serveren. En daarom maken we vandaag dé klassieker onder de klassiekers: de Hollandse garnalencocktail. Maar dan wel in een modern jasje. Laten we zeggen een 2.0-versie. We serveren hem namelijk met frisse mango, stukjes avocado en natuurlijk een eigen gemaakte (super simpele) whisky cocktailsaus.

Garnalencocktail 2.0

Hollandse garnalencocktail 2.0

Okee, bij ons draait het natuurlijk het hele jaar om (lekker) eten. Maar met kerst… dan is het natuurlijk helemaal feest. Jammer alleen dat zo veel mensen... Voor- en tussengerechten Hollandse garnalencocktail 2.0, voorgerecht, kerst European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr Hollandse garnalen
1 sjalotje
1 mango
1 limoen
2 avocado’s
8 el mayonaise
2 el ketchup
2 el whisky
1 tl worcestersaus
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Meng voor de whisky cocktailsaus 8 el mayonaise met 2 el ketchup, 2 el whisky en 1 tl worcestersaus.
  • Snijd 1 klein sjalotje ragfijn en vermeng met 200 gr Hollandse garnalen. Roer hier 3-4 el van de whisky cocktailsaus doorheen. Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Snijd de mango en avocado’s in kleine blokjes en besprenkel met een beetje verse limoensap.
  • Doe de blokjes mango en avocado in een (cocktail)glas en daarbovenop wat saus. Vul vervolgens met de garnalen en maak af met wat extra saus.

Ingrediënten garnalencocktail 2.0 Garnalencocktail voorgerechtHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!