Home Voor- en tussengerechten Asperges met ansjovis

Asperges met ansjovis

door SmaakMenutie

Lekker als voor- of hoofdgerecht!

Weer eens wat anders dan de klassieke aspergegerechten zijn deze asperges met ansjovis, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Leuk om in een schaal te serveren als (onderdeel van) het voorgerecht. Of voeg wat pasta toe en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Asperges met ansjovis

Asperges met ansjovis

Weer eens wat anders dan de klassieke aspergegerechten zijn deze asperges met ansjovis, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Leuk om... Voor- en tussengerechten Asperges met ansjovis European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g witte asperges
4 ansjovis filets
1 teen knoflook
1 citroen (sap)
Een paar zongedroogde tomaatjes
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de asperges 10 minuten (langer als ze dikker zijn) en laat nog 10 minuten in het hete water liggen. Asperges zijn goed als je ze op een vork laat balanceren en ze een beetje doorbuigen.
  • Hak 4 ansjovis filets (uit een blikje) fijn. Snijd tevens 1 (kleine) teen knoflook fijn. Snijd een paar zongedroogde tomaatjes tevens in (grovere) stukjes.
  • Laat de ansjovis filets in een klein beetje olijfolie op matig vuur smelten in een wok of hapjespan. Zet het vuur lager en voeg de fijngehakte knoflook en de zongedroogde tomaat toe. Laat op het laagste vuur staan tot de asperges klaar zijn.
  • Dep de asperges droog en snijd ze stukjes van 4 à 5 per asperge. Voeg toe aan het ansjovis mengsel en schep om.
  • Besprenkel met wat vers citroensap van een halve citroen en bestrooi met verse bieslook.

Witte asperges met ansjovis

Misschien valt dit ook in de smaak