Home Voor- en tussengerechten Asperges met ansjovis

Asperges met ansjovis

door SmaakMenutie
Asperges met ansjovis

Eens wat anders

Weer eens wat anders dan de klassieke aspergegerechten zijn deze asperges met ansjovis, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Leuk om in een schaal te serveren als (onderdeel van) het voorgerecht. Of voeg wat pasta toe en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!

Asperges met ansjovis

Asperges met ansjovis

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 4 ansjovis filets
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen (sap)
  • Zongedroogde tomaten
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de asperges 10 minuten (langer als ze dikker zijn) en laat nog 10 minuten in het hete water liggen. Asperges zijn goed als je ze op een vork laat balanceren en ze een beetje doorbuigen.
  • Hak 4 ansjovis filets (uit een blikje) fijn. Snijd tevens 1 (kleine) teen knoflook fijn. Snijd een paar zongedroogde tomaten tevens in (grovere) stukjes.
  • Laat de ansjovis filets in een klein beetje olijfolie op matig vuur smelten in een wok of hapjespan. Zet het vuur lager en voeg de fijngehakte knoflook en de zongedroogde tomaat toe. Laat op het laagste vuur staan tot de asperges klaar zijn.
  • Dep de asperges droog en snijd ze stukjes van 4 à 5 per asperge. Voeg toe aan het ansjovis mengsel en schep om.
  • Besprenkel met wat vers citroensap van een halve citroen en bestrooi met verse bieslook.

Witte asperges met ansjovis

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Margreet Potma 7 juni 2020 - 23:34

Hoi Tim en Erik, heb me pas kort geleden bij jullie aangemeld en mijn oog viel gelijk op de combinatie asperges met ansjovis. Die sprak me wel aan, dus heb ik het gelijk geprobeerd. Het smaakte uitstekend en is zeer zeker voor herhaling vatbaar. Helaas moest ik de witte asperges vervangen door groene maar dat smaakt ook geweldig. Had alleen maar groene in huis. Maar zeker ook een aanrader met groene asperges. Margreet

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 14:28

Nou wat leuk om te horen Margreet! Fijn dat het met groene asperges ook lekker was. Dat is goed om te weten, dan kunnen we dat zelf ook een keer proberen 🙂

Reply
Evelien 15 juli 2020 - 12:57

Hoi Tim & Erik wij hebben deze laatst gemaakt voor een 4 gangen menu waarbij wij de tweede gang moesten verzorgen. De andere gangen waren onbekend en we waren op zoek naar een licht gerecht. Een week eerder gemaakt om te proeven en beoordelen en was lekker maar wij vonden het veel teveel citroensap en misten een krokantje. Een en ander geprobeerd en uiteindelijk gemaakt met slechts een paar druppels citroensap en eroverheen gehakte pecannoten en ontzettend lekker geworden!

Reply
SmaakMenutie 16 juli 2020 - 11:16

Hoi Evelien, wat leuk dat jullie dit gerecht kozen voor een tweede gang. Als je inderdaad op zoek bent naar een licht gerecht, dan is dit een perfecte keuze! Slim om eerst even proef te koken.
Heb je een halve citroen gebruikt? Wij vonden dat heerlijk. Maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de citroen is en de hoeveelheid sap die eruit komt. Daarnaast, smaken verschillen en onze recepten dienen als leidraad dus leuk dat je eigen twist eraan hebt gegeven. Voeg vooral zoveel sap toe als je zelf lekker vindt! Gelukkig viel het (uiteindelijk) in de smaak 🙂 Goed idee trouwens die pecannoten. Thanks voor de tip!

Reply