Authentiek recept
Net als veel andere Aziatische recepten zijn er tal van variaties van een laksa. Elk land maakt zijn eigen laksa en zelfs binnen de landsgrenzen zijn er vele varianten denkbaar. Wist je dat een laksa een pittige noedelsoep is met kip, garnalen of vis (en zoals in dit recept: kokosmelk). Het woord laksa komt uit het oud-Perzisch wat dan ook ‘noedels’ betekent. Hoewel het een van de meest populaire gerechten is in Zuid-Oost Azië kent laksa zijn oorsprong in Singapore. Eerder maakten we al de Indische variant laksa betawi (uit Jakarta). Het verschil is dat we in de Singaporese de kip hebben vervangen door garnalen en laten we typische Indische kruiden als djahé en laos achterwege en gebruiken laksa pasta.
Toen we enkele jaren geleden zelf in Singapore waren hebben we laksa Yong Tau Fu gegeten. En dat is precies waar deze versie op geïnspireerd is. Een heerlijke maaltijdsoep met een combinatie van vis en/of tofu. Wij gebruiken grote garnalen en vullen hem rijkelijk met tofu, taugé, lente-ui en een eitje. Een echte laksa hoort pittig te zijn. Daarom serveren wij hem met rode peper of rawit. Maar laat dit gerust achterwege als je daar niet van houdt. Toch nog te spicy? Dan voeg je gewoon wat limoensap toe of wat kokosmelk om het te verzachten. En kan het je niet pittig genoeg zijn dan serveer je er gewoon extra sambal bij!
11 reacties
Hoi hoi!
Kan ik de laksa curry pasta ook zelf maken? Hebben jullie daar een recept voor?
Alvast bedankt!
Hoi Sanne, dan kan je het best het recept van de laksa Betawi aanhouden. Vervang de kippenbouillon dan wel voor visbouillon https://smaakmenutie.nl/laksa-betawi/ Succes!
Ik kan hier in Spanje geen Laksa pasta kopen. Wat kan ik daarvoor in de plaats doen of kan ik het zelf maken en hoe dan? Bedankt alvast. Gr.Alice
Hi Alice, was jammer! Zie ons antwoord hierboven 🙂
Bij het opmaken van het bord mis ik de tofu. Die zal samen met de garnalen toegevoegd worden, neem ik aan.
Het lijkt me erg lekker. Ga het snel eens maken. Ben ook enorm fan van jullie Laksa Betawi😋😋
Scherp Marlein, ik heb het direct toegevoegd. Dankjewel. Geniet ervan!
Gisteren gemaakt, met gamba’s. Was niet moeilijk. Het resultaat was echt Aziatisch, heel goed. Gaat ook met gewone noodles.
Wat lekker Martin! Fijn dat je ervan genoten hebt en dat het makkelijk te maken was 🙂
Hallo mannen, de Prima Taste Laksa Paste is nergens te krijgen. Ook op internet niet. Het wordt wel genoemd, maar is dan altijd uitverkocht. Nu (26-11) bij AH is de Prima Taste Laksa als instant noedels te koop en in de bonus (2e halve prijs). Dus incl. noedels, instant kokosmelk en paste. Deze variant staat erg goed aangeschreven op nytimes.com/wirecutter/blog/best-instant-noodles/
Dus vanavond deze variant met taugé, garnalen en bosuitje. Hebben jullie misschien een link waar de paste te koop is?
Hi Sikko, de pasta zelf is geloof ik ook gewoon bij de toko te koop. En anders zie ik dat je ‘m ook op Amazon kan kopen na wat Google speurwerk 🙂
Ik deed er nog een lepeltje trassi bij. 🍤