Winterse kost
Nu het buiten weer kouder begint te worden, is het ook weer tijd voor lekkere winterse kost. Want zeg nu zelf, er is toch niks lekkerder dan opwarmen met een stoofpotje en een goed glas rode wijn. Een tijdje terug maakten we al Engelse shepherd’s pie, en vandaag maken we een schotel die daar wel iets van weg heeft. Je moet wel iets meer geduld hebben, maar het wachten gaat rijkelijk beloond worden. Daar waar de sheperd’s pie gemaakt wordt van onder meer gehakt, wordt de jachtschotel gemaakt met supermals draadjesvlees dat een paar uur heeft staan sudderen. Oorspronkelijk wordt de jachtschotel gemaakt met – zoals de naam al doet vermoeden – wildvlees. Maar wij gebruiken sukadelappen. De sukade- of runderlappen kan je overigens eenvoudig vervangen door hertenvlees. Dankzij de paneermeel over de aardappelpuree krijgt het bovendien een lekker krokant korstje. Mmmm… Aan de slag!
33 reacties
ka je dit ook in de slowcooker bereiden,lijkt me heerlijk
Hoi Kitty. Ja dat zou zeker moeten kunnen. Wij hebben geen slowcooker, maar de meeste stoofpotjes e.d. kan je prima in de slowcooker bereiden. Succes!
Dit is een heerlijk gerecht, zowel met sukadelappen als met hertenvlees. Fijn is ook dat het gerecht van te voren kan worden klaargemaakt. Courgettesoepje vooraf en zelfgemaakt appeltaartje met kaneelijs als dessert en je hebt een heerlijke maaltijd voor je gasten, terwijl je bijna niet meer in de keuken hoeft te staan. Dank jullie wel voor dit recept.
Harteljke groeten Elle-Chris
Hertenvlees in plaats van sukade zal ook heerlijk zijn. Lekker winters in elk geval. Fijn dat het recept in de smaak valt! Klinkt als een heel mooi menu, dat inderdaad van tevoren gemaakt kan worden, ideaal 😀 Alvast veel plezier!
Sinds ik in Amerika woon heb ik zoiets niet meer gegeten. Heerlijk, we hebben er 2x van gegeten, en nog een 3e portie staat in de vriezer voor later. Ik heb er rode kool bij gegeten, goede combinatie vonden wij.
Erg leuk om te horen dat onze recepten zo ver over de grens gaan! Fijn dat het in de smaak viel Ria. En lekker hoor de combi met rode kool 🙂
Fantastisch recept. Gasten waren er dol op.
In slowcooker het vlees bereid.
Stoofpeertjes erbij geserveerd
If you don’t have ontbijt koek, what would you substitute?
Hi Japke, probably the best substitute would be 2 slices of brown bread and also add one tsp of gingerpowder. Good luck!
Thank you.
Ik heb het vorig jaar ,gemaakt en het was lekker maar ik miste wat smaak, en dat was runderbouillon .
Laatst weer gemaakt met drunderbouillon en nu was hij heerlijk.
Bedankt voor jullie recept .
Fijn dat het in de smaak viel Karin! En het is net wat je lekker vindt, bedankt voor de tip 🙂
Als je dan runderbouillon toevoegt, hoeveel dan? En kan dit er gewoon bij of moet een ander vocht dan minder? Bijv. minder wijn?
Ik heb sukadelappen en runderbouillonblokjes gebruikt, voorbereid in de braadpan en laten pruttelen in de slowcooker, 3,5 uur op low. Gegeten met geroosterde pompoen, heerlijk!
Lekker Marlein! Goede combi met geroosterde pompoen 🙂
Beste allemaal,
Het is zondag dus lekker de tijd genomen om dit heerlijke gerecht te bereiden.
Strikt de procedure gevolgd en kan niets anders zeggen dat het de moeite waard is.
Een gietijzeren braadpan gebruikt en ook de aardappelpuree gemaakt zoals beschreven.
Ik heb ook nog 2 bouillonblokjes en wat kruidnagels gebruikt voor wat extra smaak.
Groetjes,
Simon
Leuk om te horen Simon dat je van het recept genoten hebt! 🙂
Ha mannen, ik had nog een serieuze kalkoenbout (gebraden en wel) over van de Kerst. Heb het vlees er van in blokjes gesneden en mee laten warmen in de volgens jullie recept gefabriekte jus/saus. Verder in de oven bereid zoals jullie het beschreven hebben. Mijn lief en de jongens (en ik….) hebben de schaal met smaak leeg gegeten! Had er nog wat overgeschoten cranberrycompote (ook van de Kerst) bij op tafel gezet. Prima combi!
Dank weer voor de inspiratie en de duidelijke receptuur!
Morgen eten we ikan pepesan…. Enak-enak…
Ha Peter, wat slim om je kalkoenbout van kerst voor dit recept te gebruiken. Lekker zeg! Fijn dat het bij het hele gezin in de smaak viel 🙂 En geniet van de pepesan, heerlijk! 🙂
Goedemiddag. Ik weet niet waar ik jeneverbessen kan kopen. Ik woon in Spanje en hen ze eigenlijk nooit gezien. Kan ik wat anders daarvoor in de plaats gebruiken? Bedankt en groetjes Alicia
Hoi Alice, jeneverbessen zijn wel smaak bepalend in dit gerecht en moeilijk te vervangen. Je zou iets meer laurierblad kunnen gebruiken of anders achterwege laten!
Wat als ik geen wijn erin wil?
Dan zou ik een alcoholvrije rode wijn gebruiken 🙂
Ik lees dat je dit gerecht ook van te voren kan klaarmaken. Hoe werkt dat dan.
Heb woensdag tijd om dit te maken, maar zou het donderdag dan graag willen eten.
Maak je dan de hele schotel klaar inclusief aardappelpuree, zet je in de koelkast en de volgende dag in de over? Of is dat te simpel gedacht?
Ja dat kan prima hoor Hinke! Het is op te warmen, maar vers is het allerlekkerst dus ik zou dan de aardappelpuree op de dag zelf maken en in de oven plaatsen 🙂
Gebruik je gedroogde of verse jeneverbes? Ik woon in Portugal en kan waarschijnlijk wél gedroogde krijgen, of anders laurierblad gebruiken.
Gedroogde Marjolein!
hallo mannen, wat voor wijn gebruik je dan in dit gerecht? de naam v d wijn. Dank
Maakt niet uit, het hoeft geen dure te zijn. Elke rode wijn volstaat!
Hallo heren,
De beste wensen voor 2023.
Zaterdagavond krijg ik 9 personen om te eten. Kan ik gewoon alle ingredienten verdubbelen?
Misschien hebben jullie ook nog wel een leuk idee voor een voorgerechtje hierbij.
Voor jou ook de beste wensen Gerda! Wat leuk dat je deze jachtschotel gaat maken voor je gasten. Als ik jou was zou ik dan gewoon 2 schotels maken, anders heb je ook een hele grote ovenschaal nodig. Als voorgerecht zou ik niet iets te zwaar doen, kies bijvoorbeeld voor een zalmsoepje (bisque) en serveer in een klein glaasje. Geniet ervan!
Ik wil de jachtschotel voor Kerst maken en vooraf de tonijntartaar. Of is dat te zwaar?
Nee hoor, je kan wat kleinere porties maken. Alles met mate 😉