Home Vis Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven

Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven

door SmaakMenutie
Zalmpakketje met teriyaki saus uit de oven

Super makkelijk

Zin in een lekker visje uit de oven? Maak dan eens deze heerlijke zalmpakketjes met teriyakisaus! Super makkelijk en klaar in een half uurtje. Dit kan echt iedereen! Ook lekker voor op de barbecue trouwens. Maak er bijvoorbeeld wat aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en groenten bij. Of wat dacht je van een sensationele gepofte aardappel? Mjamm. Maar noedels zou ook heel goed kunnen. Smakelijk eten!

Zalmpakketje met teriyaki saus uit de oven

Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 88 keer gestemd )

Ingrediënten

2 stukken zalm (ca. 150-200 g per persoon)
2 stengels lente-ui
1 citroen
5 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 tl maizena
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 5 el sojasaus met 1 tl sesamolie, 1 tl vloeibare honing, 1 tl maizena en een halve tl knoflookpoeder.
  • Snijd 2 stengels lente-ui in kleine ringetjes. Snijd ook 4 plakjes van een citroen.
  • Maak van aluminiumfolie een bakje waar de zalm in past. Verdeel de marinade over de twee pakketjes. Doe aan beide zijden een plakje citroen en drapeer de lente-ui over de zalm.
  • Vouw het pakketje dicht en plaats 15 minuten in de oven. Maak na 15 minuten het pakketje open en plaats nog 5 minuten terug in de oven. Serveer met pakketje en al! Mmmm.

Zalmpakketje teriyaki sausZalmpakketje met teriyaki saus receptZalmpakketje met teriyaki saus uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Joke 28 april 2019 - 20:59

Ik maak veel van jullie recepten, echt lekker en duidelijke uitleg! Mijn complimenten!
Gebruiken jullie bij dit recept een heteluchtoven of een gewone? Dat is me niet altijd duidelijk.

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 18:33

Wat leuk om te horen Joke! Fijn dat de recepten in de smaak vallen en dat ze duidelijk beschreven zijn. Wij gebruiken zelf een heteluchtoven, maar een gewone oven kan net zo goed. Als je een gewone oven gebruikt zou ‘ie iets warmer mogen en soms iets langer. Succes!

Reply
Petra 30 mei 2020 - 15:32

Echt super lekker met paksoi en annanas en basmati rijst, dit is een blijvertje , mmmmm.

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:21

Mmm wat een lekkere combinatie Petra! Thanks voor de tip 🙂

Reply
Conny Eweg 6 november 2020 - 16:14

Ik heb dit gerecht gemaakt in de airfryer smaakte heerlijk. Een top gerecht

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 10:07

Fijn dat het in de airfryer is gelukt Conny, goed om te weten dat dat ook kan! 🙂

Reply
Hans 10 november 2020 - 16:57

Nu een paar keer gemaakt. Simpel te maken en erg lekker. Samen met pandan rijst en broccoli heb je een heerlijke maaltijd.

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 08:55

Bedankt voor je reactie Hans, leuk om te horen dat het in de smaak viel! Heerlijke combinatie met rijst en broccoli 🙂

Reply
Vera 1 maart 2021 - 20:59

Ik wil dit gaan maken maar wat kan je erbij eten zoals rijst of krieltjes

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2021 - 10:16

Beide lekker! Maar frietjes kunnen bijvoorbeeld ook

Reply
Katja 26 april 2021 - 20:02

Vandaag gemaakt in combinatie met asperges. Viel goed in de smaak hier.

Reply
SmaakMenutie 27 april 2021 - 10:19

Lekker de combinatie met asperges Katja! Fijn dat het in de smaak viel. Overigens hebben we ook een variant met groene asperges in het pakketje https://smaakmenutie.nl/zalmpakketje-teriyaki-asperges-aardappeltjes/

Reply
Patricia 13 oktober 2021 - 10:24

Kan je mij vertellen of je de saus zoals bij de andere ovenschotel met zalm eerst op een zacht vuur zet? Of kan het er zo bij? Ik wil dit zaterdag maken.

Reply
SmaakMenutie 13 oktober 2021 - 11:58

Kan er zo bij hoor Patricia! Geniet ervan 🙂

Reply
Patricia 19 oktober 2021 - 19:13

Zaterdag niet gelukt, maar vandaag wel. Héél erg lekker, maar toch een vraag:
de teriyaki saus is soms met gembersiroop en water; hier staat het er niet bij. Een speciale reden?

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2021 - 11:58

Fijn Patricia! Nee hoor geen reden voor. Je kan de honing eventueel vervangen door gembersiroop, vooral proberen en proeven! 🙂

Reply
Rianne 17 december 2021 - 19:02

Tim en Erik, wat hebben jullie ons verrast met dit recept. Het was heerlijk, makkelijk klaar te maken. We hebben er geb.aardappeltjes bij gedaan en broccoli. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel!

Reply
Rianne 17 december 2021 - 19:06

Tim en Erik, wat hebben jullie ons verrast met dit recept. Het was heerlijk. We hebben er geb.aardappeltjes bij gedaan en broccoli. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel

Reply