Home Vis Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven

Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven

door SmaakMenutie

Super makkelijk

Zin in een lekker visje uit de oven? Maak dan eens deze heerlijke zalmpakketjes met teriyakisaus! Super makkelijk en klaar in een half uurtje. Dit kan echt iedereen! Ook lekker voor op de barbecue trouwens. Maak er bijvoorbeeld wat aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en groenten bij. Of wat dacht je van een sensationele gepofte aardappel? Mjamm. Maar noedels zou ook heel goed kunnen. Smakelijk eten!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zalmpakketje met teriyaki saus uit de oven

Pakketje van zalm met teriyakisaus uit de oven

Zin in een lekker visje uit de oven? Maak dan eens deze heerlijke zalmpakketjes met teriyakisaus! Super makkelijk en klaar in een half uurtje. Dit kan... Vis Zalmpakketje met teriyakisaus uit de oven European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

2 stukken zalm (ca. 150-200 gr. per persoon)
5 el sojasaus (Kikkoman)
2 stengels lente-ui
1 citroen in schijfjes
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 tl maizena
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 5 el sojasaus met 1 tl sesamolie, 1 tl vloeibare honing, 1 tl maizena en een halve tl knoflookpoeder.
  • Snijd 2 stengels lente-ui in kleine ringetjes. Snijd ook 4 plakjes van een citroen.
  • Maak van aluminiumfolie een bakje waar de zalm in past. Verdeel de marinade over de twee pakketjes. Doe aan beide zijden een plakje citroen en drapeer de lente-ui over de zalm.
  • Vouw het pakketje dicht en plaats 15 minuten in de oven. Maak na 15 minuten het pakketje open en plaats nog 5 minuten terug in de oven. Serveer met pakketje en al! Mmmm.

Zalmpakketje teriyaki sausZalmpakketje met teriyaki saus recept

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Joke 28 april 2019 - 20:59

Ik maak veel van jullie recepten, echt lekker en duidelijke uitleg! Mijn complimenten!
Gebruiken jullie bij dit recept een heteluchtoven of een gewone? Dat is me niet altijd duidelijk.

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 18:33

Wat leuk om te horen Joke! Fijn dat de recepten in de smaak vallen en dat ze duidelijk beschreven zijn. Wij gebruiken zelf een heteluchtoven, maar een gewone oven kan net zo goed. Als je een gewone oven gebruikt zou ‘ie iets warmer mogen en soms iets langer. Succes!

Reply