Home Vis Zalmpakketje met teriyakisaus

Zalmpakketje met teriyakisaus

uit de oven of van de BBQ

door SmaakMenutie
Zalmpakketje teriyaki

Oosters tintje

Zin in een lekker visje zonder al te veel moeite te hoeven doen? Maak dan eens dit heerlijke zalmpakketje met teriyakisaus. Super makkelijk en klaar in een half uurtje. Ook ideaal voor op de barbecue trouwens. De teriyakisaus geeft het geheel een heerlijk oosters tintje en de citroen geeft een subtiele friszure smaak. Serveer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Of bijvoorbeeld met geroerbakte broccoli of groene asperges. Ook heerlijk te combineren met noedels of rijst. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Zalmpakketje teriyaki

Zalmpakketje met teriyakisaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 117 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 stukken zalmfilet op de huid
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 5 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl maizena

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de teriyakisaus 5 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1 flinke tl vloeibare honing, 1 tl maizena en 1 geperste teen knoflook.
  • Snijd 2-3 stengels lente-ui in smalle ringetjes. Halveer ook alvast 4 schijfjes citroen.
  • Vouw van aluminiumfolie een bakje rondom de zalmmoot. Verdeel de teriyaki marinade over de twee pakketjes en plaats aan beide zijden de citroenschijfjes. Verdeel de lente-ui over het geheel en vouw het pakketje dicht.
  • Plaats de zalmpakketjes 12-15 minuten in de oven. Maak daarna het folie open en plaats nog circa 5 minuten terug. Serveer direct.

Zalm teriyaki receptZalm teriyaki ovenZalmpakketje teriyakiZalm teriyaki

TIP

Wel zin in zalm maar liever nét even anders? Probeer dan eens onze zalmpakketjes met een frisse mosterd-citroenmarinade!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Joke 28 april 2019 - 20:59

Ik maak veel van jullie recepten, echt lekker en duidelijke uitleg! Mijn complimenten!
Gebruiken jullie bij dit recept een heteluchtoven of een gewone? Dat is me niet altijd duidelijk.

Reply
Helen Verkleij 15 juli 2024 - 08:31

Wat was dat heerlijk! Met pandan rijst en een een salade . Een blijvertje

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 18:33

Wat leuk om te horen Joke! Fijn dat de recepten in de smaak vallen en dat ze duidelijk beschreven zijn. Wij gebruiken zelf een heteluchtoven, maar een gewone oven kan net zo goed. Als je een gewone oven gebruikt zou ‘ie iets warmer mogen en soms iets langer. Succes!

Reply
Petra 30 mei 2020 - 15:32

Echt super lekker met paksoi en annanas en basmati rijst, dit is een blijvertje , mmmmm.

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:21

Mmm wat een lekkere combinatie Petra! Thanks voor de tip 🙂

Reply
Conny Eweg 6 november 2020 - 16:14

Ik heb dit gerecht gemaakt in de airfryer smaakte heerlijk. Een top gerecht

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 10:07

Fijn dat het in de airfryer is gelukt Conny, goed om te weten dat dat ook kan! 🙂

Reply
Hans 10 november 2020 - 16:57

Nu een paar keer gemaakt. Simpel te maken en erg lekker. Samen met pandan rijst en broccoli heb je een heerlijke maaltijd.

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 08:55

Bedankt voor je reactie Hans, leuk om te horen dat het in de smaak viel! Heerlijke combinatie met rijst en broccoli 🙂

Reply
Vera 1 maart 2021 - 20:59

Ik wil dit gaan maken maar wat kan je erbij eten zoals rijst of krieltjes

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2021 - 10:16

Beide lekker! Maar frietjes kunnen bijvoorbeeld ook

Reply
Katja 26 april 2021 - 20:02

Vandaag gemaakt in combinatie met asperges. Viel goed in de smaak hier.

Reply
SmaakMenutie 27 april 2021 - 10:19

Lekker de combinatie met asperges Katja! Fijn dat het in de smaak viel. Overigens hebben we ook een variant met groene asperges in het pakketje https://smaakmenutie.nl/zalmpakketje-teriyaki-asperges-aardappeltjes/

Reply
Patricia 13 oktober 2021 - 10:24

Kan je mij vertellen of je de saus zoals bij de andere ovenschotel met zalm eerst op een zacht vuur zet? Of kan het er zo bij? Ik wil dit zaterdag maken.

Reply
SmaakMenutie 13 oktober 2021 - 11:58

Kan er zo bij hoor Patricia! Geniet ervan 🙂

Reply
Patricia 19 oktober 2021 - 19:13

Zaterdag niet gelukt, maar vandaag wel. Héél erg lekker, maar toch een vraag:
de teriyaki saus is soms met gembersiroop en water; hier staat het er niet bij. Een speciale reden?

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2021 - 11:58

Fijn Patricia! Nee hoor geen reden voor. Je kan de honing eventueel vervangen door gembersiroop, vooral proberen en proeven! 🙂

Reply
Rianne 17 december 2021 - 19:02

Tim en Erik, wat hebben jullie ons verrast met dit recept. Het was heerlijk, makkelijk klaar te maken. We hebben er geb.aardappeltjes bij gedaan en broccoli. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel!

Reply
Rianne 17 december 2021 - 19:06

Tim en Erik, wat hebben jullie ons verrast met dit recept. Het was heerlijk. We hebben er geb.aardappeltjes bij gedaan en broccoli. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel

Reply
loes 19 september 2022 - 21:19

Vanavond dit recept gemaakt, we hebben gesmuld! We hebben er spaghetti en gewokte paksoi bij gegeten.

Reply
Lucrece 15 februari 2023 - 17:23

Zou dat ook als voorgerecht kunnen?

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2023 - 10:19

Ja hoor, eventueel een kleinere versie 🙂

Reply
Elly 24 juni 2023 - 15:01

Ik ga het straks op de barbecue proberen!

Reply
Maartje 11 november 2023 - 19:42

Goh, wat was dit lekker! Gegeten met gebakken groenten en rijst. Bedankt weer voor het heerlijke recept!

Reply
Christel 7 maart 2024 - 18:51

Vandaag gemaakt, het was heerlijk! Bedankt voor het recept!

Reply
Hennie 24 april 2024 - 18:21

Zo lekker, roseval aardappeltjes even bakken met rozemarijn, botersla erbij…jammie!

Reply