Home Vlees en kip Het perfecte broodje hamburger

Het perfecte broodje hamburger

door SmaakMenutie
Zelf broodje hamburger maken

5 servetten

Je hebt ‘m vast wel eens geproefd bij een of andere hippe hamburgertent. Zo een met een perfect gegaarde burger, waanzinnige saus en een krokant maar toch zacht broodje? Toen wij in New York waren twee jaar geleden hebben we het allerlekkerste broodje hamburger ever gegeten bij 5 Napkin Burger in de wijk Hell’s Kitchen (tip!!). De naam laat zich al raden. Je hebt inderdaad 5 servetten nodig om de burger enigszins fatsoenlijk te eten 😉 Maar, wat was ie lekker! Vandaag gaan we er zelf ook een maken. Een belachelijk lekkere homemade broodje hamburger met cheddar cheese, bacon en coleslaw. En ja, dat lukt je in een half uurtje 🙂 En als je toch op de homemade tour bent, maak dan ook zelf de coleslaw. Ook lekker om hier zelf friet en daar dan weer een klodder mayonaise bij te maken. Heel easy!

Zelf broodje hamburger maken

Broodje hamburger

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g runder gehakt
4 witte bolletjes met sesamzaad
2 rode uien
1 ei
2 el paneermeel
2 tl mosterd
Bakje coleslaw
Cheddar cheese
Ontbijtspek
Ijsbergsla
Plakjes augurk
Ketchup

Zo maak je het

  • Doe het gehakt in een kom samen met een heel fijn gesnipperde halve rode ui, een eitje, 2 el paneermeel en een beetje peper en zout. Verdeel het gehakt in vieren en maak er mooie hamburgers van. Leg even terug in de koeling.
  • Pak de hamburgers en bestrijk met olijfolie. Doe een klein klontje boter in de pan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Keer geregeld om. Bestrijk de hamburgers nu met wat mosterd en laat 1 à 2 minuutjes bakken. Keer om en doe hetzelfde aan de andere kant van de burger. Zet het vuur laag maar blijf de hamburgers bewegen.
  • In een andere pan bak je ondertussen het ontbijtspek tot het krokant is en de rode ui tot het zacht is. Gebruik deze pan om je broodjes even kort te roosteren in het vet van de ontbijtspek (kan overigens ook kort in de oven).
  • Nu gaan we het broodje bouwen. Begin met wat ijsbergsla, daarbovenop een flinke schep coleslaw, dan de burger, het uitgebakken ontbijtspek en daarbovenop een plak cheddar cheese. Maak  het geheel af met de rode ui en een plakje augurk. Op de bovenkant van het broodje smeer je wat ketchup en voilà! Een belachelijk lekkere hamburger.

TIP

Druk in het midden van de hamburger het vlees wat platter, dan bakt het vlees gelijkmatig en voorkom je dat het midden nog rood is!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Jacco 6 augustus 2020 - 13:22

Heerlijk. Zojuist gemaakt en als lunch geserveerd. Viel in zeer goede aarde bij de tafelgenoten. Top!

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2020 - 11:13

Wat lekker Jacco! Fijn dat de burger bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Timo 6 september 2020 - 09:14

Super lekker gerecht weer @Tim en @Erik! Variatie tips: (1) wat krokant gebakken uitjes erbij en/of (2) voor de spicy liefhebber wat chilivlokken door de burgers heen.

Reply
SmaakMenutie 6 september 2020 - 10:03

Leuk om te horen Timo! Thanks voor de heerlijke tips! 🙂

Reply
Chanti 4 februari 2021 - 13:31

Heren

In de ingrediënten word geen ijsbergsla vermeld maar tijdens de opbouw wel, niet dat de burger er minder door smaakt, weer een top recept

Reply
SmaakMenutie 5 februari 2021 - 09:56

Je hebt helemaal gelijk Chanti, scherp! Ik heb het er direct bijgezet. Gelukkig viel-ie wel in de smaak 🙂

Reply
Francis 13 februari 2021 - 19:08

Vanavond gemaakt Het was heerlijk Iedereen aan tafel vond het zeer geslaagd

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:54

Leuk Francis! Fijn dat iedereen van de burger genoten heeft 🙂

Reply