Home Voor- en tussengerechten Bisque van zalm (zalmsoep)

Bisque van zalm (zalmsoep)

door SmaakMenutie
Bisque van zalm

Ideaal voorgerechtje

Officieel is een bisque een schaaldierensoep van bijvoorbeeld garnalen, krab of kreeft. Een chic soepje dus. Wij maken hem vandaag met gerookte zalm en eerlijk gezegd is ‘ie minstens zo lekker. Wij kregen deze variant geserveerd tijdens een etentje bij vrienden en waren direct onder de indruk. Het is een ideaal voorgerechtje die echt bij iedereen in de smaak valt. En het is ook nog eens heel gemakkelijk (vooraf) te maken. Deze bisque van zalm zet je namelijk al binnen 20 minuten op tafel! Ideaal voor tijdens de feestdagen, of op andere gezellige momenten als je eters krijgt.

Bisque van zalm

Bisque van zalm

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
50 g Parmezaanse kaas
500 ml kookroom
1 visbouillonblokje (of visfond)
1/2 citroen
Verse dille

Zo maak je het

  • Neem een steelpannetje en verwarm 500 ml (kook)room. Gebruik geen light variant. Laat de room ietwat inkoken op matig vuur.
  • Kook ondertussen 200 ml water met 1 verkruimeld visbouillonblokje. Je kan ook visfond gebruiken.
  • Schenk de visbouillon bij de room en laat zachtjes pruttelen. Voeg circa 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe en laat al roerende weer ietwat inkoken.
  • Doe 150 g gerookte zalm in de blender en schenk de soep voorzichtig erbij. Mix de soep op hoge stand tot een glad geheel. Je kan eventueel ook de staafmixer gebruiken.
  • Schenk de soep terug in de pan en breng verder op smaak met vers citroensap van een 1/2 citroen en versgemalen peper. Zout is niet nodig.
  • Serveer met de overgebleven zalm en een takje dille. Je kan eventueel ook kaviaar of viseitjes toevoegen.

Bisque receptSoep met zalmZalmsoepZalm bisqueBisque van zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Jeannette Oosterveld 25 december 2022 - 09:36

Ik heb het uitgeprobeerd voor 2 personen. Het is heerlijk. Vandaag ga ik het voor 12 personen maken. Vast en zeker het zo lekker!
Dank jullie wel.
Jeannette

Reply
jan 12 januari 2023 - 00:01

wat een lekker soepje Geweldig

snap niet dat er zo weinig reacties zijn

groetjes jan

Reply
Natasja 14 januari 2023 - 15:27

Misschien een gekke vraag maar kan je het ook van te voren maken en invriezen?

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2023 - 10:00

Vanwege de zuivel zal ik dat niet zo snel doen. Vers maken is echt het lekkerst en bovendien is het zo klaar 🙂

Reply
Elleke 30 januari 2023 - 18:47

Ik heb de bisque met Kerst gegeten en het was heerlijk!
Kan je het ook ‘s middags maken en later weer opwarmen vlak voor het eten?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:17

Leuk om te horen Elleke, fijn dat de bisque in de smaak viel. Dat kan zeker, dat is ook zo fijn aan dit recept 🙂

Reply