Home Voor- en tussengerechten Bisque van zalm

Bisque van zalm

romige zalmsoep

door SmaakMenutie
Bisque van zalm

Ideaal voorgerechtje

Officieel is een bisque een schaaldierensoep van bijvoorbeeld garnalen, krab of kreeft. Een chic soepje dus. Wij maken hem vandaag met gerookte zalm en eerlijk gezegd is ‘ie minstens zo lekker. Wij kregen deze variant geserveerd tijdens een etentje bij vrienden en waren direct onder de indruk. Het is een ideaal voorgerechtje die echt bij iedereen in de smaak valt. En het is ook nog eens heel gemakkelijk (vooraf) te maken. Deze bisque van zalm zet je namelijk al binnen 20 minuten op tafel! Ideaal voor tijdens de feestdagen, of op andere gezellige momenten als je eters krijgt.

Bisque van zalm

Bisque van zalm

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 54 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 500 ml kookroom
  • 1 visbouillonblokje (of visfond)
  • 1/2 citroen
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Neem een steelpannetje en verwarm 500 ml (kook)room. Gebruik geen light variant. Laat de room ietwat inkoken op matig vuur.
  • Kook ondertussen 200 ml water met 1 verkruimeld visbouillonblokje. Je kan ook visfond gebruiken.
  • Schenk de visbouillon bij de room en laat zachtjes pruttelen. Voeg circa 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe en laat al roerende weer ietwat inkoken.
  • Doe 150 g gerookte zalm in de blender en schenk de soep voorzichtig erbij. Mix de soep op hoge stand tot een glad geheel. Je kan eventueel ook de staafmixer gebruiken.
  • Schenk de soep terug in de pan en breng verder op smaak met vers citroensap van een 1/2 citroen en versgemalen peper. Zout is niet nodig.
  • Serveer met de overgebleven zalm en een takje dille. Je kan eventueel ook kaviaar of viseitjes toevoegen.

Bisque receptSoep met zalmZalmsoepZalm bisqueBisque van zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Jeannette Oosterveld 25 december 2022 - 09:36

Ik heb het uitgeprobeerd voor 2 personen. Het is heerlijk. Vandaag ga ik het voor 12 personen maken. Vast en zeker het zo lekker!
Dank jullie wel.
Jeannette

Reply
jan 12 januari 2023 - 00:01

wat een lekker soepje Geweldig

snap niet dat er zo weinig reacties zijn

groetjes jan

Reply
Natasja 14 januari 2023 - 15:27

Misschien een gekke vraag maar kan je het ook van te voren maken en invriezen?

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2023 - 10:00

Vanwege de zuivel zal ik dat niet zo snel doen. Vers maken is echt het lekkerst en bovendien is het zo klaar 🙂

Reply
Elleke 30 januari 2023 - 18:47

Ik heb de bisque met Kerst gegeten en het was heerlijk!
Kan je het ook ‘s middags maken en later weer opwarmen vlak voor het eten?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:17

Leuk om te horen Elleke, fijn dat de bisque in de smaak viel. Dat kan zeker, dat is ook zo fijn aan dit recept 🙂

Reply
Wilma 30 maart 2023 - 11:50

heerlijk gegarneerd met Hollandse garnalen en peterselie!

Reply
Betty 29 juli 2023 - 15:54

Al 2 keer gemaakt met een etentje, iedereen is enthousiast. Makkelijk te maken.

Reply
JanW 28 februari 2024 - 14:19

heerlijk soepje Tijdens de bereiding was de soep mooi glad maar na op temperatuur houden inscheppen ontstonden er kleine klontjes in. Dat deed niets af aan de smaak maar het voelde niet lekker aan in de mond. Het leek wel een soort fijne grit. Ook bij een tweede keer hetzelfde effect. Omdat ik er op beducht was nog snel even met de staafmixer erin voor opscheppen en dan direct uitgeserveerd. Toen was de soep wel glad.

Reply
SmaakMenutie 1 maart 2024 - 10:48

Schiften gebeurt als de temperatuurverschillen tussen hoog en laag te groot zijn. Je oplossing is inderdaad effectief!

Reply
Corrie Smans 27 mei 2024 - 13:10

Afgelopen kerst heb ik dit gemaakt oor 10 personen als amuse, werd heel enthousiast ontvangen.
Morgen maak ik het voor 4 personen. Zo klaar, en overheerlijk!

Reply