Een smakelijke variatie op de klassieker
Heb je onze heerlijke Indische balletjes al eens geprobeerd? Dan zal deze Indische hamburger ook zeker in de smaak vallen, ofwel onze Indoburger!
Onze hamburger heeft een twist door de smaken van de Indische keuken toe te voegen aan het recept van de zelfgemaakte hamburger. Binnen een half uur zet jij de lekkerste zelfgemaakte Indoburger op tafel, compleet met een eigen gemaakte pindasaus!
De perfecte burger
De basis van deze Indoburger is rundergehakt dat je kneedt met een mix van Indische specerijen en smaakmakers. Begin met het mengen van het gehakt met twee ragfijngesneden tenen knoflook en een fijn gesneden sjalot. Voeg hier een ei aan toe voor binding en breng het geheel op smaak met één theelepel djintan (komijn), één theelepel ketoembar (koriander), en één theelepel djahé (gemberpoeder). Deze specerijen geven de burger zijn authentieke Indische smaak. Om te zorgen dat de burger niet uit elkaar valt, voeg je 3 tot 4 eetlepels paneermeel toe. Ook gaat er uiteraard ketjap manis in!

Draai van het gehaktmengsel vier mooie, grote ballen gehakt en druk ze vervolgens plat tot een hamburger. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Zelfgemaakte pindasaus
Wat is een echte Indoburger zonder een pindasaus? Precies, dat hoort er natuurlijk bij. Gelukkig is het maken van pindasaus helemaal niet moeilijk. Maak een eenvoudige pindasaus door een beetje pindakaas, water, ketjap manis, sambal, citroensap en kruiden als djahé en ketoembar te mengen. Roer alles goed door totdat je een gladde saus krijgt. Zo simpel is het!
Afwerking en serveer suggesties
Nu de burgers en de pindasaus klaar zijn, is het tijd om je Indische hamburger af te maken. Rooster de hamburgerbroodjes kort in de oven of broodrooster voor extra knapperigheid. Bestrijk de onderste helft van het broodje met een beetje chilisaus (of sambal als je van spicy houdt of ketchup als je het liever wat zoeter hebt). Voeg vervolgens een paar schijfjes komkommer toe en plaats de Indoburger er bovenop. Maak het geheel af met een royale laag pindasaus en werk af met gebakken uitjes en eventueel een lente-uitje. Selamat makan – eet smakelijk!
19 reacties
Klinkt lekker, gaan we doen van het weekend. Welke pindakaas gebruiken jullie?
Groetjes Sanneke
Hoi Sanneke, je kan elke pindakaas gebruiken die je wil 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Heerlijk kun je de ketoembar er ook uit laten, ben daar allergisch voor? Of is de smaak dan heel anders.
Kan je achterwege laten hoor Linda! 🙂
Zou ik ipv rundergehakt ook kipgehakt of halfom kunnen gebruiken? Vindt rundergehakt echt niet lekker.
Heren bij de ingrediënten staat 2 tl. Ketoembar en 2 tl. Djahé in het recept wordt er 1tl. gebruikt.
Het klopt hoor, wordt ook voor de pindasaus gebruikt 😉
Hoi als je geen pindakaas lust wat kun je dan gebruiken?
Groetjes Peggy
Hoi Peggy, je kan de pindasaus ook achterwege laten. Alhoewel de pindasaus het natuurlijk ook wel een Indoburger maakt 🙂 Groet, team SmaakMenutie
@Carien, ja hoor, geen probleem!
Een heerlijke burger, gaan we zeker meer maken.
Leuk om te horen Petra! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂
Ziet er goed uit! best of both worlds 😉
Haha idd! 🙂 En thanks!
Vandaag gemaakt samen met onze 11 jarige klenzoon, het was supergezellig zo samen te koken. We hebben met smaak gegeten. Kleinzoon at drie dikbelegde broodjes hamburger op!
Wat gezellig! Fijn dat jullie samen van deze Indoburger genoten hebben 🙂
Vandaag gemaakt. De pindasaus in dit recept was me iets te zuur. Sap van een halve citroen was wat veel. Ik heb suiker toegevoegd.
Leuk en lekker recept. Ik heb nog een stukje santen toegevoegd aan de pindasaus en dat maakt hem nog lekkerder
Heel lekkere hamburger. In combinatie met ovenfriet en een verse salade, een niet te versmaden zaterdagavondmaal.