9,3K
Aziatisch tintje
Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? We hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken. Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende dag bij de lunch nog lekker een stukje! Eet het lekker met chilisaus en wat frisse stukjes komkommer of atjar ketimoen.
19 reacties
Ik heb deze gisteren gemaakt en hij was echt super lekker! Mijn quiche-vorm was denk ik wel wat lager dan die van jullie, want de vulling was echt iets te veel. Het lekte ook een beetje in de oven (oeps). Volgende keer doe ik ietsjes minder gehakt, gewoon zodat het dan wel echt goed past hahaha. We hebben gesmuld!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Michelle, leuk! Ja de quiche vorm zou van formaat kunnen verschillen. Volgende keer gewoon iets minder vulling 🙂
Ik wil deze quiche graag ’s morgens al maken, zodat ik ’s avonds met de visite niet meer in de keuken hoeft te staan.
Wat is de beste temperatuur van de oven als de quiche dus klaar is en alleen maar opgewarmd hoeft te worden.
En hebben jullie een advies wat er makkelijk bij geserveerd kan worden.
Dank jullie wel alvast.
Groetjes,
Monique
Slim Monique! Je kan de quiche op ongeveer 160 graden langzaam opwarmen (minuutje of 15). Check dan even of ‘ie goed warm is. Eventueel wat langer mocht dat nodig zijn. Het is een vrij volledig gerecht, dus serveer er alleen wat chilisaus en stukjes komkommer of atjar bij 🙂 Succes!
Welke diameter moet de vorm ongeveer hebben?
Ongeveer 26 cm Paul!
Gisteren deze quiche gemaakt en heeft top gesmaakt! Volgende keer met een extra tl sambal want de spicy mocht wel iets meer.
Wellicht een tip: Soms komt er (veel) vocht in de pan tijdens aanbakken van het gehakt en de groentes, dus gooi dit dan even 5 minuutjes in een vergiet en vul daarna de vorm pas, zo blijft de quiche mooi droog. Aangezien elke oven anders is: de test met een houten satéprikker doet wonderen om te zien of het klaar is. Selamat Makan
Lekker Ronin! En voeg inderdaad vooral wat sambal naar smaak toe, net wat je lekker vindt. En goede tip, thanks!
In één woord Verrukkelijk! Kleine twist…….beetje tomaten puree en djahe! Wederom n blijvertje👍
Weet je Erik, Ik maak elk recept wat jij door geeft, en ik maak het voor men familie en vrienden in Nederland en Israel en iedereen is er verslaafd aan. jij bent voor mij en mijn familie al over the world the best. veel liefs en dank, van Aukina Dokter een oma van 70jaar oud!
Wat een enorm leuk compliment, ik ben er stil van. Dankjewel 🙂 Geniet, samen met familie en vrienden, van alles dat je nog gaat maken!
Vandaag gemaakt, en ondanks dat ik de bouillontablet er vergeten was in te doen, smaakte hij toch heerlijk! (Net als de rest van jullie recepten trouwens)
Ik maak veel van jullie gerechten. Deze quiche lijkt mij ook heerlijk. Kun je deze, en de andere quiches, ook een dag van te voren klaarmaken? En moeten ze dan opgewarmd worden? Lijkt mij heerlijk voor familie die komt eten.
Leuk om te horen Marjelle! Quiches kan je prima een dag van te voren maken en de volgende dag langzaam opwarmen, maar koud kan ook prima!
Ohh ohh, wat heerlijk! Zelf nog een beetje extra’s in gedaan zoals djahe- en serehpoeder. Ketjap gecombineerd met oestersaus. Zowel warm als koud heel lekker.
Kan ik deze quiche ook in porties invriezen?
Lekker zeg, vooral je eigen draai aan geven inderdaad! Persoonlijk zouden wij een quiche niet invriezen, dat maakt ‘m niet lekkerder 😉
Om eerlijk te zijn vond ik de taart niet lekker. Deeg blind gebakken en gehakt uit laten lekken maar was nog steeds er vochtig. Deeg zompig. Geen pit ondanks de extra sambal die was toegevoegd. Zo zie je maar dat smaken erg verschillen.
Ik ga deze quiche vandaag maken voor morgen. Men zegt dat je de bodem blind moet bakken en daarna pas de vulling maar bij deze taart hoeft dat niet? Na afkoelen in koelkast bewaren tot morgen? Hij lijkt mij erg lekker.dank
De Indische quiche was verrukkelijk en het opwarmen ging ook erg goed.dank voor recept