Home Hoofdgerechten Indische quiche

Indische quiche

door SmaakMenutie
Indische quiche recept

Aziatisch tintje

Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? We hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken. Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende dag bij de lunch nog lekker een stukje! Eet het lekker met chilisaus en wat frisse stukjes komkommer of atjar ketimoen.

Indische quiche recept

Indische quiche

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 115 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 100 g taugé
  • 100 g crème fraîche
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190 graden.
  • Snijd 1 ui en 3 tenen knoflook fijn. Fruit in een scheutje olie even aan. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit al omscheppend mee tot het gehakt bruin is.
  • Voeg nu 4 el ketjap manis toe, 1 verkruimeld runderbouillon blokje, 1 tl ketoembar, 2 tl sambal oelek en een snuf zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat op laag vuur sudderen. Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien
  • Maak de taugé schoon en snijd 1 prei in halve ringen. Snijd ook alvast een halve komkommer in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
  • Voeg de taugé en prei toe aan het gehaktmengsel en bak al omscheppend enkele minuutjes mee.
  • Kluts in een kom 4 eieren met 100 g crème fraîche los. Roer tevens 1 el ketjap manis en wat zout door het mengsel.
  • Doe bakpapier in een quichevorm en bekleed de bodem en rand met de plakjes hartig taartdeeg. Vul met de helft van het gehaktmengsel. Voeg nu een laag komkommerplakjes toe en vervolgens de andere helft van het gehakt.
  • Giet het eimengsel over het gehakt. Plaats nu circa 40 minuten in de oven (misschien wat langer of korter, afhankelijk van je oven).
  • Eet de quiche met komkommer en chilisaus of sambal. Eet smakelijk!

Ingrediënten Indische quiche Indische quiche laagjes Indische quiche oven Indische quiche

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Dorette 11 mei 2024 - 15:48

De Indische quiche was verrukkelijk en het opwarmen ging ook erg goed.dank voor recept

Reply
Dorette 10 mei 2024 - 08:47

Ik ga deze quiche vandaag maken voor morgen. Men zegt dat je de bodem blind moet bakken en daarna pas de vulling maar bij deze taart hoeft dat niet? Na afkoelen in koelkast bewaren tot morgen? Hij lijkt mij erg lekker.dank

Reply
1 2 3