Home Salades en soepen Pompoensoep

Pompoensoep

makkelijk recept!

door SmaakMenutie
Pompoensoep

Lazy sunday

Vandaag een heerlijke soep die vast erg goed zal smaken met herfstachtig weer. Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij regelmatig bij ons in de keuken staat te pruttelen (ideaal voor een ‘lazy sunday’). En ook onze (vegetarische) gasten weten ‘m goed te waarderen. Wist je trouwens dat je een pompoen heel eenvoudig kan schillen met een goede dunschiller? De zaadjes lepel je er eenvoudig uit en met een scherp mes snijd je blokjes van het vruchtvlees. Binnen enkele minuten heb je zo de pompoen geschild en gesneden. De zaadjes van de pompoen kan je overigens ook gebruiken. Deze zitten boordevol vitaminen en onverzadigde vetzuren. De smaak van pompoensoep helemaal te pakken? Maak dan ook eens onze variatie op de klassieke versie: pittige Thaise pompoensoep met kip!

Pompoensoep

Pompoensoep

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 pompoen (maximaal 1 kilo)
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 125 g crème fraîche
  • Basilicum (optioneel)
  • Kaasstengels (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 2 uien, 2 tenen knoflook en 1 (of een halve) rode peper in redelijk grove stukken. Verhit olijfolie in een ruime (soep- of braad)pan en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan.
  • Doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven.
  • Schil en snijd ondertussen de pompoen en winterpeen in stukken van formaat dobbelsteen. Voeg toe aan het geheel samen met 2 tl kerriepoeder en 1 tl gemalen komijnzaad. Bak al omscheppend enkele minuten mee.
  • Schenk 1 liter warm water bij het geheel samen met 2 verkruimelde groentebouillonblokjes. Laat nu circa 30 minuten zachtjes koken met deksel op de pan.
  • Schenk de soep in een blender of mix met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Serveer met crème fraîche om de soep extra romig te maken en te verzachten. Ook lekker met basilicum en een kaasstengel. Eet smakelijk!

Pompoensoep recept Pompoensoep maken Pompoensoep Pompoensoep pittig Pittige pompoensoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Marloes Crietee 6 oktober 2021 - 10:33

Pompoensoep altijd lekker en erg veelzijdig. Ik maak het meestal met een prei er nog in en een lik(je) rotisambal tomaat uit een pot (merk Lekkerbekkie).

Reply
Mieke Von Harenberg 18 oktober 2021 - 10:47

Verrukkellijkkkkk!!!! 😋😋

Reply
Chantal 7 november 2022 - 19:08

Echt een heerlijke soep. Van mij had de crème fraiche weg mogen blijven maar hij maakt het inderdaad wel romiger

Reply
Rob 7 december 2022 - 11:36

Nooit pompoensoep gegeten, tot ik dit recept zag staan. Nu al meerdere gemaakt, kunnen er geen genoeg van krijgen.

Reply
Jacqueline 26 april 2024 - 16:11

Ik ben dol op jullie recepten en dol op pompoen. Moet de pomoen geschild worden?

Reply
SmaakMenutie 29 april 2024 - 10:35

Leuk om te horen! En jazeker, pompoen moet je eerst schillen 🙂

Reply