Home Salades en soepen Zelfgemaakte pompoensoep (mét kaasstengel!)

Zelfgemaakte pompoensoep (mét kaasstengel!)

door SmaakMenutie

De veelzijdigheid van pompoen

Vandaag een gerecht wat erg goed zal smaken met dit weer 😉 Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij meer dan regelmatig bij ons in de keuken staat te pruttelen (ideaal voor een zondag!). En ook onze (vegetarische) gasten weten ‘m te waarderen. De pompoen wordt trouwens niet alleen geconsumeerd. In Amerika, en tegenwoordig ook steeds meer in Europa, wordt uit grote pompoenen lampionnen gesneden voor Halloween. Net als bij de bereiding voor de pompoensoep, is hier een scherp (koks)mes voor nodig, gezien de buitenkant van deze vrucht hard is.
Tevens kunnen de zaden van de pompoen geroosterd worden. Deze zitten boordevol vitaminen en onverzadigde vetzuren. Een gezonde snack dus! Wist je trouwens dat de pompoen familie is van de komkommer en de courgette? 🙂

Goed, genoeg weetjes. Laten we maar gauw beginnen!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zelf pompoensoep maken

Pompoensoep

Vandaag een gerecht wat erg goed zal smaken met dit weer 😉 Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij meer dan... Salades en soepen Zelfgemaakte pompoensoep (mét kaasstengel!) European Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

1 pompoen (van ca. 1 kg)
1 winterpeen
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 groente bouillonblokjes
2 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
125 gr crème fraîche
Basilicum (optioneel)

Lekker met zelfgemaakte kaasstengels!

Zo maak je het

  • Begin met het schillen van de pompoen. Snijd de geschilde pompoen doormidden en verwijder met een lepel de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 2 á 3 cm. Rasp de winterpeen en snijd in iets minder grove stukken dan de pompoen. Zet even weg.
  • Snijd 2 teentjes knoflook en 1 rode peper in fijne stukjes en snijd de 2 uien wat grover. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, peper en ui een paar minuutjes aan. Voeg 2 tl kerriepoeder en 1 tl komijnpoeder toe en fruit nog een minuutje mee.
  • Voeg de winterpeen en pompoen toe en bak op wat lager vuur een minuut of 5 mee terwijl je het steeds omschept.
  • Voeg 1 liter water toe samen met 2 (verkruimelde) groente bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat minstens 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  • Haal van het vuur en pureer met een staafmixer (op lage stand) rustig tot het een mooie soep is geworden.
  • Serveer met wat crème fraîche en een paar blaadjes basilicum! Eet smakelijk 🙂
Recept pompoensoep

De pompoen, winterpeen en ui mogen best wat grof gesneden zijn, je gaat het geheel toch pureren

Pompoensoep kaasstengel

Lekker met een kaasstengel!

TIP

Heb je een goede dunschiller dan is je pompoen zo geschild! Zorg ook voor een scherp (koks)mes om de pompoen in stukken te snijden.

Misschien valt dit ook in de smaak