Om je vingers bij af te likken
Eerder maakten we al dit waanzinnig lekkere broodje Indische pulled chicken. En wat een reacties kwamen daarop! Jullie waren super enthousiast, dus we konden natuurlijk niet anders dan een waardige opvolger maken.
En geloof ons, dit broodje Indische kipsaté stelt je niet teleur. Want zeg nou zelf… bij het zien van zo’n goedgevuld broodje met malse kipsaté en romige pindasaus loopt het water je toch meteen in de mond?
De ster van het recept: kipsaté
Kipsaté is een echte klassieker uit de Indische keuken en wordt meestal gemaakt van kipdijfilet. Dat vlees is nét wat vetter en malser dan kipfilet, waardoor het perfect is om te grillen of bakken. Wij gebruiken het zonder stokje en bakken het goudbruin in de pan, zodat het straks perfect samengaat met onze zelfgemaakte satésaus. Je kunt de kip in blokjes snijden of in reepjes — wat jij fijner vindt.
De allerlekkerste satésaus maak je zelf
Niks uit een potje hier, we gaan voor homemade satésaus met een heerlijke diepe en volle smaak. Wat heb je nodig? Een fijngesnipperd sjalotje, twee tenen knoflook, een halve rode peper (meer of minder naar smaak), een snufje djahé (gemberpoeder), ketoembar (korianderpoeder), een flinke scheut ketjap manis, een theelepel suiker, kokosmelk en natuurlijk vijf flinke eetlepels pindakaas.
Fruit de sjalot, knoflook en peper even aan, voeg dan de specerijen toe en blus af met ketjap en kokosmelk. Roer de pindakaas erdoor en voilà: jouw eigen satésaus is ready to shine.
De perfecte combi: salade of atjar
Zoals je op de foto ziet, kozen wij voor een frisse petjil salade als tegenhanger van de volle saus van het broodje Indische kipsaté. Petjil is een Indische groentesalade met pindasaus en superlekker. Maar als je minder tijd hebt kun je ook prima wat plakjes komkommer ertussen leggen of een paar stukjes atjar toevoegen voor dat frisse, zurige contrast. Zo krijg je net dat beetje frisheid dat het broodje in balans brengt.
Zo bouw je jouw Indische broodje
Vul de Surinaamse puntjes met de salade, komkommer of atjar en voeg royaal de kipsaté toe. Maak af met wat ringetjes lente-ui, rode peper voor wie van pit houdt en eventueel een handje gebakken uitjes voor een heerlijke crunch. Uit dit recept haal je ongeveer vier broodjes met totaal 400 gram kipdijfilet. Wil je er iets meer maken? Met 600 gram kip kun je nog steeds dezelfde hoeveelheden saus en smaakmakers aanhouden. Extra makkelijk!
14 reacties
Je kunt de suiker helemaal achterwege laten.
Net wat jij lekker vindt Kitty! 🙂
Weer een erg lekker recept!
Ipv komkommer heb ik plakjes zurebom gebruikt.
Ook de bosui en rodepeper extra over de broodjes was lekker.
Op naar het volgende recept ?
Marquerite
Kan ook goed Marquerite, lekker!! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Groot succes hier in huis!! Deze gaat in de favorieten map!
Leuk Maaike, dat horen we graag! 🙂
Welke pindakaas gebruiken jullie? Ik heb zelf altijd 100% van Calvé of AH in huis.
Die gebruiken wij ook altijd, en is prima! 🙂
Wat is een Surinaams broodje en waar haal je die?
Zie de foto’s, dat zijn Surinaamse broodjes. Wij halen ze altijd bij de Surinaamse supermarkt of winkel! Maar wellicht zijn ze ook bij de toko verkrijgbaar
Gisteren voor het eerst gemaakt samen met de Indische pindasoep. Iedereen enthousiast, dus zeker voor herhaling vatbaar! Hartelijk dank voor jullie leuke recepten.
Mieke
Kan dit ook gemaakt worden met blokjes Quorn?
Ja hoor denk het wel Annemieke!
erg lekker met de satesaus erover…
bij de kip heb ik nog ui en een restje courgette gedaan, smaakte goed.