Guance di vitello brasate
Onlangs waren wij in Turijn en daar stond guance di vitello brasate vrijwel op elke kaart. Deze heerlijke in rode wijn gestoofde Piëmontese kalfswangen zijn boterzacht en lijkt wel een beetje op ons oud-Hollandse draadjesvlees. Hoogtijd dus ook om ons recept van dit waanzinnig lekkere Italiaanse stoofgerecht met jullie te delen. Zorg dat je de kalfswangen bij je slager besteld want niet elke slager heeft ze standaard op voorraad. De slager maakt ze bovendien voor je schoon. Je kan desgewenst ook runderwangen gebruiken. Of zelfs varkenswangen, maar met kalfswangen is het toch wel het allerlekkerst. Omdat wangen echt werkvlees is moeten ze uiteraard wel even stoven. Reken op minimaal 3 uur. Zodra het vlees net niet uit elkaar valt is het perfect. Wij serveren het met frietjes en wortels, maar kan net zo goed met aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of polenta. Hoe dan ook maak je indruk met dit gerecht!
9 reacties
Kan ik dit recept ook.zonder rode wijn maken?
Wat kan ik dan gebruiken i.p.v. rode wijn?
Als het gaat om de alcohol, die zal voor 99% verdampen, het is ook een hele belangrijke smaakmaker (gestoofd in rode wijn). Anders zou je het moeten vervangen door bouillon, maar kan niet garanderen dat het net zo lekker is 😉
Ik ben ook van de wangen , eerste keer waren de varkens wangen met bier een belgisch recept . Heerlijk eten wangen een weekend gerecht ivm de volgende dag nog beter van smaak en klaar gemaakt met de crockpot
Kan je dit recept ook in slowcooker bereiden?
Zoja… Hoe lang?
Ja dat lijkt mij wel Jolanda! Echter gebruiken wij zelf geen slowcooker, dus kan ik je daar helaas geen advies in geven. Wellicht iemand anders die deze gebruikt?
Wat eten jullie erbij?
Check intro bovenaan! 😉
Zou ik het ook gewoon als ‘stoofvlees’ kunnen bereiden (in kleinere stukken) en het vlees in het vocht laten sudderen? Ik zou misschien zelfs nog de groenten erin laten zitten.. Aanrader of niet? Thanks!
Het zou theoretisch kunnen denk ik, maar het is niet zoals het gerecht bedoeld is. Kleinere stukken kan uiteraard wel 🙂