Home Borrelhapjes en sausjes Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

door SmaakMenutie

Ideaal om mee te nemen

Wat doe je als je lekker het water op gaat met een sloepje? Juist, dan neem je voldoende wijn en hapjes mee! En deze wraprolletjes zijn daar dan ideaal voor. Maak ze een uurtje van te voren zodat ze nog even kunnen opstijven in de koelkast. Je kan ze zelfs een dag van te voren maken. Inmiddels hebben we al heel wat van dit soort hapjes gemaakt. Wat dacht je van deze BLT wraprolletjes, deze wraprolletjes met een zure bom of de zalmrolletjes met komkommer en roomkaas. Met onderstaande hoeveelheid maak je overigens ongeveer 25 wraprolletjes.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas

Wat doe je als je lekker het water op gaat met een sloepje? Juist, dan neem je voldoende wijn en hapjes mee! En deze wraprolletjes zijn daar dan ideaal voor. Borrelhapjes en sausjes Italiaanse wraprolletjes met salami en kaas European Print dit recept
Personen: 25 stuks Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

4 tortilla wraps (20cm)
150 g naturel roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld)
150 g jong belegen kaas in plakjes
100 g salami broodbeleg
2 tomaten
2 tenen knoflook
1/2 rode ui
1 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl chilipeper
Beetje sla naar keuze

Zo maak je het

  • Meng 150 gr naturel roomkaas met 1 tl gedroogde basilicum, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl chilipeper, 1/2 ragfijn gesneden rode ui, 2 geperste (of ragfijn gesneden) tenen knoflook en een snuf zout tot een gladde kruidenkaas.
  • Snijd 2 tomaten in hele dunne plakjes.
  • Neem een tortilla wrap en beleg deze met het kruidenmengsel. Beleg vervolgens met een paar plakjes salami en met de (jong belegen) kaas.
  • Plaats hierop de plakjes tomaat en wat (fijne) sla. Rol de wrap nu stevig dicht en wikkel in aluminiumfolie. Voor het beste resultaat laat je het minimaal een uurtje opstijven in de koeling.
  • Snijd de rolletjes in de gewenste dikte, maar zeker niet te dik. Eet smakelijk!

Ingrediënten Italiaanse wraprolletjes Kruidenkaas op wrap Salami, kaas, tomaten en sla op wrap Borrelhapjes wraps

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Ans 29 juli 2018 - 08:46

Beste Erik, bij de omschrijving staat dat je 25 rolletjes kunt maken. Bij de ingrediënten wordt niet gesproken over het aantal wraps. Bij de bereiding staat ‘Neem een tortilla wrap en beleg deze met…’etc Gaat het om één wrap? Kun je daar dan 25 rolletjes van snijden??

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2018 - 11:31

Hi Ans, bedankt voor je oplettendheid, we passen het recept even aan. Met 4 kleine tortilla wraps van 20cm doorsnede maak je ca. 25 wraprolletjes (6 à 7 per wrap)

Reply
Kitty Brandhof 18 oktober 2019 - 20:18

Welk merk wraps gebruiken jullie? Laatst bleven mijn wraphapjes keihard, niet te eten. Alles weggegooid.

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2019 - 08:23

Hallo Kitty. Wat vervelend! Ik snap niet hoe dat kan, maar dat moet dan wel aan de wraps gelegen hebben. Wij gebruiken vaak die van La Morena. Gewoon bij de supermarkt te koop.

Reply