Dillepesto

door SmaakMenutie
Dillepesto maken

Net zo makkelijk

De meeste mensen denken bij een pesto vaak aan de groene of rode pesto. Terwijl het net zo makkelijk, en net zo lekker is om ook eens een andere variant uit te proberen. Zoals deze deze pesto van dille. Erg lekker bij een stukje gegrilde zalm of gebruik het op je bruschetta.

Dillepesto maken

Dillepesto

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 25 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 4 el olijfolie
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Voor de pesto meng je 2/3 van een dille plantje, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten (eerst even kort roosteren in een pan zonder olie), knoflook, sap van de halve citroen en olijfolie in een (staaf)mixer tot een mooie gladde substantie. Naar smaak voeg je peper en zout toe en eventueel wat meer olijfolie om 'm wat dunner te maken.

DillepestoDillepesto maken

TIP

Bewaar de dillepesto maximaal een week in de koelkast en zorg dat er altijd een laagje olijfolie op staat.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!