Home Bijgerechten Gestoofde spruitjes in kerriesaus

Gestoofde spruitjes in kerriesaus

door SmaakMenutie
Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Mmm spruitjes…

Wij zijn er gek op! Maar eerlijk is eerlijk, spruitjes hebben een slecht imago. Zonde, want goede spruitjes zijn echt heerlijk. We moeten toegeven dat de spruitjes in dit recept dankzij de heerlijke kruiden en gestoofd in de kokosmelk weliswaar anders smaken dan ‘puur natuur’. Maar hey, als je zo de spruitjes een keer maakt weet ik zeker dat zelfs de grootste spruitjes-hater ze lekker zal vinden. Stoof ze zo lang als je zelf wilt, maar het lekkerst is als ze nog nèt een bite hebben. Serveer ze met een lekker stukje vlees zoals een varkenshaasje of biefstukje. Maar je kan ook voor een complete (vega) maaltijd gaan en er lekker wat rijst of pasta bij koken.

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Gestoofde spruitjes in kerriesaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 72 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 40 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak 500 g spruitjes schoon en halveer ze als je grote spruiten hebt. Snipper tevens 1 ui (of grote sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 2 tomaten in kleine blokjes.
  • Neem een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olie of boter even 2 minuten aan op matig vuur. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens 1 tl paprikapoeder, 3 tl kerriepoeder en een 1/2 tl cayennepeper toe. Bak de kruiden nog 1 minuutje al omscheppend mee.
  • Voeg nu de spruitjes toe en (roer)bak deze eveneens al omscheppend circa 5 minuutjes mee met het geheel op matig tot middelhoog vuur.
  • Voeg nu 1 blikje kokosmelk van 400 ml toe en stoof de spruitjes ongeveer 10 minuten. Het vocht wordt grotendeels opgenomen. Proef vooral even of je de spruitjes zacht genoeg vindt. Anders stoof je ze gewoon wat langer.
  • Voeg op het laatst nog een handje (fijngehakte) cashewnoten toe samen met wat fijngehakte peterselie (optioneel). Besprenkel het geheel tevens met verse limoensap.
  • Serveer direct samen met een lekker stukje vlees of bijvoorbeeld met witte rijst.

Gestoofde spruitjes recept Spruitjes roerbakken Recept spruitjes Gestoofde spruitjes Gestoofde spruitjes in kokosmelk

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

14 reacties

Peter van Raaij 11 maart 2021 - 18:14

Weer een geweldig heren!! Kleine aanpassingen gedaan. Iets minder kokosmelk gebruikt; fijn gesneden lombok erdoor en uitgebakken spekjes. Smullen! Zelfs mensen die geen spruitjes lusten😉

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2021 - 10:20

Dankje Peter, leuk te horen dat jullie ervan genoten hebben (óók de spruitjes-haters)! Goed idee dat lombokje trouwens 🙂

Reply
Djoeke 21 november 2019 - 13:03

Super lekker recept?? Ik ga hem delen met familie en vrienden!

Reply
SmaakMenutie 22 november 2019 - 11:14

Haha leuk Djoeke 🙂 Fijn dat onze spruitjes in de smaak vielen!

Reply
1 2