Home Bijgerechten Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

door SmaakMenutie

Mmmmm spruitjes…

….Wij zijn er gek op! Maar eerlijk is eerlijk, spruitjes hebben een slecht imago. Zonde, want goede spruitjes zijn echt heerlijk. We moeten toegeven dat de spruitjes in dit recept dankzij de heerlijke kruiden en gestoofd in de kokosmelk weliswaar anders smaken dan ‘puur natuur’. Maar hey, als je zo de spruitjes een keer maakt weet ik zeker dat zelfs de grootste spruitjes-hater ze lekker zal vinden. Stoof ze zo lang als je zelf wilt, maar het lekkerst is als ze nog nèt een bite hebben. Serveer ze met een lekker stukje vlees zoals een varkenshaasje of biefstukje. Maar je kan ook voor een complete (vega) maaltijd gaan en er lekker wat rijst of pasta bij koken.

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Mmmmm spruitjes... Wij zijn er gek op! Maar eerlijk is eerlijk, spruitjes hebben een slecht imago. Zonde, want goede spruitjes zijn echt heerlijk. We moeten... Bijgerechten Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie Nederlands Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g spruiten
40 g cashewnoten
2 tenen knoflook
2 tomaten
1 ui
1/2 limoen (sap)
400 ml kokosmelk (1 blikje)
1 tl paprikapoeder
3 tl kerriepoeder
1/2 tl cayennepeper
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak 500 gr spruitjes schoon en halveer ze als je grote spruiten hebt. Snipper tevens 1 ui of grote sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 2 tomaten in kleine blokjes.
  • Neem een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olie of boter even 2 minuten aan op matig vuur. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens 1 tl paprikapoeder, 3 tl kerriepoeder en een 1/2 tl cayennepeper toe. Bak de kruiden nog 1 minuutje al omscheppend mee.
  • Voeg nu de spruitjes toe en (roer)bak deze eveneens al omscheppend circa 5 minuutjes mee met het geheel op matig tot middelhoog vuur.
  • Voeg nu 1 blikje kokosmelk van 400 ml toe en stoof de spruitjes ongeveer 10 minuten. Het vocht wordt grotendeels opgenomen. Proef vooral even of je de spruitjes zacht genoeg vindt. Anders stoof je ze gewoon wat langer.
  • Voeg op het laatst nog een handje (fijngehakte) cashewnoten toe samen met wat fijngehakte peterselie (optioneel). Besprenkel het geheel tevens met verse limoensap.
  • Serveer direct samen met een lekker stukje vlees of bijvoorbeeld met witte rijst.

Gestoofde spruitjes recept Spruitjes roerbakken Recept spruitjes Gestoofde spruitjes Gestoofde spruitjes in kokosmelkHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Laura 6 februari 2019 - 12:47

Wij hebben wat gekookte kipstukjes door het spruitenmengsel gedaan en gegeten met rijst. Was erg lekker. Bedankt voor het recept. Groetjes Laura

Reply
SmaakMenutie 6 februari 2019 - 14:01

Hoi Laura, wat een goed idee! Lekker hoor 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Istimewa 11 november 2019 - 14:33

Ik zou het zo willen maken maar heb geen tomaten in huis wel 1 kilo spuitjes dus probeer ik het maar zonder, Zou het ook met een rode en gele paprika kunnen?
Trouwens er staan veel lekkere menuutjes op blij dat ik jullie vandaag ontdekt heb!

Reply
istimewa 11 november 2019 - 14:35

ik bedoel natuurlijk spruitjes en geen spuitjes hihihih

Reply
istimewa 11 november 2019 - 14:44

Ik heb net nog een blikje tomaten gevonden die ga ik maar proberen. Bedankt voor dit recept,lijkt mij erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 12 november 2019 - 12:18

Fijn dat je toch nog een blikje tomaten hebt gevonden! Paprika zou inderdaad ook kunnen. Bedankt voor het compliment, leuk om te horen 🙂

Reply