Tex-Mex
Naast de Indische en Italiaanse keuken zijn wij ook gek op de Mexicaanse keuken. Nou ja, Mexicaans…
Dit gerecht, enchiladas met gehakt, is eigenlijk een typisch Tex-Mex gerecht. Tex-Mex is een fusion van Texaanse en Mexicaanse gerechten die in het zuiden van de Verenigde Staten ontstaan is.
De smaakvolle gerechten die we van de Mexicaanse keuken kennen, zoals tacos, nacho’s, fajita’s en burrito’s, hebben dan ook vaak een Tex-Mex twist. En zoals je van ons gewend bent, maken we het graag zelf. Waarom voorverpakte kruidenmixen kopen als je die zelf kunt maken met de kruiden die je al in je keuken hebt?
Zelfgemaakt het lekkerst
In plaats van een kant-en-klare kruidenmix te kopen, kun je de smaken zelf samenstellen. Het voordeel is dat je precies weet wat erin zit en je kunt de mix helemaal naar eigen smaak aanpassen. Komijn, oregano, cayennepeper en een snufje zout zijn de basisingrediënten die je nodig hebt voor een perfecte Tex-Mex kruidenmix. Dit geeft de enchiladas de typische hartige en licht pittige smaak die zo kenmerkend is voor veel Mexicaanse gerechten. Het mooie van dit gerecht is dat je het helemaal kunt aanpassen aan jouw smaak: als je van een beetje extra kick houdt, voeg je wat extra cayennepeper toe. Of als je het liever mild houdt, dan laat je dit achterwege.
De mogelijkheden zijn eindeloos
Een van de leukste dingen aan enchiladas is dat je ze eindeloos kunt variëren. Traditionele Mexicaanse enchiladas worden vaak gevuld met kip of rundvlees, maar je kunt ze ook met andere ingrediënten vullen, zoals (kidney)bonen, mais of groenten. Wij kiezen voor een eenvoudige versie met paprika’s en gehakt, maar de keuze is aan jou. Gebruik bijvoorbeeld vegetarisch gehakt om een plantaardige variant te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Ideaal voor drukke doordeweekse avonden
Enchiladas zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden. Ze zijn snel klaar, lekker vullend en je kunt ze van tevoren voorbereiden. Zet de ovenschaal op het moment suprême in de oven, maak wat guacamole of een frisse salade erbij, en je hebt een complete maaltijd waar iedereen van zal smullen. Top af met wat verse lente-ui voor een frisse smaak en een beetje extra kleur. Wij serveren er sweet chilisaus bij, maar dat is uiteraard optioneel. Eet smakelijk!
32 reacties
Dit was zàlig! Ik had geen passata meer in huis en er maar tomato fritto doorgedaan en dat was dus óók erg lekker.