Home Hoofdgerechten Quiche met brie en asperges (vega!)

Quiche met brie en asperges (vega!)

door SmaakMenutie

Quiche een keer vegetarisch

Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te maken. En zo geschiedde afgelopen oudejaarsavond. En omdat deze zo goed in de smaak viel mocht deze niet ontbreken op de site natuurlijk.

“Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen”

Vooral de brie geeft deze quiche zijn heerlijke pittige bite. Een quiche is sowieso ideaal om te maken op gelegenheden als deze, gezien je het ruim van te voren al kan maken. Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen. En als je nog wat over hebt, is-ie ook heerlijk de volgende dag als lunch. Overigens kan je in plaats van asperges ook bijvoorbeeld kiezen voor broccoli. En houd je van echt uitgesproken kazen? Vervang de brie dan eens voor blauwe kaas. Wil je meer groenten? Voeg gerust wat gebakken champignons toe!

Quiche met brie en asperges

Quiche met brie en asperges

Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te... Hoofdgerechten Quiche met asperges en brie, vegetarische quiche, ovengerecht Frans Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g groene asperges
150 g brie
125 g crème fraîche
30 g Parmezaanse kaas
1 el scherpe mosterd
1 el honing
1 el bloem
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde basilicum
5 eieren
6-7 plakjes hartig taartdeeg

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Kook de asperges 4-6 minuten in een ruime pan met water en laat uitlekken op een theedoek.
  • Kluts met een garde ondertussen 125 gr crème fraîche (1 bakje) los samen met 1-2 el scherpe mosterd, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde basilicum en een flinke snuf zout en peper.
  • Kluts er vervolgens 5 eieren door samen met 1 el bloem en 30 gr geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bekleed een middelgrote ovenschaal met 6-7 plakjes hartig taartdeeg en prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Verdeel de asperges samen met 150 gr (room)brie over de bodem van de schaal en schenk het eimengsel over het geheel. Besprenkel tot slot eventueel met wat honing.
  • Plaats 30-35 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees!

Quiche ingrediënten Vegetarische quiche recept Quiche oven Quiche met brie Vegetarische quicheHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!