Home Vlees en kip Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en Parmaham

Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en Parmaham

door SmaakMenutie

Gevuld kipfiletje met een Italiaans tintje

Mmmm! Heerlijke kip met ricotta, pesto en Parmaham. Super easy en klaar in een half uurtje. De combinatie van ricotta, Parmaham en pesto geeft het geheel een Italiaans tintje. En er door wat aardappeltjes bij te doen is het een een volwaardige maaltijd waar je alleen een ovenschaal voor nodig hebt. Serveer er lekker een salade bij. Eet smakelijk!

Kipfilet met ricotta en Parmaham

Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en Parmaham

Mmmm! Heerlijke kip met ricotta, pesto en Parmaham. Super easy en klaar in een half uurtje. De combinatie van ricotta... Vlees en kip Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en Parmaham European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr aardappelblokjes
2 kipfilets
4 plakjes Parmaham
100 gr ricotta kaas
2 tl pesto (maak deze eventueel zelf)
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde rozemarijn
Handje basilicum
Sap van een halve citroen

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetlucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 100 gr ricotta met het sap van een halve citroen, 1 geperst teentje knoflook, 1 tl gedroogde rozemarijn, een handje fijngesneden basilicum en wat zout en peper.
  • Maak een flinke inkeping in de kipfilets en besmeer beide kipfilets elk met 1 tl pesto. Vul de kipfilets riant met het ricottamengsel. Ricotta is vrij stevig, dus wees niet bang dat het er uitloopt (het hoeft niet perfect!).
  • Vouw om elke kipfilet twee plakjes parmaham. Steek er eventueel een prikker doorheen om het geheel op zijn plek te houden.
  • Leg een stuk bakpapier in de braadslee of bakplaat en plaats daar de kipfilets op.
  • Doe de aardappelblokjes in een ruime kom en meng hier 1 el olijfolie, 1 tl gedroogde rozemarijn en wat peper en zout doorheen. Verdeel de aardappeltjes eveneens over de bakplaat of braadslee.
  • Plaats het geheel nu ongeveer 20-25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade!Ovenschotel! Kipfilet met ricotta en ParmahamOvenschotel! Kipfilet op Italiaanse wijze