Home Hoofdgerechten De perfecte kaasfondue!

De perfecte kaasfondue!

door SmaakMenutie

Say cheese

Hoe kneuterig het misschien ook klinkt, wij zijn er gek op: kaasfondue. Terwijl het buiten koud is gezellig met vrienden (of gewoon met zijn tweetjes) rond een goed gevulde tafel van alles in de gesmolten kaas dippen. Wij maken daarom vandaag de perfecte Zwitserse kaasfondue voor je. Hartstikke simpel, want je hebt eigenlijk alleen maar twee goede soorten kaas nodig. En dat zijn in dit geval de Gruyère en de Emmentaler. Uiteraard gaat er een scheut kirsch in (voor 5 euro te koop bij elke slijterij) en ontbreekt ook de nootmuskaat niet.

Wij kaasfonduen met stokbrood (duh). Maar ook met harde groenten als paprika, witlof, worteltjes en selderij.  Maar ook bloemkool, cherry tomaatjes, zilveruitjes en augurkjes zijn heerlijk. Of wat dacht je van (gebakken) champignons. Ook lekker: gehaktballetjes! En die kan je tegenwoordig zelfs kant-en-klaar kopen. Gelukkig hadden wij nog wat gehaktballetjes over. Overigens kan het ook prima met chorizo of hamblokjes. Nou ja, wat je maar wil. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kaasfondue klassiek

Zwitserse kaasfondue

Hoe kneuterig het misschien ook klinkt, wij zijn er gek op: kaasfondue. Terwijl het buiten koud is gezellig met vrienden (of gewoon met zijn tweetjes... Hoofdgerechten De perfecte kaasfondue! European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g Gruyère kaas
200 g Emmentaler
200 ml witte wijn
1/2 citroen
1 teen knoflook
2 el kirsch
1 el maizena
1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Rasp 200 gr Gruyère kaas en 200 gr Emmentaler.
  • Neem een fonduepan en wrijf deze rondom in met een geplet teentje knoflook. En zet de pan op laag vuur.
  • Voeg ongeveer 200 ml witte wijn toe.  Breng de wijn niet aan de kook. Voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
  • Voeg vervolgens gefaseerd de geraspte kazen toe terwijl je steeds blijft roeren. Let op! Zorg dat het geheel niet gaat koken.
  • Voeg nu ook een flinke scheut kirsch toe, zeg maar 2 el ongeveer. Meer mag ook.
  • Meng 1 flinke el maizena met 2 el water en voeg dit toe aan de gesmolten kaas. Blijf rustig roeren tot de kaas de gewenste dikte heeft.
  • Voeg tot slot een snuf nootmuskaat en een snuf zout en peper toe. Voeg eventueel wat mosterd toe voor extra pit.
  • Serveer de kaasfondue direct en serveer met alles wat jij lekker vind.

Kaasfondue welke kaas Bijgerechten kaasfondue Zwitserse kaasfondue