Traditioneel Indisch stoofgerecht
Onze Indische familierecepten vallen in de smaak! Na de populaire daging smoor en de smaakvolle daging roedjak mocht daging Bali natuurlijk niet ontbreken. Dit traditionele gerecht is een ware klassieker binnen de Indische keuken en benadrukt de authentieke smaken van Indonesië.
Kruidig, mild-pittig en onweerstaanbaar
Daging Bali is een heerlijk gerecht van mals gestoofd rundvlees, doordrenkt met een rijke, kruidige saus. De combinatie van zoete en hartige smaken, met een lichte pittigheid, maakt dit gerecht toegankelijk voor iedereen. De boemboe is op basis van verse kruiden en specerijen zoals rode peper, djahé en laos, waardoor het vlees een intense smaak krijgt. Dit stoofgerecht heeft tijd nodig om alle smaken volledig te laten intrekken, maar het resultaat is dat het vlees op je tong smelt.
De perfecte combinaties op je bord
Dit malse stoofvlees smaakt heerlijk in combinatie met witte rijst, die de saus perfect opneemt. Voor een frisse tegenhanger kun je het met atjar ketimoen serveren of gewoon met komkommer. Daarnaast horen sajoer boontjes of een ander Indisch groentegerecht er natuurlijk ook bij.
Een gerecht met traditie en karakter
Daging Bali is niet zomaar een stoofgerecht; het draagt een stukje geschiedenis en traditie met zich mee. Binnen veel Indische families wordt dit gerecht al generaties lang doorgegeven, waarbij elke familie – zoals zoveel gerechten – zijn eigen unieke twist heeft. De geur van langzaam sudderend vlees brengt bovendien vaak voor iedereen zijn eigen herinneringen boven. Of je nu een liefhebber bent van de Indische keuken of deze nog moet ontdekken, daging Bali is een gerecht dat je geproefd moet hebben!
55 reacties
Wat een heerlijk gerecht. Heb m met kippedijfilet gemaakt. Sowieso complimenten voor jullie gerechten. Heb al heel wat van jullie heerlijke gerechten gemaakt. Mijn gezin is er heel erg blij mee!!
Ik dacht dat ik alles wel in huis had. Niet dus. Tomaat vervangen door fijngesneden zon gedroogde tomaat. Peper vervagen door flinke lepel sambal, Citroengras uit een potje. Was toch heerlijk om te eten…Volgende keer maar een boodschappen lijstje maken.. P.S de Indische Kip pasteitjes al eerder gemaakt, vielen zeker in de smaak bij mijn gasten.
Hartelijk dank voor jullie heerlijke Indonesische recepten gerechten. Gisterenavond weer genoten van diverse gerechten! Fijne praktische uitleg met een topresultaat. Dank!
Ik heb hem nu in de Crockpot staan op 50 minuten ik moet dan later de kokos toevoegen want anders gaat het volgens mij niet goedkomen, maar hoe dan ook ik ben heel benieuwd hoe dit er straks uitkomt. Bedankt voor het lekkere recept tot nu toe zijn ze altijd geslaagd dus ik hoop nu ook!
Hallo heren, al veel gerechten gemaakt die zeer goed smaakte. Ik woon in Spanje en kan geen salam vinden wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken?
Heb twee weken terug een rijsttafel van verschillende gerechten gemaakt voor vrienden. Zeer geslaagd, zelfs mijn Indonesische buurvrouw vond het lekker.
Hoi Amelia, dan gewoon achterwege laten hoor! De smaak van salamblad is vrij specifiek en eigenlijk niet te vervangen. Leuk dat je onlangs een rijsttafel hebt gemaakt en dat deze ook bij je Indonesische buurvrouw in de smaak viel, dat is een groot compliment! 🙂