Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.
Carpaccio rolletjes
Personen:4Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 373 keer gestemd )
Ingrediënten
125 g carpaccio
25 g rucola
20 g Parmezaanse kaas
20 g geroosterde pijnboompitten
1 komkommer
2 el truffel mayonaise
Verse bieslook
Zo maak je het
Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog.
Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola.
Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
33 reacties
Annemieke1 oktober 2021 - 16:53
Ik denk dat ik iets fout doe. Wat een gepruts. Komkommer komt dwars door de carpaccio heen. Of het hapje wordt zo dik, dat je haast mes en vork moet gebruiken. Lengte van de komkommer te lang..Ik loop nog niet over van enthousiasme zeg maar.
Ik wil dit aankomend weekend maken, weer eens wat anders.
In het weekend vind het ik leuk om altijd is speciaals te koken met een lekkere glas prosecco erbij.
Hebben jullie nog een lekker recept voor me als hoofdgerecht, iets met vlees wat redelijk voor een amateur te maken is,
Leuk dat je de rolletjes gaat maken Marcel! Ik zou dan lekker kiezen voor kip in mosterdroomsaus https://smaakmenutie.nl/kip-mosterdroomsaus/ Of kijk eens onder de categorie ‘vlees en kip’, daar staat vast en zeker wel een recept tussen dat je aanspreekt. Geniet ervan!
Thanks voor het compliment Anne! Met deze hoeveelheden maak je 5 rolletjes, dat is 1 pp (als amuse). Als voorgerecht zou je de hoeveelheden kunnen verdubbelen zodat ieder er 2 heeft. Succes!
33 reacties
Ik denk dat ik iets fout doe. Wat een gepruts. Komkommer komt dwars door de carpaccio heen. Of het hapje wordt zo dik, dat je haast mes en vork moet gebruiken. Lengte van de komkommer te lang..Ik loop nog niet over van enthousiasme zeg maar.
Ja het is best wel een beetje een gepriegel Annemieke 🙂
Hoi koks,
Ik wil dit aankomend weekend maken, weer eens wat anders.
In het weekend vind het ik leuk om altijd is speciaals te koken met een lekkere glas prosecco erbij.
Hebben jullie nog een lekker recept voor me als hoofdgerecht, iets met vlees wat redelijk voor een amateur te maken is,
Leuk dat je de rolletjes gaat maken Marcel! Ik zou dan lekker kiezen voor kip in mosterdroomsaus https://smaakmenutie.nl/kip-mosterdroomsaus/ Of kijk eens onder de categorie ‘vlees en kip’, daar staat vast en zeker wel een recept tussen dat je aanspreekt. Geniet ervan!
Printen van jullie recepten vanaf een iphone werkt niet, erg jammer want zien er goed uit
Wat vervelend dat het printen niet bij jou lukt Marcel, zou ook niet weten waar het aan zou kunnen liggen… Bij mij lukt het namelijk wel!
Hoeveel rolletjes per persoon ongeveer?
Ziet er ontzettend lekker uit!
Thanks voor het compliment Anne! Met deze hoeveelheden maak je 5 rolletjes, dat is 1 pp (als amuse). Als voorgerecht zou je de hoeveelheden kunnen verdubbelen zodat ieder er 2 heeft. Succes!
Je kan ze misschien tot het gebruik liggend in een bakje bewaren in de koeling
Zou je inderdaad kunnen doen, bedankt voor de tip!