Home Vlees en kip Malse kip in mosterdroomsaus

Malse kip in mosterdroomsaus

door SmaakMenutie

Snel op tafel

Deze heerlijke kip in mosterdroomsaus heb je binnen een half uurtje op tafel. Je kan het met gebakken aardappeltjes en een frisse salade eten maar bijvoorbeeld ook met pasta. Ideaal als je snel wat op tafel wilt hebben. Eet smakelijk!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip in mosterdroomsaus

Kip in mosterdroomsaus

Deze heerlijke kip in mosterdroomsaus heb je binnen een half uurtje op tafel. Je kan het met gebakken aardappeltjes en een frisse salade eten maar... Vlees en kip Malse kip in mosterdroomsaus European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 42 keer gestemd )

Ingrediënten

2 à 3 kipfilets
1 sjalot of ui
1 gele paprika
2 tenen knoflook
50 ml witte wijn
1 kippenbouillonblokje
1 bakje crème fraîche (125 gr)
1 el mosterd
Sap van 1/2 citroen
Dille (optioneel ter garnering)

Zo maak je het

  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak de kipfilet goudbruin in een klontje boter. De kip hoeft nog niet gaar te worden. Bak ongeveer 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 1 ui of sjalotje, 2 tenen knoflook en 1 gele paprika in kleine stukjes.
  • Haal de kip als deze goudbruin is uit de pan en bak in diezelfde pan de ui, knoflook en paprika even 2 minuten aan.
  • Voeg nu 50 ml witte wijn en 150 ml (kokend of warm) water toe. Verkruimel 1 kippenbouillonblokje in de pan en roer het geheel even door.
  • Voeg nu ook 1 el mosterd, sap van een halve citroen en de crème fraîche toe. Roer goed door het geheel.
  • Doe de kipfilets terug in de pan en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten sudderen. Lekker met gebakken (of uit de oven) aardappeltjes maar ook met pasta! Garneer eventueel met wat verse dille.

Kip in mosterdroomsaus recept Kip in mosterdroomsaus maken

TIP

Check eventueel voor het serveren even of de kip gaar is. Zo niet, laat het dan nog even langer sudderen. Kip mag niet meer rood/rose zijn van binnen. Bak kip ook nooit te lang, want dan wordt het taai!

Misschien valt dit ook in de smaak

5 reacties

Monique 4 maart 2018 - 12:33

Welke witte wijn raad je aan? Gezien wij geen wijn drinkers zijn is dit voor ons al snel een moeilijke keus. En kunnen kinderen dit gewoon eten? Of gaat de alcohol er niet uit?

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2018 - 12:43

Hoi Monique, als je kiest voor een droge witte wijn zit je altijd goed. Wij hadden een chardonnay, gewoon een supermarkt wijntje van 5 of 6 euro. Hier zat ‘Arrogant Frog chardonnay’ in. Tja, de alcohol verdampt niet geheel. Als je het 5 a 10 minuten laat sudderen verdampt volgens mij wel het meeste maar niet alles. Overigens gaat er maar 50 ml wijn in, dus dat valt mee.

Reply
Monique 9 maart 2018 - 16:47

Bedankt voor de reactie 😇😁

Reply
Marjan 17 maart 2019 - 19:11

Ik vind de saus niet echt romig, naar mijn smaak zit er veel te veel citroensap en mosterd in. Ik had juist al van beide wat minder gebruikt, maar vind het toch nog te veel. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk ,

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2019 - 09:09

Hoi Marjan, jammer dat het bij jou niet in de smaak viel! Het is dan toch ook echt een citroen-mosterdsaus. Maar zoals je al zelf aangeeft, smaken verschillen en houd je wellicht zelf meer van andere sauzen (die hier ook op de site terug te vinden zijn!) Groet, Team SmaakMenutie

Reply