Deze heerlijke kip in mosterdroomsaus heb je binnen een half uurtje op tafel. Je kan het met gebakken aardappeltjes en een frisse salade eten maar bijvoorbeeld ook met pasta. Ideaal als je snel wat op tafel wilt hebben. Eet smakelijk!
125 g crème fraîche (1 bakje)
50 ml witte wijn
2 kipfilets
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 gele paprika
1 citroen
1 kippenbouillonblokje
1 el grove mosterd
Verse dille
Zo maak je het
Bestrooi 2-3 kipfilets rondom met zout en peper. Bak de kipfilets in een koekenpan op middelhoog vuur rondom circa 5 minuten per kant. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Snijd ondertussen 1 sjalot en 2 tenen knoflook fijn en 1 gele paprika in blokjes.
Haal de kip uit de pan en zet even weg. Fruit de knoflook, sjalot en paprikablokjes enkele minuten al omscheppend aan.
Voeg 50 ml witte wijn toe en laat 1-2 minuten koken. Voeg vervolgens 150 ml heet water toe samen met 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Laat even pruttelen.
Meng ondertussen in een kommetje 1 bakje crème fraîche (125 g) met 1 flinke el (grove) mosterd en het sap van een 1/2 citroen. Voeg het mengsel toe aan de pan.
Doe de kipfilets weer terug in de pan en laat op matig vuur een minuut of 5 ietwat inkoken. Voeg eventueel wat schijfjes citroen toe.
Serveer met verse dille, (gebakken) aardappeltjes of frietjes en een frisse salade.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
20 reacties
Monique4 maart 2018 - 12:33
Welke witte wijn raad je aan? Gezien wij geen wijn drinkers zijn is dit voor ons al snel een moeilijke keus. En kunnen kinderen dit gewoon eten? Of gaat de alcohol er niet uit?
Hoi Monique, als je kiest voor een droge witte wijn zit je altijd goed. Wij hadden een chardonnay, gewoon een supermarkt wijntje van 5 of 6 euro. Hier zat ‘Arrogant Frog chardonnay’ in. Tja, de alcohol verdampt niet geheel. Als je het 5 a 10 minuten laat sudderen verdampt volgens mij wel het meeste maar niet alles. Overigens gaat er maar 50 ml wijn in, dus dat valt mee.
Ik vind de saus niet echt romig, naar mijn smaak zit er veel te veel citroensap en mosterd in. Ik had juist al van beide wat minder gebruikt, maar vind het toch nog te veel. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk ,
Hoi Marjan, jammer dat het bij jou niet in de smaak viel! Het is dan toch ook echt een citroen-mosterdsaus. Maar zoals je al zelf aangeeft, smaken verschillen en houd je wellicht zelf meer van andere sauzen (die hier ook op de site terug te vinden zijn!) Groet, Team SmaakMenutie
Mijn favoriete recept. Makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik doe er meer mosterd in maar dat is een kwestie van smaak, en voor de kleur rode paprika ipv gele.
Dit gerecht al 2 keer gemaakt en hoé lekker.. gewoon heerlijk.!!
Ik wil deze saus eens maken met vis..
Welke vis zouden jullie hierin adviseren..?? Dank en groet..
Frans
Ik maak dit al langere tijd; top recept! Ik doe er zelf nog wat Parmezaanse kaas en room extra door en een klein schepje suiker om het nog extra te balanceren, heerlijk!
Het heeft me heerlijk gesmaakt, al vond ik het aan de zurige kant (logisch met citroen). De vlg keer maak ik het met honing erdoor, iets zoeter naar mijn smaak.
20 reacties
Welke witte wijn raad je aan? Gezien wij geen wijn drinkers zijn is dit voor ons al snel een moeilijke keus. En kunnen kinderen dit gewoon eten? Of gaat de alcohol er niet uit?
Hoi Monique, als je kiest voor een droge witte wijn zit je altijd goed. Wij hadden een chardonnay, gewoon een supermarkt wijntje van 5 of 6 euro. Hier zat ‘Arrogant Frog chardonnay’ in. Tja, de alcohol verdampt niet geheel. Als je het 5 a 10 minuten laat sudderen verdampt volgens mij wel het meeste maar niet alles. Overigens gaat er maar 50 ml wijn in, dus dat valt mee.
Dit ga ik heel gauw maken….lijkt me héérlijk ❣
Leuk Geer, geniet ervan! 🙂
Ik vind de saus niet echt romig, naar mijn smaak zit er veel te veel citroensap en mosterd in. Ik had juist al van beide wat minder gebruikt, maar vind het toch nog te veel. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk ,
Hoi Marjan, jammer dat het bij jou niet in de smaak viel! Het is dan toch ook echt een citroen-mosterdsaus. Maar zoals je al zelf aangeeft, smaken verschillen en houd je wellicht zelf meer van andere sauzen (die hier ook op de site terug te vinden zijn!) Groet, Team SmaakMenutie
We gaan deze vanavond maken, lijkt me heerlijk!
Lekker, geniet ervan!!
Wat was dit lekker! Ik heb alleen de dille en plakjes citroen op het aanrecht laten staan. Toen ik erachter kwam was het al zo goed als op, hahaha.
Haha! Gelukkig deed het niet af aan de smaak Kitty 🙂
Wat een lekkere recepten. ik ga eerst de kip in mosterdsaus maken. gauw klaar en smullen maar
Lekker Hanneke, geniet ervan! 🙂
Mijn favoriete recept. Makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik doe er meer mosterd in maar dat is een kwestie van smaak, en voor de kleur rode paprika ipv gele.
Leuk om te horen Ineke! En goed idee de rode paprika 🙂
Wat een heerlijk recept! Ik heb de kip fijn gesneden en er spaghetti bij gekookt en het als pastagerecht gegeten samen met wat rucola. Echt top!
Wat lekker Cérise, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Dit gerecht al 2 keer gemaakt en hoé lekker.. gewoon heerlijk.!!
Ik wil deze saus eens maken met vis..
Welke vis zouden jullie hierin adviseren..?? Dank en groet..
Frans
Leuk om te horen Frans! Fijn dat het recept in de smaak valt 🙂 Je zou het denk ik eens kunnen proberen met zalm of kabeljauw. Succes!
Ik maak dit al langere tijd; top recept! Ik doe er zelf nog wat Parmezaanse kaas en room extra door en een klein schepje suiker om het nog extra te balanceren, heerlijk!
Het heeft me heerlijk gesmaakt, al vond ik het aan de zurige kant (logisch met citroen). De vlg keer maak ik het met honing erdoor, iets zoeter naar mijn smaak.