Home Voor- en tussengerechten Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio

koud voorgerecht uit Venetië

door SmaakMenutie
Klassieke carpaccio

Dungesneden ossenhaas

Na onze populaire carpaccio rolletjes kon de klassieke carpaccio natuurlijk niet ontbreken op de website. Nagenoeg dezelfde ingrediënten alleen maken we bij deze versie uiteraard de échte vinaigrette van olijfolie, balsamico, mosterd en citroensap. Dit koude voorgerecht uit Venetië (vernoemd naar de schilder Vittore Carpaccio vanwege de gebruikte kleuren in diens schilderijen) van dungesneden rauwe runderlende of ossenhaas is heerlijk om te serveren tijdens het kerstdiner maar uiteraard ook op andere momenten. En maak niet de fout door te veel rucola te gebruiken, want dat krijgen wij helaas maar al te vaak voorgeschoteld in restaurants. Houd het puur!

Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g ossenhaas (of runderlende)
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 tl Dijonmosterd
  • Handje rucola

Zo maak je het

  • Snijd 160 g rauwe runderlende of ossenhaas in zeer dunne plakken. Of wees slim en vraag je slager dit te doen.
  • Maak een vinaigrette door 2 flinke el olijfolie te mixen met 1 el balsamico azijn, een scheut verse citroensap en 2 kleine tl Dijonmosterd. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Neem twee borden en verdeel het vlees over de borden.
  • Voeg per bord een handje rucola toe samen met grof geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
  • Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met grof zeezout en verse peper.

Carpaccio receptCarpaccio dressingKlassieke carpaccioCarpaccioRundercarpaccio

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Annemieke 2 april 2022 - 10:05

Om heel dunne plakjes te snijden helpt het om het vlees een uurtje in de diepvries te leggen. Het wordt dan mooi vast, veel makkelijker.

Reply
SmaakMenutie 2 april 2022 - 10:09

Klopt Annemieke! Doet de slager vaak ook 🙂

Reply