Muhammara

heerlijk op een toastje of (stok)broodje!

door SmaakMenutie
Muhammara

Gegrilde paprikaspread

Muhammara komt oorspronkelijk uit Aleppo (Syrië) en heeft net zo’n lekkere Oosterse smaak als hummus. Je kan er voor kiezen om de gegrilde paprika in een potje te kopen. Wij maken deze spread met verse paprika’s die je even in de oven doet om ze te grillen (tot ze zwart zijn). Super simpel en echt heel erg lekker! Heerlijk voor op een toastje, stokbroodje of smeer het op je boterham!

Muhammara

Muhammara

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 2 rode paprika's (of 1 pot gegrilde paprika's)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 5 el paneermeel (of broodkruim)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el granaatappel siroop
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 2 rode paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze op een bakplaat bovenin de oven en grill ze op 220 graden (hetelucht) circa 15 minuten. Als ze zwart zien zijn ze klaar. Plaats ze in een afgesloten bakje en laat even rusten. Als ze wat afgekoeld zijn haal je eenvoudig het velletje eraf.
  • Doe de paprika's samen met 50 g walnoten, 2 tenen knoflook, het sap van een halve citroen, 2 tl tomatenpuree, 1 el olijfolie, 1 el granaatappel siroop, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl gemalen komijnzaad en (ca.) 5 el paneermeel in een keukenmachine (of kom van de staafmixer) en mix tot een glad en smeerbaar geheel.
  • Proef en voeg naar smaak peper of zout toe! Lekker op toast of een broodje bij de lunch.

Gegrilde paprikaMuhammara recept makenMuhammara receptMuhammaraMuhammara, gegrilde paprikaspread

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!