Rund op z’n Bourgondisch
Vandaag bereiden we een authentiek Frans stoofgerecht: boeuf bourguignon (ook wel boeuf à la bourguignonne), oftewel ‘rundvlees op z’n Bourgondisch’. Het vlees wordt langzaam gestoofd in een heerlijke fles Bourgogne rode wijn. Daarbij voegen we onder andere champignons, sjalotten en spekjes toe. Qua ingrediënten lijkt bœuf bourguignon wel wat op coq au vin, waarbij kip in rode wijn wordt gestoofd. Het resultaat is simpelweg verrukkelijk en verrassend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt, is tijd – je moet het gerecht minstens 3 uur laten stoven – en hoe langer het kookt, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus ideaal om te maken wanneer je toch thuis bent en wat geduld hebt.
55 reacties
Hoi Tim en Erik.
Nou het gerecht was een groot succes!
Onze vrienden vonden het heerlijk!!!!😋
Top gerecht👍
Dit gerecht als proef gemaakt, voordat vrienden bij ons komen eten.
Het was verrukkelijk
Ik ben benieuwd, wat zij ervan vinden.
Ik laat het jullie binnenkort weten.
Gisteren heerlijk gegeten!! Vlees was super mals en saus heerlijk van smaak!!!
Dank jullie wel. Heb jullie pas ontdekt en al héél wat leuke recepten gezien!!
Hi! Ik heb het gerecht nu opstaan en hij is bijna klaar. Ik vind het zelf nog wat waterig. Kan ik hem. Iets aandikken met maizena?
Ja hoor dat kan Meike! Papje van maizena maken en rustig erdoor heen doen. Of even beetje geduld hebben en in laten koken 🙂
Hoi tim en erik. In jullie recepten gebruiken jullie vaak rode of witte wijn. Nu mijn vraagje gebruiken jullie zoete of droge wijn? Mischien n beetje rare vraag maar ik twijzel hier soms zo over.
In principe altijd droge wijn Martha, tenzij anders aangegeven! En geen rare vraag hoor, goed dat je ‘m stelt 🙂