Rund op z’n Bourgondisch
Vandaag bereiden we een authentiek Frans stoofgerecht: boeuf bourguignon (ook wel boeuf à la bourguignonne), oftewel ‘rundvlees op z’n Bourgondisch’. Het vlees wordt langzaam gestoofd in een heerlijke fles Bourgogne rode wijn. Daarbij voegen we onder andere champignons, sjalotten en spekjes toe. Qua ingrediënten lijkt bœuf bourguignon wel wat op coq au vin, waarbij kip in rode wijn wordt gestoofd. Het resultaat is simpelweg verrukkelijk en verrassend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt, is tijd – je moet het gerecht minstens 3 uur laten stoven – en hoe langer het kookt, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus ideaal om te maken wanneer je toch thuis bent en wat geduld hebt.
55 reacties
Super, leuk om te maken, ik heb er trek in.
Zal dit ook een lekker en leuk gerecht zijn voor kerst.
Ik wil dit dan maken
Zeker! 🙂
Als je dit gerecht in de slowcooker wil maken, hoeveel wijn moet je dan toevoegen.en op welk moment voeg je dan de champignons en de zilveruitjes toe?
Helaas kan ik je daar geen advies in geven Trudy, wij gebruiken namelijk geen slowcooker!
Ik ben van plan om dit te maken als vrienden komen eten. Wat raad je aan als voor en nagerecht?
Leuk Monique! Eigenlijk kan je wel alles maken als voor- of nagerecht, maar ik zou het wel light houden gezien dit een redelijk zwaar gerecht is. Kies bijvoorbeeld voor vis of een caprese oid als voor.
Als voorgerecht een lekkere zalmbonbon. Tussengerecht uiensoep en nagerecht Panna Cotta. Jummie.
Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Dank, mannen van de smaakmenutie!
Dat horen we graag Bas, leuk!
Ik ben dol op jullie recepten! Deze ga ik morgen maken, lijkt me heerlijk.
Wat leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Maartje! Geniet ook van deze boeuf bourguignon 🙂
Super lekker gerecht, het smaakt alsof je Frankrijk bent. Precies zoals beschreven gemaakt, alleen een klein beetje Maggie en zoute ketjap toegevoegd.👍