Home Hoofdgerechten Krokante kip in romige citroensaus

Krokante kip in romige citroensaus

door SmaakMenutie

Crispy laagje

Zin in een super mals kippetje met een crispy laagje én een frisse saus? Hier is-ie! Deze kip is gegarandeerd een succes op tafel. Door het laagje bloem krijgt het net zo een lekker laagje als een schnitzel. Wij hebben de kipfilets niet gesneden, maar je kan de kipfiletjes eventueel ook in tweeën snijden. De saus is voldoende voor maximaal 3 à 4 kipfilets met een totaal gewicht van circa 600 gram. Eet er lekker gebakken aardappeltjes bij met een frisse salade. Smaakt overigens ook heerlijk met witte rijst en wat frisse komkommer. En guess what, staat in een half uur op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Aan de slag!

Krokante kip in romige citroensaus

Krokante kip in romige citroensaus

Zin in een super mals kippetje met een crispy laagje én een frisse saus? Hier is-ie! Deze kip is gegarandeerd een succes op tafel. Door het laagje... Hoofdgerechten Kip in citroensaus, krokante kip Nederlands Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet
125 g crème fraîche (1 bakje)
40 g bloem
40 g boter
2 citroenen
1 kip bouillonblokje
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Dep de kipfilets droog. Neem zo'n 40 gr bloem en mix hier 1 tl zout en 1 tl peper doorheen. Haal de kipfilets door de bloem en zorg dat ze rondom bedekt zijn. Schud het losse bloem van het vlees.
  • Neem een flinke klont boter (40 gr) en smelt de boter op matig vuur in een koekenpan. Voeg de kipfilets toe en bak rondom bruin in een minuut of 7 per kant. Keer geregeld. Let op: zet het vuur niet te hoog.
  • Haal de kipfilets uit de pan en zet ze even afgedekt onder aluminiumfolie weg.
  • Doe 250 ml water in de pan en breng aan de kook. Voeg 1 kip bouillonblokje toe en zet het vuur weer lager (net tegen de kook aan).
  • Snijd 1 citroen in schijfjes en leg deze in de pan. Je mag ze best wat aandrukken tegen de bodem, dan karameliseren ze lekker. Haal ze na een minuut of 5 uit de pan en leg ze even bij de kip. Ze mogen zo weer terug.
  • Voeg nu het sap van een 1/2 citroen toe (circa 3 el). Waarschijnlijk is ruim de helft van het vocht verdampt inmiddels.
  • Voeg 1 bakje crème fraîche van 125 gr toe en roer goed door het geheel met een lepel of garde. Voeg ook 1 el bloem toe zodat de saus wat gaat binden.
  • Doe de kipfilets en de citroenschijfjes terug in de pan en laat alles nog even kort opwarmen en eventueel wat indikken. Serveer direct en maak eventueel af met verse peterselie. Smullen maar!

Kip en bloem Kip in bloem Kip in citroensausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak