Home Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

door SmaakMenutie
Aziatische noedelsoep met kip

Comfort in een kom

Er zijn van die gerechten die je keer op keer blijft maken. Deze Aziatische noedelsoep met kip is er zo eentje.

Het is niet alleen snel klaar maar ook hartstikke voedzaam en natuurlijk smaakvol. Perfect voor drukke doordeweekse dagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets warms zonder teveel gedoe.

Noedelsoep kip

Het fijne aan deze maaltijdsoep is dat je al de ingrediënten gewoon bij de supermarkt op de hoek kan kopen. En een deel heb je waarschijnlijk standaard in huis. Denk aan eieren, kipdijfilet, wortel, prei en taugé. Met een paar extra smaakmakers zet je in een mum van tijd een kom dampende soep op tafel.

De veelzijdigheid van noedels

Noedels vormen de basis van talloze Aziatische gerechten. Of het nu gaat om ramen, udon, soba of glasnoedels: elk type heeft zijn eigen karakter. In deze soep kun je prima werken met wat je in huis hebt. Denk aan gedroogde noedels (breedte maakt niet uit), mie of zelfs rijstvermicelli. Ze nemen de smaken van de bouillon mooi op en maken de soep vullend zonder al te zwaar te worden.

Noedelsoep maken

Bovendien zijn voor een snelle bereiding noedels ideaal. Je hoeft ze meestal maar een paar minuten te wellen of koken. Terwijl de bouillon opstaat en de kip gaart, kun je de noedels dus alvast voorbereiden. Handig!

Kip en ei met een twist

We gebruiken kipdijfilet voor een extra mals resultaat. Die trek je na het koken eenvoudig met twee vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken (geplukte kip) krijgt. Dat mengt mooi met de bouillon en geeft een volle smaak zonder droog te worden (dat kan bij kipfilet soms het geval zijn).

Kip noedelsoep

Een ander leuk detail is de omelet. In plaats van ei los in de soep te roeren, bak je van twee eieren een dunne omelet. Die rol je op als een pannenkoek en snijd je in fijne reepjes. Het geeft net dat beetje extra structuur én ziet er ook nog eens leuk uit.

Toppings maken het verschil

Wat deze soep echt afmaakt, zijn de toppings. Lente-ui voor frisheid, een schijfje limoen voor een tikje zuur, gebakken uitjes voor crunch, en een lepel sambal of chilisaus als je van pit houdt. Kroepoek erbij en je hebt een super lekkere maaltijd!

Snelle Aziatische noedelsoep met kip

En het mooie is: je kunt er eindeloos mee variëren. Geen taugé in huis? Gebruik bijvoorbeeld eens spinazie of paksoi. Geen prei? Probeer gewoon bosui of witte- of spitskool. Deze soep past zich makkelijk aan.

Soep is altijd goed

We maken regelmatig noedelsoep en elke versie heeft iets eigens. Eerder maakten we al een variant met kip en shiitake, en ook bami kuah en soto staan hier vaak op het menu. Maar deze versie, met zijn eenvoudige ingrediënten en volle smaak, blijft ook bij ons echt een favoriet.

Noedelsoep met kip

Dus, heb je zin in een snelle en warme maaltijd? Dan is deze Aziatische noedelsoep met kip een perfecte keuze. Serveer met voldoende toppings, en genieten maar!

Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 108 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 100 g taugé
  • 100 g noedels naar keuze
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje zonnebloemolie in circa 5 minuten.
  • Snijd ondertussen 1 ui (of sjalot) en 1 teen knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten aan.
  • Voeg 2 el sojasaus toe en 2 el ketjap manis toe en meng even met de ui en knoflook. Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met 2 verkruimelde kippenbouillon blokjes. Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen een 1/2 winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en 1 prei in halve ringetjes. Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
  • Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20-25 minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje zonnebloemolie. Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
  • Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3-4 minuten te wellen in heet water.
  • Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled). Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
  • Voeg 1 tl (of meer) sambal oelek toe samen met het sap van een halve limoen (optioneel) en maak eventueel extra op smaak met ketjap. Serveer met lente-ui en een schijfje limoen.

Aziatische noedelsoep met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

17 reacties

Annelore 12 mei 2021 - 18:56

Wat een heerlijke soep. Vandaag voor het eerst klaargemaakt. Maar zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2021 - 10:41

Leuk om te horen Annelore! 🙂

Reply
Leo Lageweg 29 juni 2020 - 14:38

Verrukkelijk (ook de volgende dag) !!

Reply
SmaakMenutie 30 juni 2020 - 11:29

Leuk om te horen Leo, fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
HH 13 mei 2020 - 11:21

MEGA aanrader. Heel lekker recept! Zelf inderdaad later pas de tauge toegevoegd en ook wat paksoi voor extra groenten en knapperigheid. Maar de smaken zijn heerlijk! Top recept 🙂

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 11:28

Thanks! Bedankt voor het compliment 🙂 Lekker die paksoi trouwens!

Reply
jesse 6 april 2020 - 14:41

Het is een succes, smaakt naar ‘gewone’ kippensoep met een aziatisch tintje.
In een half uur kan je aan tafel. Persoonlijk heb ik hem iets minder gevuld gemaakt dan op de foto, zo is hij minder zwaar en kan je hem als voorgerecht eten.

Reply
SmaakMenutie 7 april 2020 - 10:51

Fijn dat de noedelsoep in de smaak viel, leuk om te horen! En inderdaad prima als voorgerecht te eten 🙂

Reply
Annelies 26 november 2018 - 09:21

Heerlijk gegeten! Wel heb ik de tauge op het laatste moment toegevoegd. Dank jullie voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 26 november 2018 - 16:36

Wat fijn Annelies! Taugé kan inderdaad ook op het laatste moment toegevoegd worden, blijft het lekker knapperig 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
1 2